Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
16-08-2012, 22:44
problem elektryczny
Autor Wiadomość
old
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 15:45   problem elektryczny

jest tak radio sobie gra włącze światła i się wyłącza trochę to śmieszne ale radia nie mam jak słuchać ?

Tomek210 
Forumowicz

Auto: Sigma'96
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2006, 16:41   Re: problem elektryczny

old napisał/a:
ale radia nie mam jak słuchać ?

Na to pytanie nie odpowiem :P
Jeśli chodzi o gaśnięcie radia to może przewód "dimmer" lub "headlight illumination" źle podłączony..

pit_314
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 17:00   Re: problem elektryczny

old napisał/a:
jest tak radio sobie gra włącze światła i się wyłącza trochę to śmieszne ale radia nie mam jak słuchać ?

Masa radia podłączona przez przewód od załączania podświetlania. Masz namieszane w kostce przejściowej do radia z oryginalnej w aucie. Trzeba albo odłączyć ten przewód i podłączyć mas e radia z masy samochodu, bądź zamienić przewody w kostce.

Chi-Man
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2006, 20:53   

Pytanie,

Czy sytuacja dotyczy tylko radia, czy też wszystkich odbiorników? Czy jeśli masz na przykład włączone nawiewy, włączenie świateł spowoduje ich wyłączenie, względnie zwolnienie?

Pozdrawiam.

old
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 01:05   

dzięki panowie usterka już usunięta

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2006, 18:55   

u mnie jest inny syndrom. po włączeniu świateł radio silnie przygasa, a po rozgłośnieniu do dość sporego poziomu (radio ma własny wzmacniacz 4x50W, a głośniki raczej fabryczne) radio potrafi się wyłączyć na moment, jakby coś odcinało zasilanie. czy to mechanizm zabezpieczający w radiu? i czy podłączenie zasilania prosto z akumulatora osobnym przewodem będzie wystarczającym rozwiązaniem?

grzess81
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 16:02   

Czarcik napisał/a:
u mnie jest inny syndrom. po włączeniu świateł radio silnie przygasa, a po rozgłośnieniu do dość sporego poziomu (radio ma własny wzmacniacz 4x50W, a głośniki raczej fabryczne) radio potrafi się wyłączyć na moment, jakby coś odcinało zasilanie
Moze to byc spowodowane słabym ładowaniem akumulatora przez alternator.

pit_314
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2006, 16:34   

słaba masa! musisz podłączyć masę radia przez gruby kabel do masy auta i powinno być super. Ideałem było by jeszcze podpięcie plusa pod aku, PRZEZ BEZPIECZNIK!!

Odpowiedz do tematu