Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
chłodnica
Autor Wiadomość
Rajek 
Forumowicz
fajek

Auto: Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24v
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2010, 17:19   chłodnica

Mam pytanie u mnie w chłodnicy, przy dolnym wężu są wkręcone dwa czujniki w nowej jaka do mnie przyszła nie ma miejsca na te dwa czujniki. O co chodzi?

VirMan 
Mitsumaniak
maniacc

Auto: Diamante XS'94
Wysłany: 04-03-2010, 18:16   

.... nie mam pojęcia - nie wiedziałem że w ogóle jest taka opcja.. to jest chłodnica do sigmy?

[ Dodano: 04-03-2010, 18:17 ]
coś mi świta zę była inna ilość czujników dla starszego i nowszego 24v.. albo 12/24.. coś chyba gdzies - ale pewny nie jestem - uderzaj do łukasza - on zna sie na takich drobiazgach.

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 05-03-2010, 00:29   

Wygląda na to ze modele 91-92 maja wentylatory załączane mechanicznie (za pomocą tych czujników). W nowszych ECU steruje przekaźnikiem wentylatorów.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

zuku19 
Forumowicz

Auto: Sigma V6 12V
Wysłany: 10-06-2010, 20:23   

Podepnę się pod temat .
Czy chłodnica od automatu podejdzie do manuala , dodam że też mam dwa otwory na termowłącz.
Pytam bo wszędzie w sprzedaży są chłodnice do autom.

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 10-06-2010, 20:26   

zuku19 napisał/a:
Podepnę się pod temat .
Czy chłodnica od automatu podejdzie do manuala , dodam że też mam dwa otwory na termowłącz.
Pytam bo wszędzie w sprzedaży są chłodnice do autom.

Ktoś już wspominał wcześniej że tak. Po prostu nie podłączasz węży do chłodnicy.
Można zaślepić ewentualnie żeby wilgoć nie wchodziła.
Z tego co pamiętam to są jakoś 2 chłodnice oleju do automatu. Nie wgryzałem sie w rysunek, ale jest jeszcze taka mała druga ponad to co jest w dużej.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

zuku19 
Forumowicz

Wysłany: 10-06-2010, 22:45   

lukasz12 napisał/a:

Ktoś już wspominał wcześniej że tak. Po prostu nie podłączasz węży do chłodnicy.
Można zaślepić ewentualnie żeby wilgoć nie wchodziła.
Z tego co pamiętam to są jakoś 2 chłodnice oleju do automatu. Nie wgryzałem sie w rysunek, ale jest jeszcze taka mała druga ponad to co jest w dużej.

Ja przeglądałem rys. i na pierwszy rzut oka są identyczne , wymiary te same , jedynie te dwa wężyki .

michałnataliya 
Forumowicz

Auto: sigma kombi 93, 12V
Wysłany: 13-06-2010, 00:39   

Na pewno pasuje. Gwarantuje poniewaz wymienialem. Kupilem przez - naprawa chlodnic itd- Poznan, Baltycka (numeru nie pamietam). W AGT, gdzie mi wymieniali powiedzieli ze to najgorszy kitajski (chinski) szajs ale mialem jeszcze tylko do wyboru VALEO za ok 1600 i jeszcze jakas, lecz firmy nie pamietam za ok 1000. Aha, no mala bomba mi sie przypomniala- ta tania chlodnica jest bez korka, a od fabrycznej nie pasuje. Z ul. baltyckiej sprzedali mi pasujaca na drugi dzien, tylko szkoda ze nie powiedzieli przy kupnie chlodnicy, ze tam korka nie ma. Noc bez auta itd. Ponoc jest tylko kilka rozmiarow (dwa?) tychze korkow ale nawet tu -http://www.aktyw.pl/firma.php czegos takiego nie mieli wiec zalecam spytac przy kupnie o tak prozaiczna rzecz jaka jest korek. Reszta potrzeban byla.

[ Dodano: 13-06-2010, 00:42 ]
Z ulicy Baltyckiej sprzedali mi PASUJACY ( korek)... Taka poprawka...

zuku19 
Forumowicz

Wysłany: 13-06-2010, 10:47   

michałnataliya napisał/a:
Na pewno pasuje. Gwarantuje poniewaz wymienialem. Kupilem przez - naprawa chlodnic itd- Poznan, Baltycka (numeru nie pamietam). W AGT, gdzie mi wymieniali powiedzieli ze to najgorszy kitajski (chinski) szajs ale mialem jeszcze tylko do wyboru VALEO za ok 1600 i jeszcze jakas, lecz firmy nie pamietam za ok 1000. Aha, no mala bomba mi sie przypomniala- ta tania chlodnica jest bez korka, a od fabrycznej nie pasuje. Z ul. baltyckiej sprzedali mi pasujaca na drugi dzien, tylko szkoda ze nie powiedzieli przy kupnie chlodnicy, ze tam korka nie ma. Noc bez auta itd. Ponoc jest tylko kilka rozmiarow (dwa?) tychze korkow ale nawet tu -http://www.aktyw.pl/firma.php czegos takiego nie mieli wiec zalecam spytac przy kupnie o tak prozaiczna rzecz jaka jest korek. Reszta potrzeban byla.

[ Dodano: 13-06-2010, 00:42 ]
Z ulicy Baltyckiej sprzedali mi PASUJACY ( korek)... Taka poprawka...

Ja i tak chcę kupić używaną ale oryginalną .
Dziękuję za podpowiedź.

Odpowiedz do tematu