Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:04
Outlander vs. Forester
Autor Wiadomość
gentile 
Nowy Forumowicz

Auto: Civic
Wysłany: 01-04-2009, 18:26   Outlander vs. Forester

Od pewnego czasu pozostaje w decyzyjnym rozkroku, czy ktoś byłby w stanie mnie przekonać, na bazie własnych organoleptycznych doswiadczeń-co wybrać. Wizualnie bardziej skłaniam się ku temu pierwszemu, co do właściwosci jezdnych, dynamiki górą będzie drugi z konkurentów. Waham się pomiędzy Foresterem 2.0 XT a wolnossacym Outlanderem(turbo zbyt paliwożłopny), bardziej nawet niż Forester XT turbo. W grę wchodzą roczniki 2003-2005 Forester(przed liftingiem), 2003-2006 Outlander

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-04-2009, 22:10   

Za wypowiedź chyba mnie zbanują. Nie miałem do czynienia z Subaru. Outlander I to lepsze wykonanie w środku (dużo!), bardziej przestronny. Natomiast Subaru ah! to poprostu Subaru. Symetryczny napęd 4x4 silnik bokser i o. zdecyduj sam:-) co jest dla Ciebie priorytetowe jeżeli komfort i wykonanie w środku to Outek(starszy pan), jeżeli radość z jazdy to jednak skłaniałbym się ku Subaru (młody ojciec).
:-)

Tomasz__D 
Mitsumaniak
Tomasz__D

Auto: Outek 2.4
Wysłany: 05-04-2009, 22:36   

I w tym momencie sie nie zgodze! Jak chcesz poszalec Outek tez da Ci duzo frajdy z jazdy. 2.4 automat a jak bedziesz chcial sie sam pobawic to zawsze pozostaje tip tronic i te... 160 km. POLECAM

piotrek
[Usunięty]

Wysłany: 07-04-2009, 11:19   

A ja Ci jednak polecam Outka Turbo. Kilkuletni egzemplarz kupisz pewnie taniej niż forysia z tego samego rocznika. Przejedź się po prostu. A komputer nastaw na termometr a nie na spalanie. Pozdrawiam

morisek 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 TURBO
Wysłany: 08-04-2009, 22:21   

Polecam Ci outlandera chyba ze chcesz jezdzic autem ktore z tylu wyglada jak polonez :P A jak zdecydujesz sie na turbo to wszyscy na drodze beda Cie widzieli tylko z tyłu a ze spalaniem mozesz zejsc do 11l a nawet 9l przy eco jezdzie 8)

morisek 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 TURBO
Wysłany: 10-04-2009, 18:42   

To porównajcie z tym polonezem w sumie to o kombi mi chodzilo z tym podobienstwem :

[ Dodano: 10-04-2009, 18:44 ]
Mozna powiedziec ze forester to lekki facelifting poldka :P

gentile 
Nowy Forumowicz

Auto: Civic
Wysłany: 11-04-2009, 11:28   

Bardzo odkrywcze jest spostrzezenie że praktycznie wszystkie samochody kombi są do siebie z tyłu podobne. Z racji założen konstrukcyjnych i idących za tym ograniczeń designerskich. Chociaż nawet w tym przypadku jest kolosalna różnica

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 11-04-2009, 15:46   

a polonez to prototyp lancii delta troszkę im proporcje nie wyszly dlatego zrezygnowali z niego... podobno. Więc to porównanie to wcale nie musi być wada :P

Simurgh 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I
Wysłany: 23-08-2009, 22:41   Outlander vs. Forester

Moja żona też mówi, że Subaru to Polonez kombi. Trakcja pewnie lepsza w Subaru, ale jeśli w Outlanderze czasami mi brakuje minimalnego bagażnika (410 l.), to nie wiem, co w ogóle jest w Subaru (360 l.)...

Daniel_Sz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander I
Wysłany: 28-08-2009, 11:07   

Ja wybrałem outlandera, ale odpowiedź, który wybrać nie jest taka prosta i oczywista. W gruncie rzeczy wybotu trzeba dokonać samemu, bo to ty będziesz jeździł tym samochodem i ty musisz wiedzieć co ci bardziej odpowiada. Opninie innych mogą być bardziej lub mniej ale jednak zawsze subiektywne.

drout
[Usunięty]

Wysłany: 03-11-2009, 14:02   

Oglądałem wczoraj Forestera 2.0
XT i zrobił na mnie b dobre wrażenie. Mówicie ze ma mniejszy bagaznik od outlandera? A jak z osiągami i spalaniem Outlander Turbo vs 2.0XT vs 2,5XT. Zdecydowany byłem na outka no ale własnie teraz juz nie wiem. zakup i tak po nowym roku zapewne wiec troche czasu jest :mrgreen: musze jescze pojeździc jednym drugim i trzecim :twisted:

[ Dodano: 03-11-2009, 14:02 ]
A jeszcze jak z awaryjnością? Pewnie podobnie :arrow: czyli mało kłopotów

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 04-11-2009, 22:47   

Ja zaproponował bym Ci Outka ale z silnikiem 2.2

Forek jest super ale moim zdaniem czegoś mu brakuje, jest jeszcze kwestia serwisu, tutaj nic nie mogę powiedzieć na temat Subaru, na temat Mitsu wiemy jak jest , czyli należy wybrać Toyotę :lol:

Odpowiedz do tematu