|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: akbi 21-11-2007, 16:47 |
problem z centralnym |
Autor |
Wiadomość |
Jaosh [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 17:26 problem z centralnym
|
|
|
witam!
podpinałem radio udało sie i nagle nie moge zamknąć samochodu świaatło wewnątrz samochodu równiez nie działa czy to spalony bezpiecznik??
pomocy!! |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 19:04
|
|
|
a do radyjka masa poszła z zewnątrz czy z kostki ( w kostce miśka to występuje "-"ale od poświetlania) |
|
|
|
 |
Jaosh [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 19:09
|
|
|
tom65 napisał/a: | a do radyjka masa poszła z zewnątrz czy z kostki ( w kostce miśka to występuje "-"ale od poświetlania) | sprecyzuje:)
podpiołem radio wszystko było ok, wyłączyłem silnik i nie działa od tamtej pory centralny zamek, gdy kluczyk jest wyciągnięty . nie działa oświetlenie wewnątrz samochodu oraz krańcówki od sygnalizatora zamkniętych drzwi |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 19:23
|
|
|
sprawdz na wszelki przypadek bezpieczniki ( i podłączenie radia) jak masz na kostce to wypnij radio i sprawdz bezp.i czy wszystko działa a dopiero potem włącz radio i spróbuj włączyć światła - jak jest coś nie tak to wywali chyba bezpiecznik 10A.
PS.
a propo czy to nie jest ten sam temat tylko pod inna nazwą - jak twój poprzedni .
w profilu dodaj rok wytworzenia autka i ile ma zaworków - będzie duuużo łatwiej. |
|
|
|
 |
Jaosh [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 19:25
|
|
|
silnik 1,3 rok 1997/8 zaworów 12,oświetlenie wewnątrz samochodu nad głową kierowcy nie działa , zegar też , radio wyciągnięte |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 19:31
|
|
|
no to bezpieczniczki - do boju |
|
|
|
 |
Jaosh [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 19:36
|
|
|
wszystkie 10 sprawdzone na moje oko nie ma przerwy niestety mierniczek mi padł
nie wiem co dalej;/ |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 08-10-2006, 20:33
|
|
|
Sprawdź w skrzynce bezpieczników pod maską. Ale najpierw odłącz radio, bo źle podłączyłeś. Jeden plus włącza się dopiero po włączeniu świateł, zanim włączysz światła na tym styku jest masa. Porób jeszcze raz pomiary kabli, mogłeś kupić przejściówkę z Mitsubishi na ISO. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
kamilek
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Pomógł: 44 razy Dołączył: 15 Kwi 2006 Posty: 1107 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 08-10-2006, 21:00
|
|
|
Jeżeli nie działa oświetlenie wewnątrz auta, nie świeci się kontrolka otwartych drzwi, to prawdopodobnie padł czujnik otwarcia drzwi. Co to ma wspólnego z centralnym? Hm...dobre pytanie. U mnie jest tak, że jak drzwi są otwarte, a kluczyk jest w stacyjce, to zamek nie zamknie drzwi. Ale jeżeli masz padnięty czujnik, to auto powinno "myśleć", że drzwi są zamknięte. Więc powinno ładnie zamykać zamki. Dziwne... Może na próbę odłącz radio, doprowadź do ładu czujnik otwartych drzwi i zobacz, czy wtedy będzie to samo.
Ale jeżeli zegar też nie działa, to może znaczyć, że jednak bezpiecznik. Weź na próbę jakiś sprawny bezpiecznik i podmieniaj za każdy z tych 10. Może jednak któryś jest zły...
PS. Czy oświetlenie i kontrolka nie działa po otwarciu konkretnych drzwi, czy tak jest na wszystkich? |
_________________ Długa historia jeszcze nie mojego Galanta - 100% gotowy, teraz jak nowy
Galant E33 - koniec przygody
"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|
|