|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] [ZAWIESZENIE] Jakie amortyzatory zamiast oryginaln |
Autor |
Wiadomość |
lenny
Nowy Forumowicz
Auto: mss
Kraj/Country: Sweden
|
Wysłany: 13-01-2010, 19:32 [MSS 1.3] [ZAWIESZENIE] Jakie amortyzatory zamiast oryginaln
|
|
|
Witam wszystkich!
Mam taki problem...mieszkam w Szwecji, mam mitsubishi Space stara rok 99, 1.3,benzyna,
nie moge tutaj nigdzie dostac amortyzatorow na przod, a paczka z amortyzatorami z Polski gdzies bladzi, juz nie mam czasu na nia czekac, moje pytanie brzmi:
czy mozna wstawic amortyzatory do tego miska z innego modelu?? a jesli tak to z jakiego beda pasowac?? bardzo dziekuje za odpowiedz pozdro lenny |
Ostatnio zmieniony przez cns80 05-03-2010, 11:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-01-2010, 00:44
|
|
|
lenny, na osi przedniej dopiero po 07.2000 roku dało sie podmienic do Space Stara amortyzatory od Carismy, natomiast amortyzatory tylne sa zamienne wedle katalogu z Carisma oraz Volvo s/v40 do produkcji 07.2000, po tym roku sa zamienne z carisma, i tez od wszystkich tych przypadków sa wyjatki, w zależności od typu amortyzatorów, takze trzeba byłoby to jeszcze dokładniej sprawdzić, bo jednak wystepuja wyjatki od reguły. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
lenny
Nowy Forumowicz
Auto: mss
Kraj/Country: Sweden
|
Wysłany: 15-01-2010, 20:43
|
|
|
O wreszcie ktos cos napisal...dzieki... moj problem jest aktualny niestety.
Nie powiem zalamalo mnie to troche, wlasnie jutro mialem zamiar wykrecic jeden i zawiesc
do sklepu zeby mi dopasowali z jakiegos innego modelu bo jak juz stwierdzili do Specka nie maja i miec na razie nie beda a czy pasuje cos innego to sie nie orientuja. totalna lipa!! a to taka duza siec sklepow, najpopularniejszy tu sklep. Czyli w sumie moge sobie darowac? Jak nie zdobede amoröw skrojonych specjalnie dla tego modelu to nie podmienie?
Te stare amory to jeszcze sporo by pojezdzily, ale nie przeszly kontroli, gosciu co badal pojazd wystukal mloteczkiem dziure na tym takim kolniezu(rdza) i niestety out z nimi, pozdro!! lenny |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 15-01-2010, 21:11
|
|
|
lenny, moja szczera opinia, nie chce im sie szukac, bo wiadomo jak na zachodzie, zakladaja rzeczy dedykowane, moze po numerze VIN udaloby sie wiecej rozszyfrowac, chodzi wlasnie o typy amorów, bo katalogi podaja kilka roznych typów, i nawet dla jednego silnika potrafia wyjsc 3 typy, gdzie raz nie pokrywa sie z zadnym innym autem, albo pokrywa sie z innym, albo z dwoma innymi, a zdjec pogladowych nie posiadam |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|