|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
kod błędu 41 |
Autor |
Wiadomość |
malyaro
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 3 3,5 benzyna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-11-2010, 18:26 kod błędu 41
|
|
|
witam, czy ktoś może mi pomóc wyskoczył mi w pajero gdi 3,5 z 2000r błąd nr 41 i nie wiem co oznacza (wiem tylko że coś z wtryskami). wyskoczył po tym jak przy dużej prędkości i wysokich obrotach zaczął się dusić silnik i wyskoczył czek silnika. z góry dzięki za pomoc |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 10-11-2010, 22:33 Re: kod błędu 41
|
|
|
malyaro napisał/a: | witam, czy ktoś może mi pomóc wyskoczył mi w pajero gdi 3,5 z 2000r błąd nr 41 i nie wiem co oznacza (wiem tylko że coś z wtryskami). wyskoczył po tym jak przy dużej prędkości i wysokich obrotach zaczął się dusić silnik i wyskoczył czek silnika. z góry dzięki za pomoc |
Na początek jak jeszcze tego nie robiłeś to wymień filtr paliwa. Ten błąd to może wziąć się z dwóch powodów: za mało paliwa(za małą wydajność pompki, zapchany filtr), albo za dużo paliwa( leją wtryski). Ja na początek obstawiam tą pierwszą optymistyczną przypadłość i wymiana filtra powinna pomóc zwłaszcza ze 3.5l silnik trochę paliwa przepuścił i filterek ma co robić...a wymiana wtrysków to już poważniejszy wydatek.
Jak ten zabieg nic nie pomoże to bez podłączenia się pod wskazania lambdy nic nie zdziałasz bo musisz wiedzieć czy mieszanka jest za uboga czy za bogata i z jakiego to powodu komputer przestaje sobie radzić z regulacja i wywala błąd. Masz instalację LPG? |
|
|
|
 |
|
|