Prezentacja przygotowana przez wydzial ruchu drog. policji |
Autor |
Wiadomość |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 13-09-2006, 20:54 Prezentacja przygotowana przez wydzial ruchu drog. policji
|
|
|
prezentacja ok.50mb
znalazlem na innym forum,
prezentacja przygotowana przez policje - zawiera drastyczne zdjecia i pokazuje ile bezmyslnosci jest w nas - kierowcach - moze przestrzeze niektorych przed bledami popelnionymi przez innych |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-09-2006, 21:52
|
|
|
Nie wiem ile slajdow zostalo do konca ale zdjecia sa przerazajace ... o wiele mniej niz glupota tych, ktorzy prowadzili pojazdy. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24337 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 13-09-2006, 22:39
|
|
|
Obejrzałem całość. Daje do myślenia. Mam nadzieję, że koniec dyskusji nt "jadę szybko i bezpiecznie"... |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2006, 22:54
|
|
|
Uff... Daje do myślenia, jak już zauważył Krzyzak. Miejmy nadzieję, że choć kilku piratom drogowym po obejrzeniu tej prezentacji klapki z oczu spadną. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 13-09-2006, 23:05
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Miejmy nadzieję, że choć kilku piratom drogowym po obejrzeniu tej prezentacji klapki z oczu spadną. | moze i tak jednak tylko na chwile - u nas w pracy ŻW co jakiś czas przeprowadza zajęcia na podobny temat - tam sa dopiero drastyczne zdjęcia niektórzy w trakcie takich zajęć wybiegali do toalety.
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
|
Wysłany: 13-09-2006, 23:30
|
|
|
hmmmm......
rozne rzeczy sie w zyciu widzialo.... podobne rowniez.... ['] ale dopiero taka oprawa daje do myslenia, z jak glupich sytuacji biora sie straszliwe ludzkie tragedie. Jak przez glupote i brak wyobrazni mozna zniszczyc zycia wielu ludzi. Sorki ale rozkleilem sie troche.... nie przez drastyczne zdjecia zwlok ale tych zrozpaczonych ludzi
Kurwa, bo to zycie jest tak pojebane, ze zawsze i wszedzie trzeba sie spieszyc!
Tylko, ze tak naprawde to co jest w zyciu najwazniejsze? Adrenalina czy rodzina?
Proponuje taka akcje (jak ktos uwaza ze to glupie, to jego problem):
zglaszam sie jako pierwszy i bede sie staral tego trzymac:
poniewaz nigdy nie wyprzedzam na pasach, nie przejezdzam na czerwonym swietle, nie wyprzedzam jesli jest znak pionowy zakazu wyprzedzania, w terenie zabudowanym nie jezdze jak wariat, pozostaje mi:
- mocno ograniczyc drastyczne przekraczanie predkosci w trasie, nie mowie ze bede jezdzil 90 tam gdzie 90, ale juz nie 170;
- nie wyprzedzanie przy poziomych znakach (poza wyjatkowymi sytuacjami: ciagnik, kombajn itp;
- ograniczyc wyprzedzanie na 3 do niezbednego minimum;
- ograniczyc wyprzedzanie na 4 do 0;
czy sie uda? Mam nadzieje, ze tak. Dlaczego pisze to tutaj? Bo przy trudnych decyzjach potrzebne jest wsparcie rodziny?
Wiem, jeszcze jakis czas temu dla mnie tez byloby to glupie, teraz juz nie jest.
W weckend bede mial test na odcinku 800km. Postaram sie. Najgorszy chyba bedzie ten pierwszy raz.
Mam nadzieje ze ktos sie przylaczy do tej akcji
pzdr |
Ostatnio zmieniony przez piwkotom 13-09-2006, 23:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
tansky [Usunięty]
|
Wysłany: 13-09-2006, 23:31
|
|
|
Tragiczny komentarz. Wiem że nasze służby mundurowe się starają, ale kiedy pojawia się potrzeba wypuszczenia takiej (ważnej!) prezentacji, to warto by się zdać na profesjonaslistów. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 14-09-2006, 01:16
|
|
|
tansky napisał/a: | Tragiczny komentarz. Wiem że nasze służby mundurowe się starają, ale kiedy pojawia się potrzeba wypuszczenia takiej (ważnej!) prezentacji, to warto by się zdać na profesjonaslistów. |
Mnie zastanowilo mnie czemu w takim przedsiewzieciu nie wziela udzialu cala Polska a jedynie Warszawka, dlaczego nie wlaczyl sie jakis sponsor typu PZU.
Profesjonalne przygotowanie takiego materialu kosztuje kupe pieniedzy i bez sponsora nie ma szans. I wiem co mowie, bo widzialem umowy na 10k zl netto za 1 (slownie jeden) baner reklamowy o dwoch wymiarach 468x60 i 750x100. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2006, 23:27
|
|
|
oj duzo daje do myslenia ta prezentacja , dziwi ta smiertelnosc w Polsce na 100 wypadkow :/ |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 24-09-2006, 00:27
|
|
|
Meteo napisał/a: | dziwi ta smiertelnosc w Polsce na 100 wypadkow :/ |
dziwi?? Przejedz sie jedynka, siodemka albo dwojka na odcinku od Slubic do Nowego Tomysla. Ta sa rzeznie a nie drogi krajowe Zrozumiesz |
|
 |
dager [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2006, 18:54
|
|
|
gregorbu napisał/a: | Miejmy nadzieję, że choć kilku piratom drogowym po obejrzeniu tej prezentacji klapki z oczu spadną. | , co niektórzy te prezentacje powinni oglądać kilka razy dziennie |
|
|
|
 |
Meteo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2006, 19:37
|
|
|
dager napisał/a: | co niektórzy te prezentacje powinni oglądać kilka razy dziennie |
oj masz racje w 100% |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
|
Wysłany: 10-10-2006, 20:00
|
|
|
akbi napisał/a: | piwkotom napisał/a: | - ograniczyc wyprzedzanie na 4 do 0; |
Tak z ciekawości zapytam … a gdzie Ty znalazłeś w Polsce drogi że zdołałeś wyprzedzać na 4 |
Np. krajowa 7 - 5 aut osobowych się mieści...... ok. 10 lat temu jechałem sobie spokojnie do Gdańska, jak wyjechał na mnie zza zakrętu szpaler 4 aut........ spier... tnąc słupek na poboczu, ale jeszcze żyję....... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
piwkotom

|
Wysłany: 10-10-2006, 20:13
|
|
|
akbi napisał/a: | piwkotom napisał/a: | - ograniczyc wyprzedzanie na 4 do 0; |
Tak z ciekawości zapytam … a gdzie Ty znalazłeś w Polsce drogi że zdołałeś wyprzedzać na 4 |
mozna, mozna... z autopsji to 2 i 1 , na 7 nie probowalem i juz nie sprobuje. Nie warto.
ale nawiazujac do tego co napisalem: zgodnie ze swoim postanowieniem od 2000 km jezdze duzo wolniej i spokojniej niz przedtem i jakos nie czuje juz z tego powodu dyskomfortu.
Nie powiem... pierwsze 400km bylo trudne... ale juz sie przyzwyczailem. Pewnie za jakis czas przyjdzie kolejne obnizenie poprzeczki... ale czas pokaze.
Goraco polecam. |
|
 |
|