Dźwignia do rozkładania tylniej kanapy? |
Autor |
Wiadomość |
ricardow
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6 benzyna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-12-2009, 22:26 Dźwignia do rozkładania tylniej kanapy?
|
|
|
Witam
Czy ktoś z szanownych użytkowników space star może mi powiedzieć jak się nazywa plastikowy uchwyt znajdujący się pod tylnym siedzeniem umożliwiająca złożenie kanapy, by uzyskać przestrzeń bagażnika jak największą. Ułamał mi się i nie wiem jak tego szukać i gdzie i jaka jest tego cena. Prosił bym o jakieś informację co do kupna i nazwy. Dzięki |
_________________ Ricardo |
|
|
|
 |
tomekndm [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2009, 12:47
|
|
|
mam ten sam problem... materiał tego elementu jest strasznej jakości. niestety z tego co udało mi się ustalić na podstawie manuala, jest to część kanapy i nie można dostać tylko jej. chyba, że z jakiegoś rozbitka wyjąć... ja jeżdżę bez tego. pozdrawiam. |
|
|
|
 |
marcin77 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2010, 12:45
|
|
|
Niestety, ja również kiedyś ten element urwałem. I już spory kawałek czasu jeżdżę bez niego. Pytałem kiedyś nawet o to w serwisie to powiedzieli, że nie wiedzą. Na szczęście można bez tego żyć: wystarczy unieść do góry przednią część kanapy |
|
|
|
 |
emkawu
Mitsumaniak The Bishop

Auto: MSS 1,9 DID Comfort
|
Wysłany: 12-01-2010, 22:49
|
|
|
W instrukcji obsługi nazwali to po prostu "Taśma"
Zacytuję fragment o rozkładaniu tylnej kanapy:
"Uchwyciwszy za taśmę (pod siedzeniem) unieść siedzenie do góry."
Można by przyczepić (np. przynitować) kawałek taśmy takiej parcianej do tego co tam ci zostało, tak żeby wystawała spod siedzenia, żeby było za co ciągnąć (taki luźny pomysł). |
_________________ " Widzę to co widzę i w ogóle się nie wstydzę, Niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi " |
|
|
|
 |
tomekndm [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2010, 20:11
|
|
|
Nie wiem jak u kolegów, ale u mnie połamał sie cały zaczep. Widoczna pod siedziskiem rączka to tylko fragment, całego plastikowego elementu, który trzyma siedzisko. Z rozkładaniem nie ma problemu, wystarczy pociągnąć siedzisko do góry... nic go teraz nie trzyma. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 13-01-2010, 22:18
|
|
|
Widocznie po lifcie to poprawili, bo u mnie rączka jest metalowa |
|
 |
jewiurz
Forumowicz

Auto: był MSS 1.6 Comfort 2004
Kraj/Country: Russia
Pomógł: 11 razy Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 112 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 14-01-2010, 10:45
|
|
|
xjacobs napisał/a: | Widocznie po lifcie to poprawili, bo u mnie rączka jest metalowa |
mowa chyba o:
a nie o przesuwaniu kanapy
Jak te uchwyty są mocowane do siedziska? Da sie to wymontować/zamontować czy jest jakoś przyklejone albo zaszyte? Jeżeli się da to trzeba z anglika poszukać tego elementu |
|
|
|
 |
xjacobs
mod MSS
Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Pomógł: 10 razy Dołączył: 27 Maj 2008 Posty: 762 Skąd: Giżycko/Warszawa
|
Wysłany: 16-01-2010, 22:24
|
|
|
aaa racja, za szybko przeczytałem
u mnie działają jak trzeba i nie wygląda na to zeby mial sie urwać... moze dlatego ze uzywam ich ze 2-3 razy na rok przy okazji odkurzania |
|
 |
|