Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] kontrolka paliwa i temperatury
Autor Wiadomość
marcin84k 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1,6 16v 98r 100KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2009, 19:44   [Cari 1.6] kontrolka paliwa i temperatury

witam , odrazu mowie ze juz auto takie kupilem. Mam niebieskie zegary nie te orginalne,, wskaznik temperatury zaczyna swoją wędrówkę od pola czerwonego do pozycji pionowej,( mianowicie stertuje od czerwonego pola po czym staje na srodku i wszystko ok, po prawej stronie mam pole czerwone)

2 wskaźnik paliwa nie dochodzi więcej nic 3/4 baku nawet jak zaleje pod korek,.,.

nie znam sie i nie wiem do kogo sie udać z tym problemem , elektryka??

aha i ostatnio zgasło podświetlanie licznika kilometrów/dystansu

co o tym myślicie,, z góry bardzo dziękuje z pomoc/opinie
pozdrawiam

guziec 
Mitsumaniak
Sebastian

Auto: carisma 1.8GDI 98r
Wysłany: 30-12-2009, 20:03   

według mnie to poprzedni właściciel nie wyskalował wskazówek poprawnie p tym jak rozbierał żeby zmienić kolorystykę zegarów, a co do podświetlania to musisz wyciągnąć je i sprawdzić żaróweczki, czy inne diody

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 30-12-2009, 20:07   

marcin84k, z nieprawidłowymi wskazaniami moze byc tak ze zostaly zle założone wskazówki, a z podświetleniem może być tak ze dioda sie spalila.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

marcin84k 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2009, 21:14   

rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem),, a ten od temperatury to tak jak by odwrotnie działał...
tylko pytanie jak się tym zająć

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 30-12-2009, 22:30   

marcin84k napisał/a:
rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem)

źle kombinujesz tak jak napisali poprzednicy gość np miał 1/4 baku zdemontował wskazówkę i ustawił na 0 bo np popijał browar w czasie montowania i zapomniało mu się ile miał poprzednio.

Co do wskazówki temperatury to powinna sobie zacząć wędrówkę z lewej strony w prawą

marcin84k 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2009, 22:37   

pawelsonx napisał/a:
marcin84k napisał/a:
rozumie,,, tak jak by ten potencjometr nie miał siły się podnieść wyżej sam ( bo jak rozebrałem szybkę to on idzie wyżej bez oporu przesuwając go palcem)

źle kombinujesz tak jak napisali poprzednicy gość np miał 1/4 baku zdemontował wskazówkę i ustawił na 0 bo np popijał browar w czasie montowania i zapomniało mu się ile miał poprzednio.

Co do wskazówki temperatury to powinna sobie zacząć wędrówkę z lewej strony w prawą

Obrazek

u mnie temperatura idzie od prawej do lewej,,,
nie mając zadnego doświadczenia , da sie rade to poprawić nie robiąc większych szkód??

Odpowiedz do tematu