|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] Problem z elektryką |
Autor |
Wiadomość |
el_szymono [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2010, 22:01 [CK1A 1.3] Problem z elektryką
|
|
|
Witam!
Mam problem z moim Miśkiem. W zeszłym tygodniu przy przekręceniu kluczyka na włączenie zapłonu wszystkie wskaźniki na desce rozdzielczej, radio, itp. zapaliły się na chwilę jak zazwyczaj, a potem zgasły. Pokombinowałem chwilę z bezpiecznikami (nie miałem żadnych zapasowych, po prostu pobawiłem się w wyjmij-włóż ) i auto bez problemy odpaliło.
Następnego dnia rano sytuacja się powtórzyła. W zasadzie jedynym "widocznym" odbiornikiem prądu, który działa to czujnik otwarcia drzwi (i to nie zawsze, działa najczęściej przy braku kluczyka w stacyjce, bądź przekręceniu go na "jeden", przed załączeniem zapłonu). Jak auto chwile postoi zaczyna działać centralny zamek (działa, gdy otwieram auto, gdy je po chwili zabawy zamykam już nie - reakcja jest inna niż kiedy akumulator nie jest podłączony wcale, ale siła z jaką centralny zamyka zamki jest za mała, żeby działać poprawnie).
Jak auto ma na tyle ochoty, żeby włączyć światła mijania, to świecą one przez jakieś 5 sekund. Mając otwarte drzwi słyszę, jak sygnał ostrzegający o zapalonych światłach słabnie i w końcu milknie .
Akumulator jest naładowany i ma 12,65V.
Co Waszym zdaniem powinienem sprawdzić w pierwszej kolejności?
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|