|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
MITSUBISHI PAJERO SPORT- REDUKTOR bardzo pilne |
Autor |
Wiadomość |
MAX-315
Forumowicz
Auto: MITSUBISHI PAJERO SPORT V3.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 97 Skąd: PADEW NARODOWA
|
Wysłany: 15-08-2011, 14:31 MITSUBISHI PAJERO SPORT- REDUKTOR bardzo pilne
|
|
|
Witam musze wymontowac reduktor ponieważ pękła mi obudowa spustu oleju i pytanko ,gdzie rozkrecac ten reduktor przy samej skrzyni czy dalej jest od skrzyni taka jak by mała flansza czy tutaj na co zwrucic uwage zeby czegos nie pokrzywic wodzików czy czegos innego
Prosze o jak najszybsza odpowiedz poniewaz jeszcze dzis zaczne rozkrecanie
Pozdrawiam miłego wypoczynku |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 15-08-2011, 15:20 Re: MITSUBISHI PAJERO SPORT- REDUKTOR bardzo pilne
|
|
|
MAX-315 napisał/a: | Witam musze wymontowac reduktor ponieważ pękła mi obudowa spustu oleju i pytanko ,gdzie rozkrecac ten reduktor przy samej skrzyni czy dalej jest od skrzyni taka jak by mała flansza czy tutaj na co zwrucic uwage zeby czegos nie pokrzywic wodzików czy czegos innego
Prosze o jak najszybsza odpowiedz poniewaz jeszcze dzis zaczne rozkrecanie
Pozdrawiam miłego wypoczynku |
Najlepiej wyjmij ze skrzynia i dopiero wymień reduktor, dla nie wprawionego mniej roboty.
żeby wyjąc reduktor musisz zdjąć lewarki a tam trzeba wybyć kołeczek z wybieraka skrzyni biegów i jak wyjmiesz całą skrzynie będzie wygodniej i wybić i wpić z powrotem to zabezpieczenie. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
MAX-315
Forumowicz
Auto: MITSUBISHI PAJERO SPORT V3.0
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Gru 2009 Posty: 97 Skąd: PADEW NARODOWA
|
Wysłany: 15-08-2011, 16:13
|
|
|
Tak tylko ze skrzynia z reduktorem troche wazy a ja nadodatek po wymianie biodra i tu jest problem a dawac do mechanika to niemam jakos donich wszystkich zaufania samemu jak zrobisz to z dokładnoscia skrzynie tez bym wyciągnoł zeby sprawdzic sprzęgło no ale całosc to troche wazy pozdrawiam
[ Dodano: 18-08-2011, 22:48 ]
Witam wyciagniecie reduktora to pestka nawet sie nie spodziewałem ze tak łatwo pujdzie
Pozdrawiam
[ Dodano: 25-09-2011, 15:02 ]
Witam nic prostrzego myslałem ze bedzie gozej wybiłem zabezpieczenie z wodzika i pyk wyszło lekutko dobre rozwiązania do rozbiurki z włozeniem tez letko poszło tylko potrzebna była druga osoba na goze zeby poprowadzic wodziki załozyc dzwigienke ja skozystałem z pomocy synka 10 latek ale zajazyło co biega i sprawa zakonczona reduktor przegladniety i sprzegło nowiutkie
dziekuje za pomoc i doradztwo z tym wodzikiem
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|