Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CK4A 1.6] jak dostac lencera 1,6 w sedanie w nowszej budzie
Autor Wiadomość
marekcywil27 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 1,3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-02-2011, 15:35   [CK4A 1.6] jak dostac lencera 1,6 w sedanie w nowszej budzie

witam od niedawna jestem posiadaczem lancera 1,3 1998 i mam pytanko silnik 1,3 jest za slaby a autko mi sie bardzo podoba.Jego blizniak colt mial rowniez silniki 1,6 90 km a pozniej 102 km w katalogu pisze ze lancer byl rowniez z silnikami 1,6 ale nawet w niemczech niemozna takiego znalzc dlaczego?Mam rowniez pomysl jesli colt i lancer to blizniaki to czy nie prosta sparawa jest swap silnika 1,6 102 z colta do lancera?Mam jeszcze drugi watek w tym samym czsie do 2000 r byl produkowany lancer kombi poprzedniej generacji z silnikiem 1,6 113 km wiec moze taki silnik da sie przeszczepic do sedana w tej nowszej budzie co ja mam?a dodam ze kombiakow 1,6 jest dosc duzo na rynku.Pomozcie mi doradzic bo nikt nic niewie :(

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 11-02-2011, 16:01   

marekcywil27 napisał/a:
silnikiem 1,6 113 km wiec moze taki silnik da sie przeszczepic do sedana w tej nowszej budzie co ja mam

Nie da się (przynajmniej nie jest to łatwe) ponieważ silnik jest odwrócony o 180stopni w stosunku do tego co Ty masz. Z colta 1.6 w budzie CJ0 na pewno się da, ale musisz mieć sporo gratów, najlepiej jakiegoś rozbitka i wtedy przekładka ma sens;)
A dostać tego nowszego lancera z silnikiem 1.6 jest dlatego problem bo nie był produkowany na rynki europejskie... Mnie to np. strasznie zniechęciło do nowszej budy (która wizualnie mi się bardziej podoba;))

PGmitsub 
Mitsumaniak
Mitsu Pro

Auto: Carisma GDI LS ART '98
Wysłany: 11-02-2011, 16:15   

idas napisał/a:
dostać tego nowszego lancera z silnikiem 1.6 jest dlatego problem bo nie był produkowany na rynki europejskie...
Witam, nie jest to prawdą, ponieważ Lancer sedan od 1996 r. z silnikiem 1,6 dostępny był normalnie na rynku norweskim i szwedzkim. Nie wiem jak z resztą krajów europejskich. Pozdrawiam PGmitsub

marekcywil27 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer 1,3
Wysłany: 11-02-2011, 17:08   

hmmm to mowicie ze w kombiaku w poprzedniej budzie a w tym nowwszym silniki sa inaczej obrocone wzgledem osi?cholera szkoda bo ten moj to wyglada jak prawie evo 6 hehe kurcze nierozumiem tez jednego dlaczego japonczycy obnizyli moc w pozniejszej budzie wzgledem starszego kombi? chodzi mi o silnik 1,6

[ Dodano: 11-02-2011, 17:10 ]
To co radzicie kupic colta 1,6 np z rozbitym tylem albo angola i przeszczepiac czy oddac tego do zyda i szukac 1,6 oryginalnego w skandynawii?

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 11-02-2011, 18:06   

marekcywil27 napisał/a:
i szukac 1,6 oryginalnego w skandynawii?

Powodzenia w poszukiwaniach 8)
Najlepiej będzie kupić rozbitka lub faktycznie anglika, bo sam silnik z osprzętem nie załatwi sprawy.
Trochę nie rozumiem o co chodzi z kombiakiem, bo kombi były produkowane w starszej budzie dużo dłużej (chyba do 1999r.) i one miały silnik 1.6 113km, ale z wyglądu to stare dobre CB0.
Dostanie lancera CK0 z silnikiem 1.6 (fabrycznie zamontowanym) graniczy z cudem;-)

PGmitsub 
Mitsumaniak
Mitsu Pro

Auto: Carisma GDI LS ART '98
Wysłany: 11-02-2011, 22:46   

idas napisał/a:
Dostanie lancera CK0 z silnikiem 1.6 (fabrycznie zamontowanym) graniczy z cudem;-)
Niestety tak jak kolega napisał, dostanie takiego autka może być nieco utrudnione właśnie z uwagi na fakt, iż w chwili obecnej taki pojazd to rzadkość, a nikt nawet w bogatszych państwach niż RP nie pozbywa sie dobrych samochodów.

tomekk 
Forumowicz

Auto: lancer cbo1.6 93->98r;)
Wysłany: 13-02-2011, 19:59   

ja bym się połakomił od razu na 4g92 113konny z cbo albo nawet 1,8gti, jak szaleć to szaleć;) tylko fakt, roboty sporo żeby to odwrócić o 180*:/ silnikiem gti dysponuje kolega browar
mój miś: http://forum.mitsumaniaki...p=621844#621844

juar_78 
Forumowicz

Auto: MitsubishiLancerKombi2.0 2006
Wysłany: 06-03-2011, 22:52   

Swego czasu przeglądałem ogłoszenia z niemiec z Lancerami roczniki tak ok. 1999 - 2002 i raz tylko trafiłem na CK z motorem 1.6. Raz też widziałem chyba na naszym allegro CK z motorem 1.8. Nawet zacząłem grzebać w internecie w ogłoszeniach z innych krajów (Belg,a Holandia, Włochy), ale nic.
Tak reszta to 1.3

Jak sprzedałem Colta i szukałem auta, bardzo chciałem Lancerka z rocznika 1999-2002 z silnikiem 1.6. Przeglądałem ogłoszenia nasze i niemieckie. Na CK z silnikiem 1.6 zero szans. Nawet CB z kombi z nowszych roczników ciężko ustrzelić. Miałem na oku jednego takiego kombiaka z Niemiec blisko naszej granicy, ale dmuchnęli mi go.

I tak z Lancera musiałem zrezygnować na rzecz Carismy :)

[ Dodano: 06-03-2011, 23:03 ]
No jeszcze rozwiązanie, aby mieć CK z innym silnikiem niż 1.3 to wersja amerykańska Mirage.

Odpowiedz do tematu