[CK4A 1.6] Obrotomierz |
Autor |
Wiadomość |
Ali100
Nowy Forumowicz Kulturalny kierowca

Auto: Lancer 98' Kombi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-01-2011, 18:48 [CK4A 1.6] Obrotomierz
|
|
|
Witajcie drodzy forumowicze!
Mam taki wstydliwy problem. A mianowicie: nie mam obrotomierza. Nie wiem jak mogło się to stać że nie zauważyłem tego podczas zakupu mojego Lancerka. No ale chciałbym to jakoś sensownie rozegrać. Co musiałbym zrobić aby mieć ten nieszczęsny obrotomierz?? Słyszałem o możliwości zakupu tablicy z modelu który ten obrotomierz posiada. Lecz, jeżeli dysponowałbym taką tablicą to czy podłączyłbym to u siebie w garażu ? Czy musiałbym odwiedzić jakiś warsztat?? Jest też opcja instalacji obrotomierza wbudowanego w słupek, ale ponoć to drogi interes. I też pewnie nie potrafiłbym tego sam podłączyć. Tak więc proszę Was o pomoc drodzy profesjonaliści. Mam nadzieje ze dowiem się od was co musze zrobić aby mieć ten obrotomierz. Tu dodaje zdjęcie tablicy "bez"
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 09-01-2011, 11:51
|
|
|
Kupujesz licznik z obrotomierzem od tego modelu. Odkręcasz stary, wkręcasz nowy i wszystko gra. |
|
|
|
 |
Ali100

|
Wysłany: 09-01-2011, 13:13
|
|
|
Aha, czyli nie będę miał problemów z przypasowaniem. Już mam na oku na allegro takie coś:
http://moto.allegro.pl/mi...1374461673.html
Wygląda indent patent jak mój. A jak bym już miał takie cudo w rękach to jak mógłbym zabrać się do wymiany? Troszeczkę osłabia mnie wizja demontażu całej deski. |
|
|
|
 |
Perki1985
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus
Pomógł: 6 razy Dołączył: 15 Lut 2009 Posty: 325 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: 09-01-2011, 15:23
|
|
|
Nie musisz demontować deski
Na zdjęciu masz zaznaczone, które śrubki odkręcić żeby wyciągnać licznik. Najpierw te oznaczone czerwonymi szczałkami, zdejmujesz plastikową osłonę(jeśli nie chce zejść to opuść kolumnę kierownicy w dół o ile masz regulację), później odkręcasz śrubki oznaczone zielonymi szczałkami i wyciagasz licznik. Montujesz nowy i po sprawie |
|
|
|
 |
Ali100

|
Wysłany: 09-01-2011, 19:37
|
|
|
Super!! Dzięki za pomoc !! rzeczywiście tak jest jeszcze tylko zakupie licznik i będzie kręcenie do czerwonej kreski
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|