Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Regulacja obrotów ?
Autor Wiadomość
guzikunio
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 18:30   [CA1A 1.3] Regulacja obrotów ?

Witam. Na sam początek to wybaczcie za to, że pisze na temat który na tym forum jest poruszany non stop, ale musicie zrozumieć też to, że jest dużo tych informacji a znalezienie tej kontretnej jest dosyć trudne. No ale to świaczy tylko o tym na jak wysokim poziomie stoii to forum. Do rzeczy:
mam colcika 1.3 Gli 12V z 93' 4G13 no i oczywiscie problem z falowaniem obrotów. Z tego co znalazlem na forum zaleca się przeczyszczenie przepustnicy (u mnie pewnie tego nigdy nie zrobiono) a następnie wyregulowanie obrotów. Super jest to opisane na stronie Krzyżaka (wielki pokłon dla niego) , ale po zorientowaniu sie nasuwa mi się kilka pytań:
czy ta instrukcja którą stworzył Krzyżak nadaje się do mojego silniczka? jesli tak to prosze o info na ten temat bo mam zamiar jutro zabrać się za moje "ferrari" i przywrócić go normalnej pracy jeśli natomiast instrukcje się nie nadają to może ktoś podpowie jak wyregulowac obroty w tym silniku. Mile widzane dodatkowe informacji - może ktoś już wykonywał takie czynności i wie na co zwrócić szczególną uwage żeby nie pogorszyć stanu rzeczy. Ja bede to robił pierwszy raz i już nie moge się doczekać ;]
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 10:59, w całości zmieniany 1 raz  

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-10-2006, 19:38   

guzikunio,
1.
guzikunio napisał/a:
No ale to świaczy tylko o tym na jak wysokim poziomie stoii to forum
nie podlizuj sie ;-)

2. gregorbu zamieścił opis (ze strony Krzyżaka) http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=2316 - poczytaj

I witaj na forum :D

Hubeeert

admin forum

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 22-10-2006, 19:51   

Hubeeert napisał/a:
gregorbu zamieścił opis (ze strony Krzyżaka)

To nie jest opis ze strony Krzyżaka - ten ze strony Krzyżaka nie nadaje się do 4G13.
Aczkolwiek link jest dobry i opis z linku się nadaje (Krzyżak pisał to kiedyś na MKP)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 22-10-2006, 19:57   

josie, no to się pomyliłem co do źródła :D

Nobody's perfect.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

guzikunio
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 21:06   

no ok mniej wiecej kumam to co pisze w tej instrukcji tylko powiedzcie mi jedno czy żeby pozbyć się falowania obrotów musze wykonać kazdą z opisanych czynności ? tj
a)ŚRUBKA ZGRUBNA
b)WOLNE OBROTY
c)TPS i IPS
Nie jestem specjalistą więc chciałbym wiedzieć jak najwiecej dla Was może to śmieszne pytania, ale dla mnie dosyć ważne.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 21:11   

Przede wszystkim czyszczenie przepustnicy. A potem kolejne kroki. W moim przypadku zrezygnowałem z regulacji TPS. Właściwa regulacja śrubki zgrubnej rozwiązała problem falowania. Wcześniejsze czyszczenie przepustnicy i regulacje wolnych obrótków bez ruszania śrubki zgrubnej tylko minimalizowały falowanie.

guzikunio
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2006, 21:27   

myny teraz sytuacja wygląda klarowniej zobaczymy teraz jak to wszystko wyjdzie w praniu. Mam nadzieje że się uda. Jutro podziele się nowinkami. Pozd

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2006, 18:25   

witaj :) mnie się udało wg w/w sposobu i tez robiłem to po raz 1szy

powodzonka!!

maciej 63 
Forumowicz

Auto: COLT 1.6 cjo 98r bistro
Wysłany: 05-11-2006, 15:52   

bear007 napisał/a:
witaj :) mnie się udało wg w/w sposobu i tez robiłem to po raz 1szy

powodzonka!!

ale jaki to jest ten w/w sposób bo powyrzej jest ich kilka a sam mam podobny problem
i już nie wiem od czego zacząć

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 05-11-2006, 15:55   

Od tego

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 17:00   

maciej 63 napisał/a:
ale jaki to jest ten w/w sposób bo powyrzej jest ich kilka a sam mam podobny problem
i już nie wiem od czego zacząć

tylko pamietaj ze na cieplo 3ba

pozdrowky

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 05-11-2006, 17:16   

bear007 napisał/a:
3ba
co to znaczy?

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

bear007
[Usunięty]

Wysłany: 05-11-2006, 17:40   

wybaczcie

"trzeba" miało być

Odpowiedz do tematu