Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
przewody zapłonowe
Autor Wiadomość
desper 
Forumowicz

Auto: 3000GT SL
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2010, 13:08   przewody zapłonowe

witam, szukam dobrych przewodów zapłonowych, które jednocześnie będą w przystepnej cenie. Zamówiłem świece delso i przewody JP-115zł bo sprzedawca polecał. Swiece ok ale przewody straszna ściema...nie dość że nie podchodzą to jeszcze jak je mechanik zobaczył to stwierdził, że lepiej zostawić stare niż zakładać takie gów..Co polecicie i gdzie to dostane bo jak widac w niektórych sklepach mają problem z odpowiednim dobraniem. Mam Sl-a 91r na ameryke.
z góry dzieki i pozdr.

udi 
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Wysłany: 04-12-2010, 16:05   

Tez kiedys przechodzilem przez problem kabli.Kupilem jakies Janmor czy cos takiego za 150zl i tak jak je szybko zalozylem to je jeszcze szybciej wyrzucilem.
Nasze autka sa bardzo wrazliwe na jakosc kabli zaplonowych(przynajmniej turbo).
Ja osobiscie polecilbym Magnacor KV85 dostepne za okolo 99 funtow.Dodam,ze maja grubosc 8,5mm.
Sa tez troche cieksze 8mm i kosztuja okolo 89 funtow.
Dostaniesz je na ebay UK i w tamtejszych sklepach internetowych.Ja mam je juz ponad poltora roku i nie ma z nimi najmniejszych problemow.Zreszta producent stwierdza ,ze wytrzymaja dluzej niz auto.

Wedlug mnie dobre sa jeszcze NGK ,ale nie wiem czy sa dostepne do naszych aut.Mialem je w innych autach i nigdy nie bylo z nimi zadnych problemow
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,

n3000gt 
Forumowicz

Auto: 3kgt
Wysłany: 05-12-2010, 08:30   

Dokładnie jak napisał udi kable musza być porządne polecam firm MSD, MAGNECOR lub NGK wszystkie robią kable do 3kgt są 3 warianty grubości 8mm, 8.5mm i 10mm z tym że te najgrubsze nie pasują w seryjne prowadnice ceny między 450-700zł

slawekpurc 
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Wysłany: 05-12-2010, 10:45   

NIE kupuj tego gowna , tez to mialem i musialem wywalic na smietnik-szkoda kasy nie powtarzaj mojego bledu. seryjne kable mitsu sa dobre (ale oryginalene!) , Magnecory lub MSD. reszta to juz druga liga. ja mam aktualnie msd i zadnego problemu z zaplonem.
ngk jak napisal udi tez pewnie sa niezle ale tych nigdy nie mialem.

ogolnie jest tak ze seryjne cewki , seryjny modul zaplonowy oraz seryjne kable + wzmacniacz iskry zaplonu (np HKS DLI) oraz odpowiednie swiece i mozesz zapomniec o jakichkolwiek problemach z zaplonem do 2.5 bara doladowania (jesli oczywiscie te elementy sa sprawne w 100%), takze seria tez jest OKI!
aktualnie 3000gt vr4 :)

modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI

zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa

n3000gt 
Forumowicz

Auto: 3kgt
Wysłany: 05-12-2010, 12:44   

Seria jak najbardziej ale cena w serwisie ok 900zł chyba że z usa lub z uk sciągnąć tam taniej jest.

slawekpurc 
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Wysłany: 05-12-2010, 13:57   

ja wzialem MSD ze wzgledu na to ze sa czerwone , akurat taki kaprys mialem odnosnie koloru:) i chyba byly lekko tansze niz seria, ale kupowalem z usa. Magnecory kosztuja troche ponad 100usd , a seria ok 100usd , msd ok 80-90 jesli dobrze pamietam. na dalszym miejscu sa NGK w cenie ok 70-80 i Accele..
seria jest tylko w czarnym kolorze
aktualnie 3000gt vr4 :)

modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI

zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 05-12-2010, 15:02   

W Polsce kiedy szukałem kabli dla siebie nic ciekawego nie mogłem znaleźć - ngk jest niedostępne wg katalogu i nigdzie nie figurują w hurtowni. Polecano mi janmory, seiwy i kagery platinum sentechy Oczywiście dałem sobie spokój bo moje jeszcze wytrzymują .Polecono mi także produkt firmy:
http://www.blueprint-adl....cts(Engine).htm
Dodam iż kable ngk maja oznaczenie RC ME 78 - i rok temu w hurcie można je było dostać za ok.250zł. Dzisiaj graniczy to z cudem
Kable jpn i nippartsu można dostać do 200zł. jednak jeżeli nie chcesz ich wymieniać po upływie gwarncji / 12mc / zainwestuj w coś konkretnego - magnecor

Odpowiedz do tematu