Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:17
[II 2.2 DID] tapicerka z jasnej skóry
Autor Wiadomość
bcwiklinski 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-09-2009, 14:01   [II 2.2 DID] tapicerka z jasnej skóry

jak koledzy radzą sobie z konserwacją i czyszczeniem tapicerki z jasnej skóry ,ajkich uzywacie srodków godnych polecenia aby nie zrobic tapicerce szkody

Koyocik 
Mitsumaniak
Kuba

Auto: B12, CJ4A, EA3/5, EA2W
Wysłany: 08-09-2009, 15:42   

Używam mleczka do skór samochodowych firmy Turtle Wax (zielona buteleczka). Ładnie czyści, zabezpiecza i co ważne - nie brudzi ubrań. Mogę polecić :)

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2009, 16:02   

ja uzywam tego: http://www.allegro.pl/ite...tawia_smug.html

bardzo ladnie nawilza i co najwazniejsze pozostawia matowa skore

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 08-09-2009, 16:20   

Ja używam środków firmy Meguiars. Najlepsze środki do pielęgnacji tapicerek, lakieru etc dostępne obecnie na rynku. Mleczko czyści, nawilża i pozostawia piękny zapach skóry który niestety z czasem potrafi zanikać. Tutaj link o czym piszę:

http://www.meguiars.pl/sh...products_id=305

Pozdr.

Dominik

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 29-10-2009, 09:02   

A ja sprawdziłem organoleptycznie działanie tego Meguiar's i jestem... wniebowzięty :mrgreen: Znaczy się to do skórki co polecał przedmówca-żałuję teraz,że nie miałem tego od początku ale i tak większość nawet dżinsowych zabrudzeń usunął i tak jakby dodatkowo zmiękczył skórkę.Ewentualne zabrudzenia ,które nie dało rady usunąć definitywnie tak jakby stonował i nie rzucają się w oczy. W tym momencie mogę tylko odradzić w nowych spodniach i na deszczu wsiadanie na te siedzonka,bo będą kolorki...
Wziąłem się i szarpnąłem jeszcze na ScratchX 2.0, Water Magnet Microfiber Drying Towel i NXT Generation Tech Wax 2.0.ScratchX wypróbowałem na te nieznośne rysy pod klamkami i już tak w oczka nie kłują :biggrin: a wosk czeka na pogodę do umycia auta 8) ...
To z allegro może jest też dobre i nawet tańsze na pierwszy rzut oka,ale...pojemność 200ml (czyli połowa tego co z Meguiar's-a) + koszt przesyłki i wyjdzie ta sama cena.A propos przesyłek to mnie mocno zaskoczyli (musiałem biec do bankomatu po pieniądz) bo miała być wysyłka 1-2 dni a dostawa była już nastepnego dnia i to tak bez ostrzeżenia :D

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 29-10-2009, 15:50   

Czekam na relację z użycia tego NXT Generation Tech Wax 2.0.
Btw, sam zastanawiam się nad Ultimate Compound - któryś z forumowiczów miał do czynienia z tym?

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 31-10-2009, 18:09   

karol_alasz napisał/a:
A ja sprawdziłem organoleptycznie działanie tego Meguiar's i jestem... wniebowzięty :mrgreen: Znaczy się to do skórki co polecał przedmówca-żałuję teraz,że nie miałem tego od początku ale i tak większość nawet dżinsowych zabrudzeń usunął i tak jakby dodatkowo zmiękczył skórkę.Ewentualne zabrudzenia ,które nie dało rady usunąć definitywnie tak jakby stonował i nie rzucają się w oczy. W tym momencie mogę tylko odradzić w nowych spodniach i na deszczu wsiadanie na te siedzonka,bo będą kolorki...
Wziąłem się i szarpnąłem jeszcze na ScratchX 2.0, Water Magnet Microfiber Drying Towel i NXT Generation Tech Wax 2.0.ScratchX wypróbowałem na te nieznośne rysy pod klamkami i już tak w oczka nie kłują :biggrin: a wosk czeka na pogodę do umycia auta 8) ...
To z allegro może jest też dobre i nawet tańsze na pierwszy rzut oka,ale...pojemność 200ml (czyli połowa tego co z Meguiar's-a) + koszt przesyłki i wyjdzie ta sama cena.A propos przesyłek to mnie mocno zaskoczyli (musiałem biec do bankomatu po pieniądz) bo miała być wysyłka 1-2 dni a dostawa była już nastepnego dnia i to tak bez ostrzeżenia :D

Cieze sie ze jestes zadowolony bo jak pisalem wczesniej Megiarr``s robi najlepsze doostepne srooodki do pielegnacji tapicerki, laakieru etc. do uzytku prywatnego. Sam uzywam ich od lat i moje autta lssnia jak nowe nawet po wielu latach. Co do serii NXT GGGeen. too potwierdzam ze jest super bo jakies 3 mies temu przelecialem auto polishem a nastepnie woskiem i miisiek swiecil sie jak nie wiem co.

Pozdr.

Dominik

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 31-10-2009, 18:16   

kupilem srodki firmy urad i w miare jestem zadowolony - kupilem barwiace to sobie w miejsca lekko przytartych przyczernilem, no i kupilem szampon i mimo czarnej skory, bylo widac, ze sie czysci:) ale sprobowalem tez kremu nivea na skore no i efekt byl nawet lepszy niz po tym uradzie, balem sie tlustych sladow, ale cienka warstwa, skora wyglada super, nie zostawia sladow na odziezy
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Odpowiedz do tematu