|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.5V6 GDI] grzeje się silnik - pilne !!!! |
Autor |
Wiadomość |
marwitt
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Montero
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-06-2010, 10:37 [3.5V6 GDI] grzeje się silnik - pilne !!!!
|
|
|
Witam wszystkich serdecznie, świeżo zakupiony misiek i niestety odrazu problem, przy dynamicznej jeździe wszystko Ok, jak tylko zacznę Sie poruszać z prędkością patrolowa ok 20-30/h wskaźnik temperatury rusza na maxa w górę , włączę ogrzewanie na full jadę dalej i temperatura spada i potem znów w normie , ma ktoś jakieś pomysły ? , bedę wdzięczny za wszelkie sugestie |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 30-06-2010, 11:20 Re: grzeje się silnik - pilne !!!!
|
|
|
marwitt napisał/a: | Witam wszystkich serdecznie, świeżo zakupiony misiek i niestety odrazu problem, przy dynamicznej jeździe wszystko Ok, jak tylko zacznę Sie poruszać z prędkością patrolowa ok 20-30/h wskaźnik temperatury rusza na maxa w górę , włączę ogrzewanie na full jadę dalej i temperatura spada i potem znów w normie , ma ktoś jakieś pomysły ? , będę wdzięczny za wszelkie sugestie |
Nie sprawna chłodnica prawdopodobnie, lub wsiok, ale stawiam na chłodnice. w ostatnim miesiącu mieliśmy takie trzy przypadki. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
marwitt
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-06-2010, 11:24
|
|
|
zapomnialem dodac , ze przeowdy do i od chlodnicy sa tak samo gorace , ale w zbiorniczku nic nie gulgocze ... czyli glowica raczej ok , poza tym jak pracuje silnik na postoju to temperatura jest w normie ..... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 30-06-2010, 12:23
|
|
|
marwitt napisał/a: | zapomnialem dodac , ze przeowdy do i od chlodnicy sa tak samo gorace , ale w zbiorniczku nic nie gulgocze ... czyli glowica raczej ok , poza tym jak pracuje silnik na postoju to temperatura jest w normie ..... |
sprawdź czy na wysokości wentylatora chłodnica jest ciepła, ale po jeździe. |
 |
|
|
|
 |
marwitt
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-06-2010, 14:08
|
|
|
jeszcze jedno , czy wie ktos gdzie zdobyc czesci do tego silnika ?, wstepna diagnoza , przytarta panewka |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 30-06-2010, 14:46
|
|
|
marwitt napisał/a: | jeszcze jedno , czy wie ktos gdzie zdobyc czesci do tego silnika ?, wstepna diagnoza , przytarta panewka |
|
 |
|
|
|
 |
marwitt
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-06-2010, 23:13
|
|
|
objechalem 4 mechanikow , kazdy inna diagnoza , rece opadaja , jeszcze chyba zostalo mi pojechac do serwisu ........... |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 30-06-2010, 23:37
|
|
|
marwitt napisał/a: | objechalem 4 mechanikow , kazdy inna diagnoza , rece opadaja , jeszcze chyba zostalo mi pojechac do serwisu ........... |
sprawdz chłodnicę jak ci napisałem, a najlepiej zadzwoń do mnie powiem ci jak zrobić szybki test. 602-673-905
numer z panewką jest dla mnie hitem |
 |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
|
|
|
 |
marwitt
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-07-2010, 19:00
|
|
|
no juz mi sie nastroj poprawil , zaglebilem sie w czeluscie forum i odkrylem sporo podobnych przypadkow i pokobinowalem z czujnikiem temperatury , zalozylem jakis podobny i na pocztku bylo super (trzymal sie na srodku skali , niestety po jakis 20 km zgasilem silnik , po zapaleniu wskaznik temperatury lezal bezwladnie na dole , ruszylem do domu po jakis 4km wskaznik ruszyl i ustawil sie na 1/4 skali , zobacze co jutro przyniesie , narazie planuje zakup nowego czujnika temperatury ........... nie jest zle termometr pokazywal mi max 75 stopni czyli silnik sie nie grzeje
Mam jeszcze jedno pytanko , jakos na forum nie moge znalezc takiej prozaicznej porady , jak zdjac boczek drzwi przednich , wszystko odczepilem ale jeszcze trzyma sie w miejscach gdzie jest uchwyt .......... |
Ostatnio zmieniony przez marwitt 01-07-2010, 19:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 01-07-2010, 21:47
|
|
|
marwitt napisał/a: | no juz mi sie nastroj poprawil , zaglebilem sie w czeluscie forum i odkrylem sporo podobnych przypadkow i pokobinowalem z czujnikiem temperatury , zalozylem jakis podobny i na pocztku bylo super (trzymal sie na srodku skali , niestety po jakis 20 km zgasilem silnik , po zapaleniu wskaznik temperatury lezal bezwladnie na dole , ruszylem do domu po jakis 4km wskaznik ruszyl i ustawil sie na 1/4 skali , zobacze co jutro przyniesie , narazie planuje zakup nowego czujnika temperatury ........... nie jest zle termometr pokazywal mi max 75 stopni czyli silnik sie nie grzeje
Mam jeszcze jedno pytanko , jakos na forum nie moge znalezc takiej prozaicznej porady , jak zdjac boczek drzwi przednich , wszystko odczepilem ale jeszcze trzyma sie w miejscach gdzie jest uchwyt .......... |
Czyli siadła ci prawdopodobnie pamięć zegara, wymiana czujnika nic nie pomoże. |
 |
|
|
|
 |
marwitt
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-07-2010, 22:14
|
|
|
tez doszedlem do tego wniosku ale i tak na podmienionym czujniku lepsze mam samopoczucie bo temperatura tak strasznie nie szaleje
A MOZESZ MI PODPOWIEDZIEC JAK CALKOWICIE ZDJAC BOCZEK DRZWI KIEROWCY ? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

|
Wysłany: 01-07-2010, 22:22
|
|
|
hm, tam nie ma filozofii, zdejmujesz ramkę klamki, wyciągasz z rączki nakładkę (pod nią sa dwie śruby), na boku tapicerki masz dwie wkrętki, czasem lepiej zdjąć osłonkę głośniczka.
i od dołu pociągasz lekko do siebie i wyskoczy z zatrzasków i wszystko |
 |
|
|
|
 |
marwitt
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-07-2010, 22:46
|
|
|
wyciągasz z rączki nakładkę (pod nią sa dwie śruby)
no wlasnie tylko to mi trzyma i za diabla zadnych nakladek tam nie ma zeby dostac sie do srub ,,,,,,,,,,,,,,, |
|
|
|
 |
|
|