Głośniki |
Autor |
Wiadomość |
mynton [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2008, 10:02 Głośniki
|
|
|
Witam wydmuchałem głośnik w przednich dzwiach i nie wiem jak się do niego dostać ?
Nie chciał bym wyrwać kieszeni w dzwiach jak do tego podejść? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2008, 11:56
|
|
|
musisz zdjąć calą tapicerkę. A tak z głowy to:
1. Odkręcasz najpierw otwieranie szyb
2.zdejmujesz plasticzek do otwierania drzwi (tu nie jestem pewny czy on jest odkręcany-dzis sprawdzę)
3. zdejmujesz całą tapicerkę - ona jest na płycie która jest przymocowana do drzwi na plastikowe kołeczki wciskane musisz je delikatnie wyciągnąć jeden po drugim. Przy pierwszym trzeba troche mocniej pociągnąc bo dalej leci łatwiej- moja rada zacznij od strony zamykania drzwi a nie od tej strony gdzie masz głośnik. Jak zdejmiesz to masz już głośnik
TO JEDYNA METODA |
|
|
|
 |
mynton [Usunięty]
|
Wysłany: 23-06-2008, 05:51
|
|
|
Serdeczne dzwięki dzisiaj zrobie sekcje jak się uda. |
|
|
|
 |
jarek1988lodz
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 1.3 12V 96 r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-05-2011, 01:47
|
|
|
witam , tak się wtrącę , zgaduje że szyby masz elektryczne , a jak zdemontować korbkę od szyby ? , nie ma żadnej śruby więc pewnie jest na wcisk , tylko nie mogę zdjąć a martwię się że ją ułamię . |
|
|
|
 |
dasior591
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer GLX 2.0
|
Wysłany: 07-05-2011, 10:12
|
|
|
Ja mam elektryczne wiec nie mam 100% pewności ale w większości aut masz tam taki drucik metalowy wygięty, trzeba go zdjąć i korbka zejdzie
 |
|
|
|
 |
hornet_30
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.3
|
Wysłany: 17-08-2011, 23:20
|
|
|
Aby wyjąć ten metalowy "zacisk" wystarczy użyć do tego cienkiego śrubokręta płaskiego, delikanie odgiąć drucik jednocześnie go podnosząc. Korbka zejdzie od razu bez żadnego problemu i uszkodzenia mechanicznego. |
_________________ Mam części do Mitsubishi Lancer VI CK sedan 1.3 55kW. Pytania na pw |
|
|
|
 |
|