Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
19-01-2011, 14:13
Lancer 2.0 sport - pytania dwa
Autor Wiadomość
maciejewski 
Nowy Forumowicz

Auto: Punto
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 11-01-2011, 18:00   Lancer 2.0 sport - pytania dwa

Witam,

chciałbym się przywitać, jestem tu nowy, aktualnie szukam samochodu. Znalazłem jednego fajnego (przynajmniej tak wygląda) Lancera:
http://moto.allegro.pl/mi...1389719682.html
i mam do Was prośbę, a właściwie dwie:
- czy ktoś zna to auto, może na podstawie zdjęć spróbować je ocenić ?
- czy w wersji sport zawsze były białe zegary ? - bo ten ma czarne i nie wiem czy to nie przekręt ?

z góry dzięki za odpowiedź,
pozdrawiam,

.TM 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 4G18
Wysłany: 11-01-2011, 19:59   

Jak dla mnie auto bardzo odpicowane do sprzedaży (Photoshop?), ale być może teraz taka moda.
Panowie i Panie z forum na pewno coś podpowiedzą, dla mnie dziwne jest jeśli to wersja 2.0 nie ma dokładek na zderzakach.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-01-2011, 20:01   

Sport miał białe zegary (te są z Intesne 2006), a dokładki tylko na progach (na zderzakach miał Intense 2006).

.TM 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-01-2011, 20:07   

Dzięki krzychu za sprostowanie, mnie jakoś do 2.0 nie pasują te zderzaki bez dokładek :P

maciejewski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-01-2011, 21:56   

Czyli rozumiem to najprawdopodobniej jakiś wałek jest ? jeżeli gość zmieniał zegary ?

pozdrawiam,

[ Dodano: 11-01-2011, 21:58 ]
A i jeszcze jedno, czy dla Mitsubishi jest jakiś soft w którym mógłbym sprawdzić konfigurację auta po VIN'ie ?

pozdrawiam,

[ Dodano: 11-01-2011, 22:21 ]
A jeszcze jedno przyszło mi do głowy, w sumie to tylko w tytule aukcji jest napisane SPORT, później w samym opisie auta piszą, że kupione 10.2005 - to może to już jest wersja Instense ?, ale znowu nie ma nakładek pod zderzaki i same zderzaki chyba nieco inne - zwłaszcza przedni, może była jakaś wersja "przejściowa" na przełomie 2005/2006 ?

pozdrawiam,

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-01-2011, 22:25   

maciejewski napisał/a:
? jeżeli gość zmieniał zegary ?

Znaczy te na pewno są ładniejsze, a że przebieg jest zapisany tylko w liczniku.... Nie wiem dlaczego ale często to się zdarza (zegary z Intesne w Sporcie), zaczynam mieć też wątpliwości czy czasem nie było takiej wersji.
maciejewski napisał/a:

A i jeszcze jedno, czy dla Mitsubishi jest jakiś soft w którym mógłbym sprawdzić konfigurację auta po VIN'ie ?

Nie znak takiej strony co by tak potrafiła. Można ewentualnie sprawdzić wersję kierownicy, wyposażenia, rok i miesiąc produkcji musiał byś poszukać. Ale wersji wyposażenie nie było dużo... To na pewno nie jest Intesne. A 2.0 był tylko Sport/Intense. Różnice mogą być zależne od kraju (spryskiwacze reflektorów, podgrzewane fotele, na USA w ogolę chyba nie było 2.0 4G63 silnika tylko 2,4)

[ Dodano: 11-01-2011, 22:37 ]
maciejewski napisał/a:
że kupione 10.2005

Jakieś pół roku za wcześniej. Do tego tylko zegary się nie zgadzają reszta (kierownica, kokpit, brak aluminiowych dodatków, brak climatronika, brak zderzaków z intense itd itp).

Tutaj się mi znalazła poprzednia aukcja: http://allegro.pl/show_item.php?item=1366673944

Z ciekawostek chyba jest na oryginalnych oponach Advan A460... Więc może z tym licznikiem to kosmetyka?

maciejewski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 11-01-2011, 22:56   

Jeżeli przebieg jest zapisany tylko w liczniku w zegarach to mogło by to tłumaczyć dlaczego w SPORT często są zegary z INTENSE - nowszy model - zazwyczaj mniej na liczniku ?

Też widziałem tą poprzednią aukcję, była jeszcze jedna (również z grudnia) - trochę dziwne, że nikt nie kupił skoro taka okazja, ale z drugiej strony grudzień to też chyba martwy okres jeżeli chodzi o kupno samochodów, no nie wiem ?

Niestety gość nie chce się ruszać poza Sochaczew, a tam żadnego ASO nie ma, można go zabrać na ścieżkę diagnostyczną ale poza tym to kompletnie nie wiem na co zwracać uwagę w Mitsubishi co mogłoby świadczyć o jakimś wałku ?

pozdrawiam,

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 11-01-2011, 23:04   

Ten samochód jako tako po za dzwonem nie powinien mieć wałów. Trzeba jeszcze rozrząd się dowiedzieć czy masz wymieniać czy był (ważne!) bo jest dość drogi. Reszta nie sprawia problemów albo to kosmetyka (sprzęgło może być na wykończeniu, jak by drgały hamulce przy hamowaniu to się nie przejmuj - standard zwichrowane tarcze, luzy w zawieszeniu do sprawdzenia i blacharka).

Swoją drogą to co łaskę robi że nie podjedzie do ASO? Przecież chcesz kupić, on sprzedać czemu nie możecie się dogadać? Powiedz mu że pokrywasz koszty paliwa jak będzie wszystko ok i kupujesz, jak będzie nie ok to niestety on popłynął.

MOD: temat trzeba przenieść do działu "chce kupić".

.TM 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-01-2011, 08:00   

maciejewski jak zegary brzydkie to ja chętnie się zamienię już po zakupie auta. Na chwilę obecną mam takie z 1.6 (być może pasują), ale jak dobrze pójdzie to znajdą się i białe.

Bojar 
Forumowicz

Auto: Hyundai Tucson
Wysłany: 12-01-2011, 12:36   

Gdzieś na nim wypatrzyłem wlepę dealera MOTO Katowice
Zdobądź VIN i spróbuj zagadać z MOTO.
Najlepiej z Łukaszem z serwisu

maciejewski 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-01-2011, 20:41   

Wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi, czyli co ?, nie wygląda na trupa ?
może w sobotę pojadę go zobaczyć i zawieźć do jakiegoś mechanika, okaże się czy wszystko ok.

pozdrawiam,

blaster303 
Nowy Forumowicz

Auto: MLancer 2.0 Sport
Wysłany: 13-01-2011, 10:17   

z wyglądu bardzo ładny, też mam takiego, koniec 2005 rok , pierwsza rej. 2006 , czarne zegary, brak dokładek. polecam samochodzik , tylko uważaj na sprzęgło, zawieszenie. sprawdz to dobrze, i oczywiscie rozrząd :) pozdrawiam

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-01-2011, 10:37   

blaster303 napisał/a:
koniec 2005 rok , pierwsza rej. 2006 , czarne zegary

A kierowce (aluminium) masz srebrne czy czarne? Masz climatronik? Bo to by znaczyło że była jakaś przejściówka końcem 2005 roku :shock:

blaster303 
Nowy Forumowicz

Auto: MLancer 2.0 Sport
Wysłany: 13-01-2011, 10:51   

kierownice mam srebrną, listwe w desce prawie czarną,jakby ciemny grafit. hmm :D bez klimatronik

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-01-2011, 11:03   

No to zagadka się rozwiązała...

Czyli na chwile obecną ustalone jest że w 2005 roku można było dostać wersję z nowymi wskaźnikami i inna listwą pod zegarkiem (ciemniejszą?)? Do tego z ochraniaczami drzwi w kolorze nadwozia?

A masz jako wyposażenie Intense czy Sport? Bo ktoś się kłócił że mną kiedyś że nazewnictwo wersji było zmienione wcześniej (przed liftem).

Odpowiedz do tematu