Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CSx Ogólne] Termometr - gdzie umieścić czujnik
Autor Wiadomość
kgebczyk 
Forumowicz

Auto: Inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-02-2010, 11:43   [CSx Ogólne] Termometr - gdzie umieścić czujnik

cześć wszystkim!
żądza dozbrojenia mojego lancerka w termometr wew-zew powoli zaczyna we mnie wzbierać...
mam ochotę kupić coś takiego (już wspominane na forum, wersja czerwona mnie interesuje)
KLIK!!!

Teraz pojawiają się dwa pytania:
* gdzie umieścić czujnik zewnętrzny?
lusterko? nadkole? jak się "wydostać" wydostać na zewnątrz? lusterko z podgrzewaniem wydaje mi się nienajszczęśliwszym rozwiązaniem, choć może się mylę...
jak się zatem dostać do nadkola?

* drugie pytanie - wiem że to kwestia gustu ale może ktoś to już przerabiał - gdzie umieścić wyświetlacz?
mam wersję poliftową deski, radio 2din więc i niespecjalnie miejsca na taki gadżet. lubię gdy "akcesoria" ładnie komponują się z deską. myślałem od miejscu pod pokrętłami klimy, ale chętnie wysłucham innych propozycji :)

i ostatnie pytanie - nie działa mi regulacja wysokości świateł... gdzie zacząć poszukiwania? bezpieczniki pod maską sprawdzałem ale nie widzę tam bezpiecznika regulacji (może przeoczyłem). czy gdzieś jeszcze szukać bezpieczników? może coś innego nawaliło? jakieś "choroby modelu"?

Pozdrawiam!

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-02-2010, 12:25   

Jeśli chcesz do nadkola się dostać to najprościej przejdziesz pod schowkiem pasażera (2 zaczepy do rozmontowanie po zdemontowaniu schowka i cała osłona dolna odchodzi w doł) i potem obok wyjścia wiązki kabli do drzwi możesz dostać się wprost w nadkole. Tamtędy ciągnąłem kabel do włącznika świateł.

Wyświetlacz myślałem zamontować zamiast zegarka ale temat podejmę za około miesiąc czasu (trzeba zmierzyć a najlepiej zdemontować i zobaczyć czy się ten wyświetlacz co proponują zmieści między nadmuchy). Jeśli być próbował wykorzystać ten pomysł nie zapomnij zrobić paru zdjęć jak to wygląda podczas montażu.

Trzeba by gościowi napisać że chcemy tego więcej i nich zrobi zniżkę dla MM :P

kgebczyk 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2010, 12:37   

krzychu napisał/a:
(...)Tamtędy ciągnąłem kabel do włącznika świateł.

dzięki :) brzmi nienajtrudniej :D

krzychu napisał/a:
Wyświetlacz myślałem zamontować zamiast zegarka (...)

prawdę pisząc wątpię czy w tym miejscu umieszcze z prostej przyczyny - chce mieć w samochodzie zegarek :lol:
gdybym jednak stwierdził że tylko tam mi wizualnie pasuje to nie zapomnę o fotkach

krzychu napisał/a:
Trzeba by gościowi napisać że chcemy tego więcej i nich zrobi zniżkę dla MM :P

nawiasem pisząc - drogo się ceni... tak mi się przynajmniej wydaje... 89 za moduł + 15 za to, 9 za tamto i coś tam jeszcze (nie pamiętam) to ponad stówa się robi... trochę za dużo IMHO w momencie gdy inne woltomierzo-termometry kosztują np. 30-40 pln...
ja bajerów nie wymagam, powitań czy animacji nie chcę więc ta kwota mnie póki co powstrzymuje :) ale gdyby znalazło się paru chętnych to można spróbować negocjacji :)

jakby co to ja jestem chętny (gdyby zamknąć wszystko w 80-90pln to by było super... może mniej - kto wie)

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 12-02-2010, 12:41   

Te termometry z allegro podobno są o kant :butthead: rozbić więc jest szansa że ten będzie dobrze wskazywał. Fajne jest to że wskazuje trend :P Miałem już zamówiony ale gość napisał coś o wadzie fabrycznej wyświetlaczy i że czeka na dobre po miesiącu nie miałem czasu i przez najbliższy miesiąc nie będę go miał żeby spokojnie rozkręcić deskę.

A jak się będzie dało to z zegarkiem się pożegnam, radio mi wyświetla aktualny czas i to w standardzie 24h.

kgebczyk 
Forumowicz

Wysłany: 12-02-2010, 12:49   

krzychu napisał/a:
Te termometry z allegro podobno są o kant :butthead:

miałem w poprzednim aucie taki za 30pln. super był :) (COŚ TAKIEGO) dokładnie wskazywał temperaturę i uratował mi 4 litery ze dwa razy jak wybierałem się w trasę a mi altek padł. woltomierz piszczał i było ok... no tyle tylko że wyglądał odpustowo i chciałbym takiej tandety uniknąć w moim aktualnym samochodzie :)

Jeżeli zamontujesz to, to ja bardzo chętnie wchłonę wszelkie wskazówki. Póki co zapoznaję się z miśkiem i nawet nie mam pojęcia jak np. deskę rozmontować :D
Może np. ten moduł ma zegar czasu rzeczywistego i ma możliwość wyświetlania godziny... to by załatwiło sprawę mojej tęsknoty za zegarkiem :)

szkoda że nie ma nigdzie PL książki serwisowej ;] bo w tej rosyjskiej to nawet nie wiem jak i czego szukać a przeglądać wszystkie pliki po kolei to mi się nie uśmiecha ;)

Odpowiedz do tematu