|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Napięcie. |
Autor |
Wiadomość |
Krystian990
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `96r manual
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Cze 2009 Posty: 172 Skąd: Dłużec
|
Wysłany: 19-06-2010, 11:59 Napięcie.
|
|
|
Witam. Jakie napięcie pokazuje Wam oryginalny voltomierz w 3kGT po odpaleniu silnika?? Bo mi przed odpaleniem 12V, a po odpaleniu 11 lub 10V Kontrolka od ładowania co prawda gaśnie. I właśnie teraz po uruchomieniu Miśka mam taki problem, że po odpaleniu przerywa kapkę, a jak go wrzucę pod prostownik to chodzi idealnie równo. To mógłby być problem, że mam słaby alternator, podaje mi za niskie napięcie i od zbyt niskiego napięcia ma za słabą iskrę i przerywa?? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-06-2010, 16:36
|
|
|
Po odpaleniu ładowanie powinno mieścić się w granicach od 13,9 do 14,5V. Najepiej 14,2V. Z tego co podałeś wynika że nie masz ładowania, sprawdź alternator. |
|
|
|
 |
Krystian990
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `96r manual
Pomógł: 5 razy Dołączył: 23 Cze 2009 Posty: 172 Skąd: Dłużec
|
Wysłany: 19-06-2010, 21:55
|
|
|
Ale kontrolka od ładowania gaśnie. Mogą to być diody na alternatorze lub coś z regulatorem napięcia?? |
|
|
|
 |
bubek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-06-2010, 22:05
|
|
|
Krystian990, u mnie 2 dni temu zabrakło ładowania ale kontrolka sie nie zapalała, na aku przy uruchomionym silniku miałem 11,6 V...okazało sie, ze alternator nie ładował (jedna szczotka sie skończyła) - uszkodzony alternator zregenerowałem stąd wiem co bylo przyczyną...moim zdaniem zacznij od tego. Objawy jakie mialem to bardzo wolno działajace wycieraczki i wyłączała się kontrola trakcji (TCL) |
|
|
|
 |
|
|