[3.2 DID] problem z tylnymi szybami |
Autor |
Wiadomość |
mc_moto
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3.2 DID long 2003
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-07-2010, 23:48 [3.2 DID] problem z tylnymi szybami
|
|
|
Witam,
Jako, że jestem nowy na tym forum to na wstępię wszystkich witam i pozdrawiam
Od niedawna jestem użytkownikiem pajero 3.2 did 2003r i mam kłopot z tylnymi szybami.
problem polega na tym, że jak chce je zamknąć (wciskam przełącznik) szyby jadą do samej góry a następie opuszczają się jakieś 10cm. dziwne jest że obie zachowują się identycznie. jedynym sposobem na zamknięcie ich jest delikatne klikanie przyciskiem aż dojadą do końca. Ma ktoś jakiś pomysł?? |
|
|
|
 |
killshot
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero 3,2 DiD
|
Wysłany: 22-07-2010, 23:58
|
|
|
cześć kolego, witamy na forum.
Mam ten sam problem w moim miśku, też 2003r. tylko z prawymi drzwiami. Myślałem, że to pojedynczy przypadek i dotyczy tylko mojego autka ale okazuje się, że jest inaczej. Czekam teraz razem z Tobą na sensowną odpowiedź, zobaczymy co jest na rzeczy!
Pzdr |
|
|
|
 |
Sebastian_T
Forumowicz

Auto: Pajero 3.2, 2011
Pomógł: 7 razy Dołączył: 26 Lut 2009 Posty: 229 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-07-2010, 08:14
|
|
|
Taka tylko sugestia, bo nie wiem, czy w naszych miśkach jest coś takiego - ale może to jest związane z ochroną przed przycięciem? Np. w Golfach coś takiego jest, w Megankach też.
Może jest gdzieś tam za duży opór i sterownik myśli, że ktoś się przyciął? Coś przesmarować może gdzieś trzeba? |
_________________ Sebastian_T |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 23-07-2010, 09:28 Re: problem z tylnymi szybami
|
|
|
mc_moto napisał/a: | Witam,
Jako, że jestem nowy na tym forum to na wstępię wszystkich witam i pozdrawiam
Od niedawna jestem użytkownikiem pajero 3.2 did 2003r i mam kłopot z tylnymi szybami.
problem polega na tym, że jak chce je zamknąć (wciskam przełącznik) szyby jadą do samej góry a następie opuszczają się jakieś 10cm. dziwne jest że obie zachowują się identycznie. jedynym sposobem na zamknięcie ich jest delikatne klikanie przyciskiem aż dojadą do końca. Ma ktoś jakiś pomysł?? |
Szyba wyczuwa opór i się otwiera z powrotem. Trzeba zobaczyć czy nie chodzą za ciasno (przesmarować trzeba prowadnice) |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
mc_moto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-07-2010, 08:25 Re: problem z tylnymi szybami
|
|
|
Niestety prowadnice przesmarowane czym się dało i bez sukcesu |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-07-2010, 08:34 Re: problem z tylnymi szybami
|
|
|
mc_moto napisał/a: | Niestety prowadnice przesmarowane czym się dało i bez sukcesu |
Gdzies musi sie przycinac, chyba że w drzwiach było coś robione i ona jest źle ustawiona? |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
mc_moto
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 29-07-2010, 00:31 Re: problem z tylnymi szybami
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | mc_moto napisał/a: | Niestety prowadnice przesmarowane czym się dało i bez sukcesu |
Gdzies musi sie przycinac, chyba że w drzwiach było coś robione i ona jest źle ustawiona? |
Co znaczy, że źle ustawiona, jestem nowym użytkownikiem tego auta, może poprzedni właścicel coś przy nich grzebał. tylko dziwne że obie zachowują się taka samo. |
|
|
|
 |
|