Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:35
[MSS ALL] WNĘTRZE Czy można do starszego wrzucic cos z nowsz
Autor Wiadomość
Linien
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2006, 01:35   [MSS ALL] WNĘTRZE Czy można do starszego wrzucic cos z nowsz

Witam mam pytanie
1. Czy do Space Stara r.2000 da rade zamontować fotel z tego po liftingu??? Widzialem ze ten nowszy ma podłokietnik stąd moje pytanie.
2. Zastanawiam się również czy ewentualnie inne elementy by pasowaly, czy może ktoś już szczęśliwie tego dokonał?
3. Widziałem również na folderach w nowych SS kolorowy wyświetlacz, czy ktoś może wie i widział je no i oczywiscie czy jest opcja żeby zrobić z tym też małą zamianę??

W reklamie hindus wyklepał sobie Peugeota 206 z ciapatej syrenki, ale poki co nie udało mi się spotkać na ulicy żadnego słonia ;)
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-02-2009, 10:24, w całości zmieniany 2 razy  

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-08-2006, 08:57   

Co do fotela, sprawdź u kogoś mocowania do podłogi, rozstaw śrub i porównaj ze swoimi (wymienia się je razem z szynami). Co do: ".. ciapatej syrenki" to też był Peugeot. :mrgreen:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-08-2006, 09:45   

Linien napisał/a:
Widziałem również na folderach w nowych SS kolorowy wyświetlacz, czy ktoś może wie i widział je no i oczywiscie czy jest opcja żeby zrobić z tym też małą zamianę??
Jaki kolorowy wyświetlacz :shock: :?:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

AniołekM 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 COMFORT 2003/2004
  Wysłany: 21-08-2006, 14:06   

Te kolorowe wyświetlacze były w wersjach z nawigacją ........ tyle, że map Polski nie było i wyświetlacz nie ma wtedy tych przycisków, które są w standardowych wyświetlaczach.

minimus
[Usunięty]

Wysłany: 21-08-2006, 17:38   Re: Czy można do Space Stara starszego wrzucic cos z nowego

Linien napisał/a:
Witam mam pytanie
1. Czy do Space Stara r.2000 da rade zamontować fotel z tego po liftingu??? Widzialem ze ten nowszy ma podłokietnik stąd moje pytanie.

Też się nad tym zastanawiałem, ale koszt jest b. wysoki, bo w fotelu jest też poduszka. Poza tym, ciężko jest dobrać kolor tapicerki. Jednocześnie nie da się domontować samego podłokietnika bo jest osadzony na jakimś specjalnym stelażu w oparciu, który jest tylko w fotelach z... podłokietnikiem.

W każdym ASO powiedzą ci czy część będzie pasowała.

AniołekM 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-08-2006, 18:15   

Do ASO to nie ma najmniejszego sesnu iść po nowe fotele kanape czy choćby poduszki powietrza. Sam sprzedałem w zeszłym miesiącu komplet foteli przednich z poduszkami i podłokietnikiem + tylna kanapa dzielona i jeżdżąca za 800zł od wersji Comfort 2003. A w ASO za samą jedną poduszkę boczną wołają między 3 a 4 tyś zł. Za samo poszycie w części tyłka do fotela kierowcy prawie 1400zł a to tylko sam materiał. Kompletny fotel kierowcy to wydatek jakieś 7-8 tyś. Patrząc na te ceny można po głowie się popukać. Ten zestaw foteli i kanapy od mojego samochodu za tak śmieszne pieniądze w ludzkim stanie (nie zniszczone, nie pozapadane, nie śmierdzące od papierosów itd) to był dobry interes dla kupującego. Gdyby ktoś potrzebował za normalne pieniądze mam poduszki boczne dla obu foteli z MSS 2003 Comfort.

Linien
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2006, 02:10   

dzieki bardzo za wyjaśnienia, to chyba kupie sobie chuste ortopedyczną na łokieć to bede mial nawet taki lepszy bo mobilny podłokietnik :) wypielegnowalem już swojego SS do wszystkich szczelin bo to moj pierwszy samochod i naprawde jestem mile rozczarowany tym wózkiem:) ciagle jednak mysle bo chyba tak już mam we krwi co by tu jeszcze poprawić tudzież udogodnić:) może macie jakies doświadczenia albo sami coś pozmienialiście na lepsze to chetnie bym wysłuchał a jak sam coś wymyśle to też nie omieszkam powiadomić ;) jedyne z czego jestem zadowolony to założyłem na przednie drzwi czarne odboje bo mi sie zdarzylo stuknąc kilka razy w nieco trwalsze materiały:) są naprawde przydatne i wyglądają estetycznie, dodatkowo zabrałem się za lakier i włożyłem w to troche godzin ale efekt jest rewelacyjny. Najpierw użyłem politury renowacyjnej ze związkami krzemu i takiej fajne maszynki firmy CarJack do polerki zniosłem tym powierzchownie warstwe zmatowiałego lakieru a po tygodniu nałożyłem wosk koloryzujący i naprawde sie w nim zakochałem:) aż żałuje ze nie zrobilem zdjęć przed i po :) a nie jestem przedstawicielem Mango:) potem caly dzien nakładania czerni w paście i się młody świeci jak psu jaja :)

arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 23-08-2006, 07:41   

minimus napisał/a:
Jednocześnie nie da się domontować samego podłokietnika bo jest osadzony na jakimś specjalnym stelażu w oparciu, który jest tylko w fotelach z... podłokietnikiem.

coś jednak da się zroić z tym podłokietnikiem o ktoś kiedyś na allegro kupował to i montował w MSS

AniołekM 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-08-2006, 07:54   

Właśnie widziałem na allegro komplet siedzeń i kanape skórzaną do MSSa (fakt z wersji angielskiej) ale można za fajne pieniądze wyciągnąć - tym bardziej, że akurat sprzedającego znam jako użytkownika allegro bo tydzień temu kupował ode mnie alusy do MSSa - to tak w kwestji co można by ulepszyć czy upiększyć w twoim samochodzie.

Odpowiedz do tematu