|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kupno używanego Oulandera |
Autor |
Wiadomość |
wysmok
Forumowicz

Auto: OII 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-02-2010, 23:01 Kupno używanego Oulandera
|
|
|
Witam!
Zacząłem szukać dla siebie większego auta i wybór (jak na razie) padł na Outlandera II w dieslu 2.0. Czy ktoś może zna, albo już oglądał ten egzemplarz z Wrocławia?
http://www.allegro.pl/ite...nony_skora.html
http://bezwypadkowe.net/f...claw-o-a-29072/
Mam też przy okazji pytanie do samego silnika. Wiadomo, jest to dieselek ze stajni VAG-a, tylko mam zagadkę który dokładnie, bo VAG ma 2 140-konne 2.0:
- 16V 140 KM BKD (znany m.in. z tego że pękały mu głowice...)
- 8V 140 KM BMM.
Dostałem na innym forum odpowiedź, że w Outlanderze, jest 8V (BMM), natomiast w specyfikacji Outlandera napisane jest, że 16-zaworowy. Na tym forum znalazłem też info o silniku BSY w Outlanderze. Jak to jest rzeczywiście? |
_________________ Pozdrawiam,
wysmok |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-02-2010, 23:27
|
|
|
wysmok napisał/a: | Jak to jest rzeczywiście? |
Silnik BSY, 16 zaworów DOHC |
|
 |
Wazzi
Forumowicz
Auto: Outlander intense +
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 95 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 07-02-2010, 23:32
|
|
|
16v, BSY to nic innego jak BKD robiony dla Mitsubishi, a znany z pekajacych glowic byl glownie bkp, ale to wszystko zostalo juz dawno wyelinowane. |
|
|
|
 |
wysmok
Forumowicz

|
Wysłany: 08-02-2010, 09:08
|
|
|
Wazzi napisał/a: | 16v, BSY to nic innego jak BKD robiony dla Mitsubishi, a znany z pekajacych glowic byl glownie bkp, ale to wszystko zostalo juz dawno wyelinowane. |
Pytanie jak dawno wyeliminowany, bo nie kupuję nówki, tylko celuję rocznik ~2007.
A przy okazji ponawiam pytanie o egzemplarz z liknów powyżej. |
wysmok |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 08-02-2010, 09:52
|
|
|
Egzemplarz ciekawy. Ale bezwypadkowość to trzeba dokłądnie sprawdzić. Ja nawet od autoryzowanego dealera Mitsubishi kupiłem Outka z podwójnie malowanymi drzwiami jak się okazało po 1,5 roku i teraz mam problem. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 08-02-2010, 10:33
|
|
|
No to teraz ja
1. Kameleon. Lewa strona co najmniej trzy kolorowa (wyraznie odcina sie kolor tylnych drzwi z blotnikiem i przedni blotnik z przednimi drzwiami). Popros sprzedawce o zdjecia w lepszym swietle, bo te co sa w ogloszeniu sa dosyc ciemne. Bez miernika lakieru lepiej nie podchodzic
2. Po ramkach mozna przypuszczac, ze samochod byl serwisowany w ASV Wroclaw. Skoro sprzedajacy jak sam napisal udostepni VIN, to zadzwon z tym VIN'em do ASV. Jesli faktycznie byl u nich serwisowany, to poznasz historie serwisowa i przebieg.
3. No i wlasnie przebieg. 40 tysi. 2,5 letnie auto, diesel i do tego z Niemiec. Wychodzi srednio po ok 16tysi rocznie. Troche malo jak na niemieckie warunki... |
|
|
|
 |
wysmok
Forumowicz

|
Wysłany: 10-02-2010, 10:28
|
|
|
A co myślicie o tym egzemplarzu?
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11458730
Cena bardzo atrakcyjna, jak na ten rocznik i przebieg, no i wyposażenie. Napiszcie jak sprawują się silniki 3.0 benzyna, szczególnie z automatem. Choć do aut ściąganych z USA przekonania nie mam, to automat jednak mnie kusi. Dobra instalacja gazowa też jest plusem, szczególnie, jeśli chodzi o spalanie w takiej pojemności silnika.
Sprzedający podaje od razu nr VIN, więc może ktoś z Was ma możliwość sprawdzenia np. w Carfax - JA4MS41X27Z008020. Z góry dzięki. |
wysmok |
|
|
|
 |
Krzysiek_slask
Mitsumaniak

Auto: Mondeo MKIII, Out 2.0 DiD Int+
Pomógł: 5 razy Dołączył: 29 Mar 2009 Posty: 237 Skąd: Wodzisław Śl
|
Wysłany: 10-02-2010, 21:14
|
|
|
wysmok napisał/a: | A co myślicie o tym egzemplarzu?
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11458730
Cena bardzo atrakcyjna, jak na ten rocznik i przebieg, no i wyposażenie. Napiszcie jak sprawują się silniki 3.0 benzyna, szczególnie z automatem. Choć do aut ściąganych z USA przekonania nie mam, to automat jednak mnie kusi. Dobra instalacja gazowa też jest plusem, szczególnie, jeśli chodzi o spalanie w takiej pojemności silnika. |
Co do instalacji gazowej w MIVEC'u sa rozne opinie zobacz np tu : LINK
A co do przebiegu, to radze zapytac sprzedawcy, czy mial na mysli 27k km czy 27k mil. (czyli prawie 45k km)
wysmok napisał/a: | Sprzedający podaje od razu nr VIN, więc może ktoś z Was ma możliwość sprawdzenia np. w Carfax - JA4MS41X27Z008020. Z góry dzięki. |
Pisalem juz wczesniej w innym watku. Zarejestruj sie na bezwypadkowe.net a potem popros o pomoc w tym watku ->LINK. |
|
|
|
 |
wysmok
Forumowicz

|
Wysłany: 10-02-2010, 22:37
|
|
|
Krzysiek_slask napisał/a: | Co do instalacji gazowej w MIVEC'u sa rozne opinie zobacz np tu : LINK |
Dzięki, Krzysiek. Do tego tematu nie dotarłem. Zaraz sobie poczytam.
Krzysiek_slask napisał/a: | A co do przebiegu, to radze zapytac sprzedawcy, czy mial na mysli 27k km czy 27k mil. (czyli prawie 45k km) |
Oczywiście, taki mam też zamiar.
Krzysiek_slask napisał/a: | wysmok napisał/a: | Sprzedający podaje od razu nr VIN, więc może ktoś z Was ma możliwość sprawdzenia np. w Carfax - JA4MS41X27Z008020. Z góry dzięki. |
Pisalem juz wczesniej w innym watku. Zarejestruj sie na bezwypadkowe.net a potem popros o pomoc w tym watku ->LINK. |
Na bezwypadkowe.net zarejestrowałem się już jakiś czas temu. Oczywiście wrzuciłem też zapytanie o VIN (http://bezwypadkowe.net/f...-usa-s-n-29516/), ale Pablo jeszcze mi nie odpowiedział, wiec może też ktoś na tym forum ma możliwość sprawdzenia. Zawsze oczywiście można zapłacić, ale poczekam jeszcze chwilę.
[ Dodano: 11-02-2010, 22:01 ]
A jest może na forum ktoś z Mielca lub okolic, kto mógłby osobiście obejrzeć ten eglemplarz? Szczególnie pod kątem oceny tej instalacji gazowej.
[ Dodano: 13-02-2010, 19:50 ]
Temat do zamknięcia - Outlander kupiony. Dzięki za wszystkie rady. Zasilam szeregi Mitsumaniaków. |
wysmok |
|
|
|
 |
|
|