|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E32A 1.8] JAk podłaczyć automatyczny wyłacznik świateł... |
Autor |
Wiadomość |
max_maximus
Forumowicz
Auto: Galant 91 1,8: 97 2,0 kombi au
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-05-2008, 11:23 [E32A 1.8] JAk podłaczyć automatyczny wyłacznik świateł...
|
|
|
Witam. Zakupiłem autom. wyłacznik świateł. Elektryk sam. powiedział mi że nie darady podłaczyć do mojego galanta, bo będą sie tylko zapalać przednie lampy, czyli reflektory...Czy to prawda...?
Na istrukcji pisze:
Czerwony podłacz do oryginalnego przewodu zasilającego (+) świateł mijania, czarny podłacz do uziemienia(-), zielony podłacz do stacyjki, niebieski i żółty podłacz do przewodów biegnących do lamp (oryginalny włacznik świateł) ...Proszę o pomoc , jak to zrobić w moim galancie sedan 91 1,8
Ponizej link do tego wyłacznika
www.wrzuta.pl/obraz/1BCBmKMHAN/
Czy nikt nie wie jak to podłączyc? |
|
|
|
 |
Darou
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant1.8i EXE E32A
|
Wysłany: 05-11-2009, 08:56
|
|
|
Witam, poradziłeś sobie z tym problemem?Ja zastanawiam się czy też nie zamontować sobie taki włącznik/wyłącznik świateł. Napisz proszę jaki jest efekt. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 16-11-2009, 10:44
|
|
|
Skoro już temat odgrzany...wystarczy podpiąć to urządzenie pod kierownicą, przy stacyjce, gdzie są wszystkie potrzebne przewody. Elektryk się myli. Po przekręceniu w pozycję zapalonych świateł zapalają się lampy z przodu (postojowe, mijania) i z tyłu. Należy odnaleźć te, które odpowiadają za lampy mijania (są jeszcze postojówki, drogowe). |
|
 |
Darou
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant1.8i EXE E32A
|
Wysłany: 16-11-2009, 12:56
|
|
|
Dzięki Serek, muszę sobie coś takiego podłączyć. Raz miałem taką sytuację, że zapomniałem wyłączyć światła - konsekwencje są znane! Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|