Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Znikające tylne kierunkowskazy - okazjonalnie
Autor Wiadomość
M@dF 
Forumowicz

Auto: MSW 2.4 GDI Motion Plus
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-12-2009, 19:33   Znikające tylne kierunkowskazy - okazjonalnie

Witam

Raz na jakiś czas znikają mi z tyłu kierunki a w tym czasie przednie mrugają mi z większą częstotliwością. Jak włączam awaryjne to świecą się wszystkie prawidłowo. Nie wiem od czego to jest zależne. Zaczęło się to późną jesienią - wilgoć? Samochód w nocy stoi w garażu ale w dzień pod chmurką pod moją pracą. Rano jadę do pracy i kierunki działają, wieczorem wracając do domu - jeżeli trwa to dłużej niż 20 minut (sklepy, zakupy) - to zaczynają się dziać te dziwności. Rozbierałem już gniazdo przyczepy (oryginalne), ale czyściutkie w środku. Wjeżdżam do garażu. Gaszę silnik. 5 minut później po przekręceniu zapłonu wszystko działa jak należy.

Proszę o podpowiedź znających się na rzeczy.

Pozdrawiam
Tomek

halbog 
Mitsumaniak
Homo Swidnicensis

Auto: Kia Carens 2,0 CRDi 2006r
Wysłany: 19-12-2009, 09:48   

M@dF, Spróbuj podgiąć blaszki odpowiedzialne za styk z żarówką, mnie to kiedyś pomogło :wink:
Pozdrawiam
Bogdan

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 19-12-2009, 09:56   

halbog napisał/a:
M@dF, Spróbuj podgiąć blaszki odpowiedzialne za styk z żarówką, mnie to kiedyś pomogło :wink:
Pozdrawiam
Bogdan

Dziękuję za radę. Spróbuję wieczorem. Tylko, że jeżeli to by były styki to by awaryjne też nie działały.

Kolejna wskazówka: zostawiłem na parkingu zapalone auto z włączonymi światłami i włączonym kierunkowskazem, raz lewy zapalałem a raz prawy (co pół godziny zmiana) - po dwóch godzinach (ogrzewanie na maxa) siadł tylny kierunek a przedni zaczął migać szybko. Wnioskuję, że jak się rozgrzeje porządnie auto to kierunkowskazy wariują. Przyczyny nadal brak... :(

kigali 
Nowy Forumowicz

Auto: Misiek Space Wagon 2.0
Wysłany: 05-02-2010, 05:39   

Nie wiem czy problem jeszcze aktualny ale ja stawiałbym na "przerywacz". Z tego co wiem jest on podzielony na obwody. Awaryjne są na oddzielnym, przód i tył też.Kiedy pada tylny obwód przód dostaje za dużo napięcia i zaczyna migać znacznie szybciej. Jeśli zaś działoby się to na jednej lampie to polecam też sprawdzić czy masz masę na lampie.

M@dF 
Forumowicz

Wysłany: 05-02-2010, 07:46   

Dziękuję za kolejną radę. Odkręciłem tylne lampy, przeczyściłem wtyki wszystkie i kostki od lamp i wszystko działa, więc chyba problem rozwiązany :]

Odpowiedz do tematu