Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pajero 3.2 did pomocy zapalily mi sie kontrolki napedow
Autor Wiadomość
kris2280 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3.2 did
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-06-2011, 23:55   pajero 3.2 did pomocy zapalily mi sie kontrolki napedow

nagle zapalily mi sie kontrolki napedow i mrugaja caly czas,napedy dzialaja,pomocy!!

tomekhydra 
Forumowicz

Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
Wysłany: 14-06-2011, 18:09   1

Prawdopodobnie skrzynia weszła w tryb awaryjny- też tak miałem.Przyczyną może być walnięty któryś z czójników w skrzyni, lub zaśniedziałe styki/dawno nie używane przełożenie skrzyni .U mnie wystąpiło 2 razy- raz samo znikło po 3 dniach..,,raz tel do przyjaciela" i wizyta u Zbyszka w Bytowie.Tak czy tak sprawdż czójniki i styki,najlepiej zadzwoń do Zbyszka.pzdr tomek

atego815 
Forumowicz

Auto: pajero 3.2did
Wysłany: 14-06-2011, 18:35   

Mnie się wydaje że tryb awaryjny to jak mruga pomarańczowa. Jeżeli mrugają wszystkie zielone, to tak jakby zwiesił się proces testowania...Ale faktem jest że w tej sytuacji: Zbyszek....Mnie też ostatnio pomógł w takiej sprawie.

tomekhydra 
Forumowicz

Auto: PAJERO III 3,2 did long 2005
Wysłany: 15-06-2011, 07:19   

No tak,chyba żle zrozumiałem :oops: ,tryb awaryjny skrzyni to żeczywiście mrugająca pomarańczowa kontrolka.

Docent 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero
Wysłany: 17-06-2011, 10:08   

Miałmem podobne objawy, a przyczyną były zabrudzone czujniki na skrzyni. Po przeczyszczeniu a robiłem to w serwisie bo bałem się, że nawala skrzynia wszystko gra.

BartekB 
Nowy Forumowicz
Bastek

Auto: Pajero 3,2DID 2000r 3d
Wysłany: 18-06-2011, 22:40   Re: pajero 3.2 did pomocy zapalily mi sie kontrolki napedow

kris2280 napisał/a:
nagle zapalily mi sie kontrolki napedow i mrugaja caly czas,napedy dzialaja,pomocy!!

Też miałem podobne objawy i okazało się że wtyczka czujnika na skrzyni sie obluzowała (uszkodzony zatrzask) i tak wariowało.

kris2280 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3.2 did
Wysłany: 19-06-2011, 13:43   Re: pajero 3.2 did pomocy zapalily mi sie kontrolki napedow

ale skrzynia nie jest w zadnym trybie awaryjnym chodzi normalnie i wszystko jest ok tylko ze mrugaja te kontrolki.dodam ze to manual!!

Szyszkowa 
mod Pajero
seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Wysłany: 19-06-2011, 17:27   

Nie mieszaj pojęć- masz skrzynię biegów i skrzynię rozdzielczą.

Odpowiedz do tematu