Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomoc przy wymianie reduktora
Autor Wiadomość
kamilrozanski 
Mitsumaniak

Auto: Stilo 2.4 Abarth
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-02-2010, 16:48   Pomoc przy wymianie reduktora

Witajcie!
Założyłem wątek o wymianie reduktora na forum:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Forumowicze doradzają mi bym nie wydawał 250 lub tak jak polecany gazownik z Łasku chce 300zł za samą wymianę reduktora (plus części).
Ogólnie jestem z Kalisza ale studiuje dziennie w Łodzi i od pon - pt właśnie tutaj jestem. Stąd moje pytanie, czy znalazłby się ktoś chętny pomóc przy takiej wymianie?
Pozdrawiam Kamil

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 22-02-2010, 19:28   

na mój gust to nie przeczytałeś dwóch tematów na tym podforum, jeden, to mitsumaniakowy kącik pomocy wszelakich, gdzie notabene ten temat powinien zagościć, a drugi to gdzie naprawiamy nasze miśki.

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Auto: Mitsubishi galant 2,5 V6
Wysłany: 22-02-2010, 19:40   

tzn. że masz reduktor i chcesz podmienić ,czy masz komplet naprawczy i chodzi o naprawę starego ?,proszę o konkrety. ''plus części''?Sama wymiana to nic trudnego byś musiał podjechać do mnie aby zobaczyć czy będą jakieś problemy,a poza tym po wymianie potrzebna jest regulacja Najlepiej zadzwoń mój nr603372478.

kamilrozanski 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-02-2010, 23:27   

Reduktor jest do wymiany, kpl naprawczy jest niedostępny, planuję zakupić LOVATO RG80 podciśnienie reduktor jak na tej aukcji http://allegro.pl/item919...e_reduktor.html plus węże tylko muszę dowiedzieć się jakie.

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Wysłany: 23-02-2010, 21:39   

Ja u siebie mam o podobnej budowie,a może nawet taki sam.Naprawiłem[kmp naprawczy] i wyregulowałem na czuja .Póżniej jazda próbna ilość przejechanych km na zbiorniku,przyspieszanie itd.Jest wszystko ok i przejechałem już 40tyś po robocie nie będąc w żadnym serwisie.Oczywiście ponosze ryzyko ewentualnie złej regulacji [skład mieszanki!!] ale jak dotąd powtarzam jest ok.Tobie mimo wszystko polecam regulacje u gazownika .Jest to oklepany rodzaj inst.także nie wydasz fortuny

kamilrozanski 
Mitsumaniak

Wysłany: 24-02-2010, 18:58   

Kamil, po weekendzie do Ciebie zadzwonie i się umówimy. Tak jak już pisałem na podanym wątku dot samej wymiany to regulacji próbował zrobić gazownik z Łasku i nie da się tego zrobić. Gdzie kupiłeś kpl naprawczy do takiego reduktora?

kamil73-73 
Forumowicz
Gal 2,5 V6 Elegance

Wysłany: 26-02-2010, 20:13   

Kupiłem na Allegro tu masz adres strony Lovato RG80,natomiast nowy reduktor to koszt 199 zł.

Odpowiedz do tematu