Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] Salon Mitsubishi Gdynia Margo lub Plichta ( któ
Autor Wiadomość
Tomski 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 did Instyle
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-02-2010, 17:35   [II 2.0 DID] Salon Mitsubishi Gdynia Margo lub Plichta ( któ

Cześć Wszystkim forumowiczom

Od długiego czasu śledze te forum i postanowiłem dzisiaj że do Was dolącze,jest to podyktowane też przede wszystkim tym ze za parę miesiecy ( niestety dopiero ) stanę się szczęśliwym posiadaczem Outka II Instyle 2.0 did po faceliftingu,po drodze bylo pare opcji ale w końcu zdecydował zdrowy rozsadek i nic już tego nie zmieni mam taką nadzieje.I pytanie do was zawarte w temacie,mam nadzieje że znajdzie sie ktos z Trójmiasta kto miał przyjemność lub nie finalizowania zakupu w którymś z tych dwóch salonów.

TOMSKI

lorsol 
Nowy Forumowicz

Auto: Vitara
Wysłany: 06-02-2010, 16:30   

hej

ja wlasnie co podpisalem umowe na 2.4 cvt - w salonie plichty; zastanawialem sie nad tym samochodem dlugo, a sprzedawca - szef marki, pan Bartek - nienachalnie i grzecznie co jakis czas dawal telefonicznie znac - a to jakas promocja, a to info na temat dostepnosci na dana chwile.. generalnie bardzo profesjonalne podejscie i co wazne dla mnie - nie nachalne :) przy ofercie dostalem troche gadzetow friko typu alarm, dywaniki elegance, kuwete bagaznika, chlapacze, konsole multimediow = drobne pierdolki; jako ze samo mitsubishi daje teraz 7000 upustu na model 2.4 cvt intense plus - wyszla mi naprawde sympatyczna cena; ja marnie sie targuje ale finalnie oferta bardzo mi sie podoba; tym samym moge polecic chyba; oby serwis dzialal tak jak dzial sprzedazy;

pozdro;

Tomski 
Forumowicz

Wysłany: 06-02-2010, 17:17   

Cześć lorsol.

Dzieki ,czekałem z niecierpliwością na odpowiedz,cały czas rozmyślam gdzie lepiej,do niedawna byla tylko jedna opcja czyli Margo ale jakoś mi ten salon nie za bardzo przypadł do gustu będąc tam ostatnio gostek nie wiem czy nie miał ochoty rozmawiac czy moze miał swój dzień,a ja nie lubie takich sytuacji.Ponad miesiac temu w Auchanie w Rumi mieli wystawionego Outka od Plichty i nawet gostek ciekawie mówił.Ale nie ma jak to poradzic sie kogos kto juz w pewnym stopniu przetarł ściezki.Prawda.Warto pomysleć nad Plichtą.Tym bardziej ze mozna powiedziec obsypali Ciebie gadżetami a to sie chwali i mam nadzieje ze tak jak mowisz takie samo bedzie podejscie nie tylko działu sprzedazy.Ja niestety jeszcze musze troche poczekać, nie ma mnie teraz w kraju ale na poczatku marca chce juz zadadkowac i mam nadzieje ze w drugiej polowie maja bede usmiechniętym :mrgreen: posiadaczem Outka czego Tobie tez zycze.

TOMSKI

Steff 
Forumowicz

Auto: Glonojad
Wysłany: 08-02-2010, 02:45   

Tomski, przemyśl to 20 razy

Tomski 
Forumowicz

Wysłany: 08-02-2010, 07:32   

Czesc

Podaj mi powody dlaczego mam to przemyslec Steff.

TOMSKI

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 21-02-2010, 18:13   

Tomski napisał/a:
Cześć Wszystkim forumowiczom

Od długiego czasu śledze te forum i postanowiłem dzisiaj że do Was dolącze,jest to podyktowane też przede wszystkim tym ze za parę miesiecy ( niestety dopiero ) stanę się szczęśliwym posiadaczem Outka II Instyle 2.0 did po faceliftingu,po drodze bylo pare opcji ale w końcu zdecydował zdrowy rozsadek i nic już tego nie zmieni mam taką nadzieje.I pytanie do was zawarte w temacie,mam nadzieje że znajdzie sie ktos z Trójmiasta kto miał przyjemność lub nie finalizowania zakupu w którymś z tych dwóch salonów.

Witam
Prawie 3 lata temu kupiłem O2 w MARGO w Gdansku. Dzis gdybym miał kupowac i serwisowc Outka wybrałbym AGROMAX!!! Mieszcza sie koło obwodnicy elblaskiej.
Maja duze zaplecze,salon i servis na w miare wysokim poziomie.
Jesli tam kupisz outka,to przy kazdej periodalnej akcji servisowej(takie u mnie tylko były :) ) mozesz nawet stac z boku i patrzec mechanikom na rece! Jak do tej pory jestem z nich zadowolony,czesto sami wychodza naprzeciw.Ostanio,zaoferowali pomoc w ulepszeniu hamulcow,czesto mowia co warto porawic czy zmienic.No i na koniec ,super dojazd,posiadaja warsztat z rolkami 4x4 i chyba hamownie.Porownujac ceny usług to Margo jest naprawde drozsze.Sam sie o tym przekonałem.
Raz u nich bylem w servisie ,czekałem 2h(umowiony byłem na dana godzine) w tym czasie zamiast mojego Outka ,wciagneli do naprawy jakies stare BMW.NO COMMENT :shock: .

Steff napisał/a:
Tomski, przemyśl to 20 razy

Nie warto tyle myslec,O2 to dobry wybor.Pojemny ,statystycznie mało awaryjny,oszczedny w wersji 2.0D.Ma wady i zalety.
A co do samego MOJEGO auta ,mam 76 tys i nic sie nie dzieje ,zima ,lato wsiadam i jade bez problemow gdzie chce .A przeciez o to tutaj chyba chodzi.
pozdrawiam i udanego zakupu.

Tomski 
Forumowicz

Wysłany: 22-02-2010, 17:27   

Gunner dzieki za wskazówki tylko szkoda ze to tak daleko od Rumi,mam nadzieje ze znajde cos bliżej i że bedą tak samo podchodzić do klienta jak w Agromax'ie.Co do awaryjnosci to jeden bedzie mial szczescie i nic mu sie nie bedzie psuło w samochodzie a drugiemu z kolei co chwila,a czy sa takie modele samochodow z ktorymi nie ma zadnych problemow?Odpowiedz nie.Ja sie przekonam jak go kupie i przejade pare tysiecy kilosów.U mnie decyzja juz zapadła Outek i basta.

TOMSKI

amw2001 
Nowy Forumowicz

Auto: OII 2.0 DID Int+
Wysłany: 05-03-2010, 01:11   

Wiecie co usłyszałem dzisiaj w Plichcie podczas jazdy próbnej?! Margo z Gdyni straciło w zeszłym miesiącu licencję na sprzedaż aut dlatego oni przejmują schedę w Gdyni. Pytam się gościa który mnie obsługiwał, dlaczego? Odpowiedź: bo straciło zaufanie MMC. Czy to prawda?! Nie wiem, przejeżdżam obok codziennie i auta stoją na wystawce przy ul. Morskiej bez zmian jak co dzień. Nie wiadomo co jest grane, może zagrywka ze strony konkurencji. Plichta jest nowym dilerem Mitsu w okolicy,może taki chwyt marketingowy na zdobycie klientów mają. Zbadam to jutro.
P.S. Moje zdanie: Margo Gdynia to chyba nie jest najlepszy salon na zakup auta,pamiętam że nie byłem traktowany jak potencjalny klient a właściwie poczułem się jak bym przeszkadzał, że odwiedziłem salon i że "po co Panu CVT, nie mamy na stanie, to się nie sprzedaje". Plichta..hmm zastanawiam się i mam jeszcze 5 tyg na podjęcie decyzji.

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 05-03-2010, 09:29   

Drodzy koledzy - z całym szacunkiem: co za różnica gdzie kupuje się samochód??? Trzeba kupić tam gdzie najtaniej, a do serwisu przyjmie każdy inny dealer z otwartymi ramionami... Z drugiej strony warto wspierać dobre firmy, ale tylko wtedy kiedy oferują konkurencyjne warunki...
PS. Też mogę pochwalić Agromax w Elblągu - fachowo pousuwali mi mnóstwo usterek gwarancyjnych w moim tandetnym outku, dlatego jeżdżę (właściwie jeździłem, bo kończy się gwarancja) do nich na serwis, sprawdziłbym ceny także u nich... Plichta z kolei to nowy dealer (też u nich byłem z wymianą wzmacniacza): obsługa klienta na wysokim poziomie.
bonito

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 05-03-2010, 11:43   

bonito napisał/a:
co za różnica gdzie kupuje się samochód???
poczytaj sobie wątek o dealerach, a zwłaszcza mój topic o Boguchwale to zmienisz zdanie. Grafix znalazł klientowi pomalowany błotnik i dał bonusa, a Automarket zataił fakt pomalowanych drzwi, skasował mnie jak trzeba - a teraz mówi, sam sobie Pan pomalował. WOlałbym pojechać 400km, zapłacił kilka tysięcy więcej i mieć święty spokój, a nie patrzeć na ręce czy na pewno wymieniają Ci olej czy filtr, bo jak raz CIę nacieli, to zrobią to i kolejny.

Gunner 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II DID173 BHP URSUS
Wysłany: 06-03-2010, 02:42   

bonito napisał/a:
co za różnica gdzie kupuje się samochód???

Niby wolny rynek.Ale ,warto zaufanie budowac od podstaw,eliminujac partaczy!!!

Tomski 
Forumowicz

Wysłany: 07-03-2010, 22:50   

amw2001 napisał/a:
Wiecie co usłyszałem dzisiaj w Plichcie podczas jazdy próbnej?! Margo z Gdyni straciło w zeszłym miesiącu licencję na sprzedaż aut dlatego oni przejmują schedę w Gdyni. Pytam się gościa który mnie obsługiwał, dlaczego? Odpowiedź: bo straciło zaufanie MMC. Czy to prawda?! Nie wiem, przejeżdżam obok codziennie i auta stoją na wystawce przy ul. Morskiej bez zmian jak co dzień. Nie wiadomo co jest grane, może zagrywka ze strony konkurencji. Plichta jest nowym dilerem Mitsu w okolicy,może taki chwyt marketingowy na zdobycie klientów mają. Zbadam to jutro.
P.S. Moje zdanie: Margo Gdynia to chyba nie jest najlepszy salon na zakup auta,pamiętam że nie byłem traktowany jak potencjalny klient a właściwie poczułem się jak bym przeszkadzał, że odwiedziłem salon i że "po co Panu CVT, nie mamy na stanie, to się nie sprzedaje". Plichta..hmm zastanawiam się i mam jeszcze 5 tyg na podjęcie decyzji.

Ja bylem tego samego dnia co ty i tez na jezdzie probnej,slyszalem to samo ale mysle ze nie jest to strategia Plichty,moja kuzynka ktora kupowala Outka w 2008 roku w Margo Gdynia i jezdzi tam na serwis powiedziala mi to samo takze jest to fakt.
A tak abstrachujac czy to nie ja sprzatnalem Tobie tego niebieskiego outka 2.0 did Instyle z pod nosa. :lol:
Jak narazie wrazenia z obslugi super,podejscie profesjonalne polecam Pana Daniela Bartela.Niedlugo podpisuje umowe zakupu.Takze nastapi to wczesniej niz mialem poczatkowo w planach Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra.Napisze cos wiecej poo odebraniu samochodu.

TOMSKI

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 09-03-2010, 18:56   

amw2001 napisał/a:
Margo z Gdyni straciło w zeszłym miesiącu licencję na sprzedaż aut dlatego oni przejmują schedę w Gdyni. Pytam się gościa który mnie obsługiwał, dlaczego? Odpowiedź: bo straciło zaufanie MMC.

Facet, który to powiedział powinien urwać w pysk szybciej niż mgnienie oka. Co do zaufania MMC to przypominam, że Margo jest jednym z najstarszych dealerów w Polsce i powody są inne (nie mam uprawnień żeby je tutaj przedstawiać, powiem tylko, że nie wszystko stracone i są nadzieje na zmianę tego stanu rzeczy). Mnie natomiast doprowadza do szału robienie sobie marketingu kosztem kogoś innego, kto przetarł szlaki i wywalczył dla marki solidną pozycję na danym terenie. Chamstwo jest tej klasy, że poruszę ten temat na spotkaniu dealerskim. Mogą się między sobą nie kochać ale szanować powinni. Nie mam powodów żeby specjalnie wstawiać się za Margo ale w życiu bym sobie nie pozwolił na taki komentarz... Komuś zabrakło klasy a widoczne to tym bardziej, że występuje (chwilowo) z pozycji siły. Żenujące....
pozdrawiam

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 09-03-2010, 23:14   

Muszę się tutaj zgodzić z Jackie - też mi przy okazji bytności w Plichcie powiedzieli o stracie licencji przez Margo, pamiętam że odebrałem to jako niemiły zgrzyt. Konkurencja, konkurencją ale powinno się walczyć cenami, jakością obsługi a nie takimi tanimi chwytami... Trzeba nieco klasy, żeby szanować konkurentów...
bonito

amw2001 
Nowy Forumowicz

Auto: OII 2.0 DID Int+
Wysłany: 17-03-2010, 22:06   

Jackie napisał/a:
że występuje (chwilowo) z pozycji siły

Jackie. Czy to "chwilowo" ma jakieś ukryte znaczenie?

Odpowiedz do tematu