Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jaka Lambda do MSR '92?problemy z obrotami
Autor Wiadomość
MarcinG
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2006, 10:43   Jaka Lambda do MSR '92?problemy z obrotami

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów!

1)Moim pierwszym problemem jest sonda lambda w MSR '92(N11W,4R93).Samochód mam od jakiegos miesiąca i zaniepokoiło mnie wysokie spalanie(na gazie jakies 15 litrów w cyklu mieszanym).Pojechałem na regulację LPG i okazało się,że sonda lambda nie działa.Wszytsko byłoby OK gdybym sie mógł gdzieś na 100% dowiedzieć jakiej sondy potrzebuję.Obecnie jest zamontowana 2-kablowa,ale nie mam gwarancji,że kiedykolwiek działała.Ma oderwany kabel.Byłem w drugim warsztacie gdzie mechanik próbował ja naprawić powiedział,że jest uszkodzona i trzeba nową 2-kablową.Na stronie Boscha jest napisane,że uniwersalna sonda 4 -kablowa tej firmy pasuje do modeli po 09.1994r,zaś na stronie NGK jest napisane,że od 1991 pasuje model OZA502-E34(4 kablowy,czyli uniwersalna NGK też by raczej pasowała).Na forum tez gdzies wyczytałem,że od 1991r. były 4-kablowe.Czy ktoś jest w stanie na 100% jaka sonda jest potrzebna?

2)Moim kolejnym problemem są obroty.W tym drugim warsztacie mechanik sprawdzał komputer i musiał się rozregulować.Przestał już gasnąć na niskich obrotach,ale wciąż potrafi się dusić na 2000/3000 obr,nawet potarfił zgasnąć na wyższych obrotach.Czy na wyższych to też może być kwestia komputera?

3)Może ktoś zna może jakiś dobry sklep z częściami w Bydgoszcy lub Toruniu bo potrzebuę tą sondę,tuleje wahczy i sprężyny gazowe,a może najlepiej zgłosić sie do Japaneze?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc i pozdrawiam!

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-10-2006, 20:58   

Na Allegro są sondy NTK uniwersalne 4-przewodowe. Myślę że na 90% będzie pasowała - możesz zadzwonić do gościa który sprzedaje - raczej kumaty facet i Ci podpowie. Dodatkowe 2 przewpdy sondy to grzałka - możesz powiedzieć elektrykowi żeby podpiął je jeden pod masę drugi pod cewkę albo pompę paliwa.

Odpowiedz do tematu