Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kupno Pajero 1
Autor Wiadomość
tom56 
Nowy Forumowicz

Auto: fiat
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-05-2010, 17:18   kupno Pajero 1

witam jestem zapalonym wędkarzem wiec postanowiłem zakupic w miare tania terenówke wiadomo cywilnym autkiem nie wszedzie sie dojedzie padło na Pajero znalazłem na otomoto cos takiego http://moto.allegro.pl/it...shi_pajero.html

zna ktos moze to autko?
co myslicie warto?
z wrocka mam prawie 400 km w jedną strone wiec nie chciał bym jechac na darmo
jakie są koszty czesci takiego autka?

pozdrawiam

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2010, 17:35   

Czy na pewno kolega potrzebuje wersji z 5 furtkami?
Nie lepsza byłaby krótsza?

P.S witamy na forum 8)

tom56 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-05-2010, 17:41   

nie widziałem w ogłoszeniach nic ciekawego moze to http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C12503584

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 16-05-2010, 19:33   

Witaj na forum jako posiadacz Pajero długiego 5-cio drzwiowego i krótkiego 3 drzwiowego przedstawię Ci za i przeciw obu wersji. Zalety 5 drzwiowego->> możliwość swobodnego,po pewnych modyfikacjach spania a przy nocnym wędkowaniu ma to znaczenie, obszerna część ładunkowa z możliwością zabrania nawet 7-ciu pasażerów (ale już bez noclegu)->> wędkowanie zbiorowe :wink: . Wady->> nie wszędzie się zmieści. Zalety 3 drzwiowego sprytny wszędzie się(no prawie wszędzie) się zmieści. Wady->> mała przestrzeń ładunkowa i tylko 4 pasażerów,niby można jeszcze jednego ale jakiegoś niskiego wzrostu :mrgreen: . Kupując zwróć uwagę na rdzę szczególnie rama i weź ze sobą kogoś kto zna się na napędach. Odradzam z dachem brezentowym gdyż zakup nowego dachu będzie mieścił się w cenie zakupu tego właśnie modelu (a wędkowanie to nie zawsze z pomostu czy też łódki i w krzaki jakieś trzeba wjechać) a i ze szczelnością różnie bywa. Wersję którą pokazałeś jak widać ze zdjęć (rejestracja też i lokalizacja sprzedającego) jest z terenu górskiego i naklejka na drzwiach sugeruje że był jeżdżony w terenie. Na same wypady tylko na ryby wg mnie za tą kasę->> jeśli sprawny silnik i napędy to warto. Odnośnie cen części to nie są aż tak powalające.

[ Dodano: 16-05-2010, 19:42 ]
tom56 napisał/a:
z wrocka mam prawie 400 km w jedną strone wiec nie chciał bym jechac na darmo
niestety troszkę się najeździsz bo to co podają sorzedający to bajki nie z tej ziemi->> spalanie 10l/100 :dontknow:

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2010, 20:10   

jawaldek napisał/a:
a i ze szczelnością różnie bywa

Jeszcze zależy czy autko będzie miało garaż czy nie. bo jeśli tak to ostatecznie można się zdecydować na softtop'a. jeśli nie to odradzam, gdyż złodziej dostanie się do wnętrza nadspodziewanie łatwo...

tom56 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 16-05-2010, 20:23   

jawaldek dzieki za informacje chyba zdecyduje sie na tego long
jutro zadzwonie do goscia i dowiem sie co nieco (czy był malowany i jak wyglada sprawa ramy i ewentualnie czy cos jeszcze spusci z ceny)
co do spalania to w te 10 l nie wierze ale chcac sprzedac rózne zeczy sie pisze
spalanie w granicach 15-20 l mnie nie martwi w koncu ma to byc tylko samochód na wypady nad wode a nie do jezdzenia na codzien.
całe szczescie ze mam znajomych w poblizu wiec zanim pojade go osobiscie obejrzec to ich podesle na inspekcje

pozdrawiam

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 16-05-2010, 20:52   

tom56 napisał/a:
co do spalania to w te 10 l

W krótkim 2,5TD jest to możliwe do uzyskania. W długim niestety nie wiem, ale 11 jest osiągalne porównując do mojego 2,8TD.

[ Dodano: 16-05-2010, 20:54 ]
tom56 napisał/a:
spalanie w granicach 15-20 l mnie nie martwi w koncu ma to byc tylko samochód na wypady nad wode a nie do jezdzenia na codzien.

jeśli tak to może warto poszukać 3,0V6?
Niezbyt często używany nie nadszarpnie budżetu, a da znacznie więcej przyjemności :wink:
Warto przemyśleć.

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-05-2010, 22:12   

tom56 napisał/a:
i jak wyglada sprawa ramy
szczególnie okolice tylnego mostu
tom56 napisał/a:
ewentualnie czy cos jeszcze spusci z ceny
powinien bo niezbyt chce mi się wierzyć w te 40 km dziennie od 88 roku. Zanim kupisz wypytaj znajomych co mają Mitsubishi Pajero aby namacalnie wytłumaczyli co i jak z włączaniem przedniego napędu abyś dojechał do domu.
bartek2800 napisał/a:

jeśli tak to może warto poszukać 3,0V6?
Niezbyt często używany nie nadszarpnie budżetu, a da znacznie więcej przyjemności :wink:
w postaci większej ilości koników pod maską :mrgreen: :wink:
tom56 napisał/a:
w koncu ma to byc tylko samochód na wypady nad wode a nie do jezdzenia na codzien.
uważaj błoto wciąga i to dosłownie ->>> czytaj jazda terenowa :)

tom56 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-05-2010, 12:51   

dzieki za pomoc
niestety ten długi poszedł wczoraj zaraz przed moim telefonem :cry:
tak ze szukam dalej
znalazłem takiego http://moto.allegro.pl/it...pg_polecam.html

pozdro Tomek

jawaldek 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-05-2010, 15:20   

tom56 napisał/a:
znalazłem takiego http://moto.allegro.pl/it...pg_polecam.html
przez butlę tracisz duuuużo miejsca a i te pogięte zderzaki to raczej w terenie lub kawalerskiej jeździe były. Zresztą jak chcesz to mogę podjechać i zerknąć co to za ptica mam rzut kapelusza.

tom56 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-05-2010, 15:50   

Cytat:
Zresztą jak chcesz to mogę podjechać i zerknąć co to za ptica mam rzut kapelusza.
jak bys mógł podjechac to był bym wdzieczny :oops:

pozdro

ps.spróbuj pogadac cos o cenie jezeli uznasz ze samochód wart zachodu

ZUB3R 
Mitsumaniak
dobrze posiedzieć...

Auto: Carisma DI-D 2001
Wysłany: 13-10-2010, 16:10   

Hejka, zbliża się sezon zimowy, a że mieszkam na wsi, tak więc postanowiłem kupić sobie Pajero, tak aby móc jak śnieg zasypie dojechać do pracy. Wiek samochodu poszukuję w miarę stary, gdyż chcę aby ten samochód był moją perełką (zabytkiem w przyszłości) w którą będę mógł ładować pieniążki w jego udoskonalanie. No i myślę że samochód z gazem byłby dobrym rozwiązaniem gdyż do pracy mam 50 km w jedną stronę, więc zapewne ten samochód pokonując zimą taką trasę będzie potrafił spalić sporo paliwa. Liczę się z tym.
Zainteresowałem się czymś takim:
http://allegro.pl/mitsubi...1265715548.html
Renault Mégane Classic 1,4 '97 2005-2009
FIAT 126p elx 0,65 '97 98-2005

PiotrKw 
Forumowicz

Auto: nie Pajero3.2 Touareg3.0 Q74.2
Wysłany: 13-10-2010, 19:12   

Zawsze zastanawiam się nad ogłoszeniami w których właściciel wszystko zrobił na cacy , odnowił auto, wykonał przeglądy i serwisy , a to wszystko za kasę którą chciałby dostać za pojazd. To w takim razie po co to robił ??? :wink:
100 km dziennie , dzień po dniu, czy aby znienawidzisz go po zimie ??? :wink: Komfort mizerny.

Pozdrawiam Piotr

Odpowiedz do tematu