|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: lukasz12 16-08-2012, 22:44 |
problem elektryczny |
Autor |
Wiadomość |
old [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 15:45 problem elektryczny
|
|
|
jest tak radio sobie gra włącze światła i się wyłącza trochę to śmieszne ale radia nie mam jak słuchać ? |
|
|
|
 |
Tomek210
Forumowicz
Auto: Sigma'96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-10-2006, 16:41 Re: problem elektryczny
|
|
|
old napisał/a: | ale radia nie mam jak słuchać ? |
Na to pytanie nie odpowiem
Jeśli chodzi o gaśnięcie radia to może przewód "dimmer" lub "headlight illumination" źle podłączony.. |
_________________ Sigma 24V'96r |
|
|
|
 |
pit_314 [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 17:00 Re: problem elektryczny
|
|
|
old napisał/a: | jest tak radio sobie gra włącze światła i się wyłącza trochę to śmieszne ale radia nie mam jak słuchać ? |
Masa radia podłączona przez przewód od załączania podświetlania. Masz namieszane w kostce przejściowej do radia z oryginalnej w aucie. Trzeba albo odłączyć ten przewód i podłączyć mas e radia z masy samochodu, bądź zamienić przewody w kostce. |
|
|
|
 |
Chi-Man [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2006, 20:53
|
|
|
Pytanie,
Czy sytuacja dotyczy tylko radia, czy też wszystkich odbiorników? Czy jeśli masz na przykład włączone nawiewy, włączenie świateł spowoduje ich wyłączenie, względnie zwolnienie?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
old [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 01:05
|
|
|
dzięki panowie usterka już usunięta |
|
|
|
 |
Czarcik [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 18:55
|
|
|
u mnie jest inny syndrom. po włączeniu świateł radio silnie przygasa, a po rozgłośnieniu do dość sporego poziomu (radio ma własny wzmacniacz 4x50W, a głośniki raczej fabryczne) radio potrafi się wyłączyć na moment, jakby coś odcinało zasilanie. czy to mechanizm zabezpieczający w radiu? i czy podłączenie zasilania prosto z akumulatora osobnym przewodem będzie wystarczającym rozwiązaniem? |
|
|
|
 |
grzess81 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2006, 16:02
|
|
|
Czarcik napisał/a: | u mnie jest inny syndrom. po włączeniu świateł radio silnie przygasa, a po rozgłośnieniu do dość sporego poziomu (radio ma własny wzmacniacz 4x50W, a głośniki raczej fabryczne) radio potrafi się wyłączyć na moment, jakby coś odcinało zasilanie | Moze to byc spowodowane słabym ładowaniem akumulatora przez alternator. |
|
|
|
 |
pit_314 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2006, 16:34
|
|
|
słaba masa! musisz podłączyć masę radia przez gruby kabel do masy auta i powinno być super. Ideałem było by jeszcze podpięcie plusa pod aku, PRZEZ BEZPIECZNIK!! |
|
|
|
 |
|
|