|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Galant w Mierzynie i w Policach. |
Autor |
Wiadomość |
Zienekp
Nowy Forumowicz Galant addicted
Auto: Szukam Galanta
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 31-05-2010, 09:30 Galant w Mierzynie i w Policach.
|
|
|
Witam,
Jestem nowy
Jestem zafascynowany linią Galanta. Zamierzam zmienić swój samochód na właśnie taki. W weekend trafiły się dwa Galanty w naszym najbliższym szczecińskim otoczeniu.
http://allegro.pl/item105...k_oplacony.html
15 000 PLN
Model: Galant 2.5 V6-24
Rok produkcji: 1999
Przebieg [km]: 134.000
Pojemność silnika [cm3]: 2500
Skrzynia biegów: manualana
Elektryczne szyby: z przodu i z tyłu
Elektryczne lusterka
Poduszka powietrzna AIRBAG szt: 4
Centralny zamek z pilotem
Radioodbiornik CD Kenwood
Klimatyzacja automatyczna klimatronik
Halogeny przeciwmgielne
Kierownica regulowana
Kierownica skórzana
Oryginalne karty/kluczyki
Książka serwisowa
Stan pojazdu idealny !!!
Nie wymaga wkładu finansowego
Tempomat
Webasto
Alufelgi
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13135279
6 000
Rok produkcji: 1999,
Data rejestracji: 02/1999,
235 000 km,
Skrzynia biegów: manualna,
Moc: 136 KM (100 kW),
Pojemność skokowa: 1997 cm3, benzyna,
Status pojazdu:sprowadzony/nieopłacony,
Kraj pochodzenia: Niemcy,
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, poduszka powietrzna, radio / CD, immobiliser, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe, serwisowany w ASO
Jak widać na załączonych obrazkach, pierwsza oferta, mistrzowski marketing. Zadzwoniłem i facet powiedział, że nie ma najmniejszych problemów ze skrzynią biegów i zero ognisk korozji, jak chcę to mogę podjechać z nim na podnośnik/kanał.
Dodam, że to ten sam facet, o którym była mowa przy Mitsu Space Wagon (ten sam layout ogłoszenia).
Do drugiego faceta nie dzwoniłem, ale dziś się przejadę, chyba po to żeby się przekonać, że 240 000 km to za dużo.
Do rzeczy:
Czy ktoś z ciekawości, przyzwyczajenia oglądał już te samochody?
Przyznam się, że do tej pory najbardziej się zastanawiałem nad TD, ale przy tak wysokich cenach oleju napędowego 2.5V+LPG chyba zdaje się być lepszą opcją.
Będę wdzięczny za opinie, sugestie.
Pozdrawiam,
Zienek |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 31-05-2010, 11:31
|
|
|
pierwszego sobie odpusc, przez 3 dni probowalem umowic sie z wlascicielem na ogledziny,i nic z tego nie wyszlo, pomimo uzgodnienia z nim dzien wczesniej godziny obejrzenia samochodu .
czlowiek nie powazny, lub tez ma cos do ukrycia.
co do drugiego, to widze, ze z polic, calkiem przypadkiem mieszkam w policach wiec jak cos to mozna rzucic okiem
z tym, ze to na 100% nie jest 99rok
[ Dodano: 31-05-2010, 11:33 ]
Zienekp napisał/a: | Do drugiego faceta nie dzwoniłem, ale dziś się przejadę, chyba po to żeby się przekonać, że 240 000 km to za dużo. |
chcesz, to pokaze Ci na moim galu, ze prawie 300 000 km to nie za duzo |
|
|
|
 |
Zienekp
|
Wysłany: 31-05-2010, 11:52
|
|
|
Jak nie uda mi się umówić z tym pierwszym "czerwonym" to trudno. Musiałbym nieco dopożyczyć, żeby go kupić. A do Polic postaram się podskoczyć między 13:00 a 14:00 żeby jeszcze przed korkami jechać.
Przyznam się, że cena z Polic jest nieco szokująca. Optycznie to pożarłbym tego czerwonego, ale ten w zieleni nie będzie praktycznie żadnym obciążeniem finansowym.
Nie jestem jeszcze specem od Miśków, ale właśnie tak nieco staro wygląda ten egzemplarz z Polic. Od razu podskoczę do Venezii na kawkę
Chętnie obejrzałbym jakiegoś Galanta jeszcze przed swoim własnym. Jeśli masz nieco czasu na dniach, to będę wdzięczny.
12:07 - Zadzwoniłem do "czerwonego". Prawdopodobnie ktoś już zadatkował na Miśka. Za 15-20 minut będę wiedział czy jest jeszcze aktualny.
12:09 - Czerwone Mitsu 2.5V nieaktualne :/
12:25 - w zielonym coś stukało w zawieszeniu i pojechał na warsztat.
12:40 - osoba odpowiedzialna za ten samochód pojechała do Niemiec i będzie dopiero jutro. Dziś nie ma możliwości obejrzenia tego samochodu. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-05-2010, 13:02
|
|
|
Zienekp napisał/a: | Chętnie obejrzałbym jakiegoś Galanta jeszcze przed swoim własnym. Jeśli masz nieco czasu na dniach, to będę wdzięczny. |
jezeli masz ochote, to jestem dostepny nawet dzis, o 18 koncze prace, wiec jak cos to pisz |
|
|
|
 |
Zienekp
|
Wysłany: 31-05-2010, 16:35
|
|
|
O 18.00 w Szczecinie, czy w Policach? (to ta sama strefa czasowa, ale różnica pół godziny )
Zagadam na priv. |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
Auto: brak
|
Wysłany: 31-05-2010, 18:16
|
|
|
Sorry za OT ale niektorzy sprzedawcy mnie po prostu rozwalaja, gdzie nie zadzwonisz to nie dzisiaj, jutro, a moze pojutrze, a moze po weekendzie i ogolnie laska ze poswieci swoj czas. Pozniej te auta stoja miesiacami niesprzedane z takim podejsciem do klienta
p.s
bierz 2.5 jak Cie nie przeraza paliwo, pieknie to sie odpycha |
_________________ Renault Espace IV ph2`08
Renault Laguna II ph1`03 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-05-2010, 20:10
|
|
|
ooo Krzysiu, a myslalem, ze Cie wsiaklo
co to za audica w podpisie, i gdzie suka ? |
|
|
|
 |
Zienekp
|
Wysłany: 31-05-2010, 20:49
|
|
|
Dzięki Rafał za spotkanie. Mam oczy otwarte szerzej na niektóre sprawy.
Wiem już, że szukam 2.5V i miło byłoby mieć Sport Edition, choć to nie jest warunek konieczny. Bardziej zależałoby mi na skórze. Już wiem, że teraz na początku sezonu na moto - muszę zdrapać błoto ze swojego XT600 i go sprzedać, żeby mi na ubezpieczenie starczyło Tanio nie będzie |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-05-2010, 20:51
|
|
|
spoko, predzej czy pozniej znajdziesz swoja sztuke |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
|
Wysłany: 31-05-2010, 22:47
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | ooo Krzysiu, a myslalem, ze Cie wsiaklo |
Zyje, zyje, tylko ostatnio z weekendami ciezko u mnie, jak nie zawody Coltem, to treningi na szosie i pozniej wieczorami nie chce mi sie jezdzic gdzies na wygwizdowo Forum sledze, ale terminy mi nie pasuja spotow W niedziele bede Coltem na krema to sobie "pomacasz" rajdowke moja małą i moge nawet przewiezc kawalek Tylko mi powiedz czy ten wjazd od torow to jest rowny? Bo prawdopodobnie bede na 175/50 czyli hardcorowa gleba i tego progu w zyciu nie przejade od drugiej strony.
Rafal_Szczecin napisał/a: |
co to za audica w podpisie, i gdzie suka ? |
Suka sprzedana na poczatku maja, wiem ze Audi to nie diamenty ale umowmy sie ze Carisma sprzed liftu mi sie nie podoba i silnikowo GDI tez nie bardzo (20stka by Audi fajniejsza) , A4 duzo ladniejsze i latwo znalezc z klimatronickiem bylo No i nie rdzewieje Galant zdecydowanie zbyt duzy jak dla mnie, nie potrzeba mi pustych przestrzeni |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-05-2010, 23:39
|
|
|
Xsystoff napisał/a: | Tylko mi powiedz czy ten wjazd od torow to jest rowny? Bo prawdopodobnie bede na 175/50 czyli hardcorowa gleba i tego progu w zyciu nie przejade od drugiej strony. | jest bardzo rowny. nie gadaj ze jest az taki haradcor z ta gleba !
Xsystoff napisał/a: | uka sprzedana na poczatku maja, wiem ze Audi to nie diamenty ale umowmy sie ze Carisma sprzed liftu mi sie nie podoba i silnikowo GDI tez nie bardzo (20stka by Audi fajniejsza) , A4 duzo ladniejsze i latwo znalezc z klimatronickiem bylo No i nie rdzewieje Galant zdecydowanie zbyt duzy jak dla mnie, nie potrzeba mi pustych przestrzeni |
juz nie chodzi o to ,czy diamenty , czy tez nie diamenty, tylko dlaczego, ale widze,ze juz wyjasnione
ojjj tam przewozenie pustych przestrzenii tez jest fajne ( patrz: ja ) |
|
|
|
 |
Xsystoff
Mitsumaniak user
|
Wysłany: 01-06-2010, 00:03
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | jest bardzo rowny. nie gadaj ze jest az taki haradcor z ta gleba ! |
Sam zobaczysz 75mm to jednak sporo w stosunku do serii (40 na sprezynach i 35 na malutkich oponkach). Sanki i micha prawie jezdza po ziemi Fajnie jakby bylo jeszcze jedno 1.3 12v chociazby CAO, jestem ciekaw ile zostanie w tyle
Xsystoff napisał/a: |
juz nie chodzi o to ,czy diamenty , czy tez nie diamenty, tylko dlaczego, ale widze,ze juz wyjasnione |
Ogolnie pochodzenie tej A4 jest bardzo ciekawe (włoska wyspa na poludniu) i zal bylo nie brac Nigdy zimowek nie widzialo na oczy, jezdzic daleko nie moglo bo wyspa nie duza, przebieg niski, wypas nawet sensowny jak na nieduzy silnik, cena fajna To co handlarze wmawiaja to jest oddzielna historia Rozkodowujesz VIN auta a tam sie okazuje ze rok produkcji dwa lata wstecz, a auto bylo demem w salonie... ;] |
|
|
|
 |
|
|