Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylny zderza Lancera Hatchback
Autor Wiadomość
leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 03-10-2011, 17:12   Tylny zderza Lancera Hatchback

http://imageshack.us/phot...0111003205.jpg/

Tak właśnie koledzy wygląda mój tylni zderzak w moim lancerze, macie jakiś pomysł jak go przywrócić do stanu względnego?
wpadłem na pomysł żeby wyciąć ta pogięta część zderzaka i wspawać tam nowa blachę ale sam nie wiem, kumple zarzucił pomysł szpachlu ale tez nie wiem czy to dobry pomysł, macie jakieś pomysły? Tak wgl to później po wyprostowaniu tego zderzaka chce go okleić carbonem 3d.

http://imageshack.us/phot...0111003205.jpg/

R-Man 
Forumowicz

Auto: '86 Ford Sierra RS2300
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-10-2011, 23:33   

To jest blacha?
92' Lancer 1.5 4G15 C62A
93' Lancer 1.6 4G92 C66A

Zielu 
Forumowicz

Auto: Lancer'C60project&Eclipse
Wysłany: 04-10-2011, 00:03   

Tak, to jest blacha.
Trzeba wyklepać, najlepiej jak się da. Wiadomo że potem również trzeba szpachlować dla wyrównania :) Nie ma sensu spawać, wgięcie nie jest duże, trochę zabawy z młotkiem, dla ułatwienia możesz sobie podłożyć jakieś deski, żeby nie tracić kształtu i powinno być ok.
Jeśli koniecznie chcesz oklejać folią karbonową, tym bardziej musisz wygładzić nierówności blachy szpachlówką. Ważne żeby nie szpachlować na goły metal tylko zmatowiony lakier!! Teoretycznie pod szpachlę powinno się jeszcze malować podkładem akrylowym (o ile nie przebija goła blacha, wtedy dajemy epoksyd i dopiero akryl) ale nie powinno się nic dziać, zwłaszcza jeśli chcesz oklejać :)

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2011, 16:45   

Kolego Zielu175, jak otrzymać efekt zmatowiałego lakieru, muszę go jakoś zetrzeć czy co?

Zielu 
Forumowicz

Auto: Lancer'C60project&Eclipse
Wysłany: 04-10-2011, 17:46   

Tak, musisz go przetrzeć, zmatowić papierem ściernym np. 350-400 tak aby się nie przebić do kolejnych warstw, najlepiej tylko w miejscach które będą naprawiane, chyba że chcesz malować cały. Jeśli chcesz oklejać folią, nie musisz matowić całego. Ja bym go naprawił, polakierował i wtedy ew. oklejał folią (jak dla mnie niezbyt dobry pomysł, ale to Tobie ma się podobać). Folię zawsze możesz z ciągnąć i miałbyś wtedy ładny lakier na zderzaku :)

A, widzę że masz też trochę pogiętą plastikową listwę na zderzaku, spróbuj pobawić się z opalarką i po prostować, ew. delikatnie z opalarką do farb :)

leigimas
[Usunięty]

Wysłany: 04-10-2011, 17:51   

Dzikie wielkie Zielu175 , już niedługo zamierzam się brać za ten tylny zderzak bo jest fatalny i coś wymyślę a jak na razie czekam na lotke ;]

Odpowiedz do tematu