|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Bagażnik dachowy do MSS potrzebny |
Autor |
Wiadomość |
Smoczka [Usunięty]
|
Wysłany: 19-09-2006, 22:56 Bagażnik dachowy do MSS potrzebny
|
|
|
Potrzebuję na najbliższy weekend, tj. 22-24.09. bagażnik dachowy, żeby przywieźć z Ikei łóżko - lekkie, ale na tyle rozległe, że do Miśka mi nie wejdzie, nawet po złożeniu wszytkich siedzeń. Może ktoś ma pożyczyć i jeszcze mógłby doradzić jak zamontować i bagaż umocować? (mam relingi - to pomaga, czy przeszkadza? ).
Ktoś mógłby mi pomóc? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2006, 08:52
|
|
|
Smoczka napisał/a: | Potrzebuję na najbliższy weekend, tj. 22-24.09. bagażnik dachowy... |
Gdyby było bliżej to chętnie |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Smoczka [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2006, 18:24 :D
|
|
|
JCH napisał/a: | Gdyby było bliżej to chętnie |
Fakt - jeździć lubię i w zasadzie Bytom z róznych powodów jest mi bliski, ale... chyba nie skorzystam. Dzięki za dobre chęci.
Ale ma pytanie - taki bagażnik montuje się na relingach? A może bagaż dałoby się umocować do relingów? (paczka 208x100x12cm)
Czuję się w tym względzie jak kompletna... blondynka |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2006, 20:20 Bagażnik
|
|
|
Smoczka napisał/a: | taki bagażnik montuje się na relingach? | Tak, mocuje się do relingów. Na końcach belek są takie łapy, które obejmują reling. W zasadzie powiniem pasować każdy (z innego samochodu, chyba, że relingi jakieś dziwaczne) kwestia tylko długości belek.
Czy da się umocować bagaż tylko na relingach?
Hm.... Trzebaby to tak umocować, żeby nie jeździło ani przód-tył, ani prawo-lewo. A bez belek to raczej trodno będzie
Poza tym paczka o wymiarach 208x100 jeśli ułożysz ją wzdłuż to wpadnie pomiędzy relingi. Jeśli w poprzek to będzie wystawać poza obrys auta.
A nie da się złożyć tylnych siedzeń , włożyć paczkę płasko na podłogę (bedzie wystawać - wiem), przymocować jakmis taśmami tak, aby nie wyjeżdżało do tyłu przy ruszaniu a klapę przymknąć i również od środka ją czymś umocować tak, aby nie otwierała się w czasie jazdy. Może w ten sposób Jeśli nie masz daleko to dojedziesz jakoś. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Smoczka [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2006, 23:43 Mam
|
|
|
Bagażnik znalazłam!!!
Okazało się, że znajomi też mają Spejsika i mają bagażnik. Przy okazji wręczyłam koleżance mitsumaniakową wizytówkę.
Inny znajomy pożyczył mi pas do mocowania, drugi zamierzam dokupić. Już się czuję mądrzejsza.
ICH wielkie dzięki za wyjaśnienia. Szkoda, ze przednie siedzenie też nie daje się złożyć na płasko, bo wtedy możnaby kombinowac z taką paczką. Kiedyś zmieściłam w Lanosie, tym z okrągłą dupką, 2 dwumetrowe tablice i kilka krzeseł, zamknęłam bagażnik i jeszcze wsadziłam pasażera. Do dziś nie wiem jak mi się to udało. |
|
|
|
 |
|
|