PajeroII 2.8 Long Super Select bez blokady tylniego mostu. |
Autor |
Wiadomość |
Mirek1275
Forumowicz Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 142 Skąd: Świdwin
|
Wysłany: 23-10-2010, 23:42 PajeroII 2.8 Long Super Select bez blokady tylniego mostu.
|
|
|
Oglądałem Pajero jak w temacie, które nadaje się jeszcze do odbudowy.
Pajero będzie poruszało się głownie po asfalcie w zimę po rzadko odśnieżanej drodze na której tworzą się spore zaspy i gdzie nie każdy pług sobie daje radę.
Czy warto w moim przypadku pakować się w Pajero bez blokady tylnego mostu |
_________________ Jest dobrze |
|
|
|
 |
Buffalo Soldier
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 2,8TDI
|
Wysłany: 24-10-2010, 17:46
|
|
|
Witam
W zeszłym roku w zimie i blokada mi nie pomogła,tak że nie jest ona Ci niezbędna jeśli zamierzasz użytkować auto jak napisałeś.Do takiej jazdy w zupełności wystarczy Ci SS bez blokady.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Mirek1275
Forumowicz Mirek1275

Auto: PajeroII Long 2.8SS Kitaro'96
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Paź 2010 Posty: 142 Skąd: Świdwin
|
Wysłany: 26-10-2010, 18:14
|
|
|
Dzięki.
Oczywiście nie zamierzam robić za pług. Do tej pory zawsze dawałem radę przebić się przez zaspy Fordem Galaxy, ale w porach gdy droga jest jeszcze w miarę przejezdna.
W tym roku rodzina mi się powiększyła i chciałbym mieć w razie kłopotów możliwość wydostania się do cywilizacji.
Ktoś wie czym charakteryzuje się Pajero II 1996r. oznaczone logiem Kitaro |
_________________ Jest dobrze |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 26-10-2010, 21:56
|
|
|
Mirek1275 napisał/a: | Czy warto w moim przypadku pakować się w Pajero bez blokady tylnego mostu | tzn. jest różnica odczówalna między autem z blokadą, a bez....z tego co wiem te auta bez 100% blokady często mają blokadę tak zwaną lsd-czyli na stałe blokują w jakimś tam procencie most- to już daje sporo.
jednak gdy nie ma wcale blokady to praktycznie masz napęd tylko na 2 koła(jedno tylnie i jedno przednie), a z blokadą na trzy... |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
|