|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] kontrolka paliwa i temperatury |
Autor |
Wiadomość |
marcin84k
Mitsumaniak
Auto: carisma 1,6 16v 98r 100KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: chrzanów
|
Wysłany: 30-12-2009, 19:44 [Cari 1.6] kontrolka paliwa i temperatury
|
|
|
witam , odrazu mowie ze juz auto takie kupilem. Mam niebieskie zegary nie te orginalne,, wskaznik temperatury zaczyna swoją wędrówkę od pola czerwonego do pozycji pionowej,( mianowicie stertuje od czerwonego pola po czym staje na srodku i wszystko ok, po prawej stronie mam pole czerwone)
2 wskaźnik paliwa nie dochodzi więcej nic 3/4 baku nawet jak zaleje pod korek,.,.
nie znam sie i nie wiem do kogo sie udać z tym problemem , elektryka??
aha i ostatnio zgasło podświetlanie licznika kilometrów/dystansu
co o tym myślicie,, z góry bardzo dziękuje z pomoc/opinie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
guziec
Mitsumaniak Sebastian
Auto: carisma 1.8GDI 98r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 77 Skąd: Głogów
|
Wysłany: 30-12-2009, 20:03
|
|
|
według mnie to poprzedni właściciel nie wyskalował wskazówek poprawnie p tym jak rozbierał żeby zmienić kolorystykę zegarów, a co do podświetlania to musisz wyciągnąć je i sprawdzić żaróweczki, czy inne diody |
_________________ 1/4 mili z MITSUBISHI to jak łowienie ryb z dziwką - jest fajnie ale nie po to ją masz
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 30-12-2009, 20:07
|
|
|
marcin84k, z nieprawidłowymi wskazaniami moze byc tak ze zostaly zle założone wskazówki, a z podświetleniem może być tak ze dioda sie spalila. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
marcin84k
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-12-2009, 21:14
|
|
|
rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem),, a ten od temperatury to tak jak by odwrotnie działał...
tylko pytanie jak się tym zająć |
|
|
|
 |
pawelsonx
Forumowicz
Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Pomógł: 77 razy Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 1606 Skąd: Piotrków Tryb.
|
Wysłany: 30-12-2009, 22:30
|
|
|
marcin84k napisał/a: | rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem) |
źle kombinujesz tak jak napisali poprzednicy gość np miał 1/4 baku zdemontował wskazówkę i ustawił na 0 bo np popijał browar w czasie montowania i zapomniało mu się ile miał poprzednio.
Co do wskazówki temperatury to powinna sobie zacząć wędrówkę z lewej strony w prawą
 |
_________________ ===========================
carisma i ja
 |
|
|
|
 |
marcin84k
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-12-2009, 22:37
|
|
|
pawelsonx napisał/a: | marcin84k napisał/a: | rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem) |
źle kombinujesz tak jak napisali poprzednicy gość np miał 1/4 baku zdemontował wskazówkę i ustawił na 0 bo np popijał browar w czasie montowania i zapomniało mu się ile miał poprzednio.
Co do wskazówki temperatury to powinna sobie zacząć wędrówkę z lewej strony w prawą
Obrazek |
u mnie temperatura idzie od prawej do lewej,,,
nie mając zadnego doświadczenia , da sie rade to poprawić nie robiąc większych szkód?? |
|
|
|
 |
|
|