Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:56
[Cari 1.9TD] Chce kupic Cari 1,9 TD
Autor Wiadomość
synah_81 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-10-2010, 19:55   [Cari 1.9TD] Chce kupic Cari 1,9 TD

Witam

Chcialem kupic Cari 1,9TD 99r.

Ogladalem juz jedno autko - wizualnie jest ok. http://moto.allegro.pl/mi...1282867375.html

Silnik wydaje sie byc suchy, ale z jednego elementu jest wyciek oleju - jest to gumowy waz wychodzacy od dolotu powietrza obok linki gazu :( co to moze oznaczac ??

Jeszcze jedna kwestia, ktory silnik polecanie 1,9 TD, czy 1,9 DiD

ramzeslew 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD
Wysłany: 24-10-2010, 20:58   

auto ogólnie nie wygląda źle, jakiś rażących niedociągnięć nie ma, poza brakiem znaczka td na tylnej klapie. Auto ma hak (holendrzy jako kamperzy) więc pewnie ciągało trochę domek na kółkach. Co do różnic między TD i DID to DID jest jednostką dużo nowszą z większą mocą (102km lub 116), natomiast TD to stary renaultowski silnik, jak jeździsz sam to przyspieszenie jest w miarę ok ale jeśli samochód jest zapakowany to raczej nie poszalejesz. DID zaczęli wypuszczać bodajże pod koniec 2000 roku, od 2001 napewno był już DID.

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 24-10-2010, 21:27   

ramzeslew napisał/a:
natomiast TD to stary renaultowski silnik

DiD też pochodzi od renault ;)

ramzeslew napisał/a:
poza brakiem znaczka td na tylnej klapie.

Po lifcie te oznaczenia wyleciały z klapy i jak były to znajdowały się pod lampami, TD nie występowało w oznaczeniach nigdzie. To samo tyczy się 1.6 te modele były bez oznakowań z tyłu,

ciemnosc007 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.9 TD 90 KM 2000r
Wysłany: 27-12-2010, 20:47   

autko OK ale byćmoze było malowane bo chyba ejst krzywo przykręcony klapka wlewu paliwa, pozatym przy tym przebiegu jest dziwne że kierownica neijest wytarta ani niesawytarte nakładki na pedałach co można podejrzewać ze autko było ,,odnawiane'' a pozatym reszta OK. tez mam silnik 1,9 TD i sadze ze ejst owpeiel pepszy d DID ponieważ już 2 razy czipowałem i na hamowni wyszo 148 KM przy niewiele ponad 8,5 ltra na setke ;p. a mói 1.9 pali rzy mojej jeździe w granicach 6-7 litrów w zależności od jazdy ale już 5,4 tez mi wyszło jak jechałem do portugalii ;p

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi