Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:48
Carisma zakupiona
Autor Wiadomość
Darek
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2010, 16:29   Carisma zakupiona

Witam koledzy. Wczoraj zakupiłem carisme 97r. z małymi (chyba) niedociągnięciami. Otóż popalone żarówki w tylnych światłach, brak możliwości podnoszenia szyby przez pasażera z przodu, tylko może ją opuścić a ja podnoszę, urwany kabel od tylnego głośnika. I z tym wszystkim sobie poradziłem. Zostało najważniejsze, otóż w czasie jazdy palą się kontrolki od abs i srs. Hamować, hamuje dobrze nie widać też aby coś było z poduszkami (wizualnie). Ponoć to się zapaliło jak nie wyhamował i uderzył w zaspę. Zderzak na rogu od strony kierowcy jest pęknięty, odblask w reflektorze też "lata" :) Może coś mi doradzicie:) Na co zwrócić uwagę, może gdzie w łodzi podłączę się w rozsądnej cenie do komputera? A i piątka trochę kiepsko wchodzi ale to już wyczytałem że mogą być tulejki :) Pozdrawiam

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-03-2010, 17:25   

To po pierwsze sądze, że zły dział. Powinno być raczej w technicznym. Po drugie masz 1.6 z 97 roku. Opis w faq jak wymrugać błędy. Czy ABS działa możesz sprawdzić gdzieś na śliskiej drodze polnej albo coś takiego. Jeżeli działa poczujesz jak ABS odbija pedał hamulca. Jak odblask w reflektorze lata to zobacz czy się zaczepy i regulacja jego nie po urywała.

xjacobs 
mod MSS

Auto: MSS 1.6 2004 / 406 coupe 2.0
Wysłany: 27-03-2010, 20:54   

Saqu napisał/a:
To po pierwsze sądze, że zły dział. Powinno być raczej w technicznym. Po drugie masz 1.6 z 97 roku. Opis w faq jak wymrugać błędy. Czy ABS działa możesz sprawdzić gdzieś na śliskiej drodze polnej albo coś takiego. Jeżeli działa poczujesz jak ABS odbija pedał hamulca. Jak odblask w reflektorze lata to zobacz czy się zaczepy i regulacja jego nie po urywała.
odbija? hmm....
ciekawe, bo mam abs, a nie odbija wyraźnie, lecz to są tylko drgania na pedale hamulca... oczywiście abs działa i spisuje się genialnie :D

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-03-2010, 21:08   

No chodziło mi o to, że na pedale da się wyczuć jak by stukał w buta czy coś takiego :P

Darek
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2010, 22:39   

Sprawdzałem. na asfalcie pokrytym piachem. Niewielka była prędkość ale lekko pukał pedał hamulca. Jutro zresetuję i zobaczę co dalej będzie. A odnośnie poduszek to chyba mam nie sprawdzać czy zadziałają czy nie ? :mrgreen:

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-03-2010, 22:47   

Jak masz dużo siana to możesz sprawdzić :D będziesz wiedział na przyszłość :P
Zresetuj i zobacz, jak bedzie się świecił to wymrugaj co tam w trawie piszczy

Darek
[Usunięty]

Wysłany: 27-03-2010, 22:52   

Myślałem że to tylko pomruga jak się zapali kontrolka silnika i błędy będą dotyczyć tylko silnika i jego osprzętu. Ale pomrugam sobie i zobaczę.

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 28-03-2010, 00:14   

Saqu napisał/a:
No chodziło mi o to, że na pedale da się wyczuć jak by stukał w buta czy coś takiego :P
No, czuć chrobotanie/drapanie :)
co do poduszek - mysle ze mozna by sprawdzić jak masz troche grubszy portfel :D

Darek
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2010, 10:39   

Z portfelem ciężko. Już na auto się zapożyczyłem :) Ale wydaje mi się ze warte swojej ceny. Są niedociągnięcia ale z tym sobie poradzę :)

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 28-03-2010, 18:29   

jeśli nie była kiedyś przystankiem, nie ma za sobą pół miliona km to pewnie warto było :)

Darek
[Usunięty]

Wysłany: 28-03-2010, 22:54   

Chyba nie była przystankiem :wink: kupiłem go od gościa który miał słuzbowe auto a to stało tylko w garażu. Niby ma 110 tyś. Ciekawe czy dowiedziałbym się jakąś jej historie po VIN'ie w serwisie mitsubishi

xjacobs 
mod MSS

Wysłany: 29-03-2010, 00:08   

tak, ale tylko w tym w którym była serwisowana

Darek
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2010, 06:52   

w 2007r była sprowadzona. Pooglądałem ją dokładanie to widzę że była po lekkiej stłuczce:) Przód miała robiony :mrgreen: w bagażniku po zdjęciu plastików nic nie widać żeby było robione.
Byłem właśnie na przeglądzie. Prawa podłużnica z 5 cm pognieciona, przyspawane sworznie do wahaczy, troszkę od spodu rdza się wdziera ale dlatego że nie zabezpieczony, urwany wieszak na tłumiku, a tak poza tym będzie żył :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi