|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pytanie głupiego - wymiana opon. |
Autor |
Wiadomość |
spamtrash
Nowy Forumowicz
Auto: Shogun Sport
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 25-02-2011, 19:42 Pytanie głupiego - wymiana opon.
|
|
|
dobra... pytanie głupiego, więc wyjaśnię jak mogę. Rozjechała mi się zbieżność, i wszamało mi zewnętrzne krawędzie opon z przodu. Ustawiłem, ale opony bym wymienił....
I teraz pytanie: w instrukcji radośnie napisano, że koniecznie jak wymieniać to wszystkie, koniec, kropka, amen.
Ale.. ja jeżdżę na 4x4 może 3-4 razy w roku, na relatywnie krótkich odcinkach (max 20km).
Czy w takiej sytuacji wymiana wszystkich 4 opon ma sens i muszę się tego trzymać?
Dodam, że jak patrzę na ceny opon 255/55/R18, to jak myślę o wymianie 4, to mnie trafia.... |
|
|
|
 |
1405
Forumowicz
Auto: Pajero I 3000V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 301 Skąd: Dorohusk
|
Wysłany: 28-02-2011, 21:26 Re: Pytanie głupiego - wymiana opon.
|
|
|
spamtrash napisał/a: | dobra... pytanie głupiego, więc wyjaśnię jak mogę. Rozjechała mi się zbieżność, i wszamało mi zewnętrzne krawędzie opon z przodu. Ustawiłem, ale opony bym wymienił....
I teraz pytanie: w instrukcji radośnie napisano, że koniecznie jak wymieniać to wszystkie, koniec, kropka, amen.
Ale.. ja jeżdżę na 4x4 może 3-4 razy w roku, na relatywnie krótkich odcinkach (max 20km).
Czy w takiej sytuacji wymiana wszystkich 4 opon ma sens i muszę się tego trzymać?
Dodam, że jak patrzę na ceny opon 255/55/R18, to jak myślę o wymianie 4, to mnie trafia.... | To wymień dwie...a jak coś nie będzie tak to wtedy z "radością" kupisz jeszcze dwie. Jeżeli opony będą miały te same parametry to powinno być w porządku. |
|
|
|
 |
|
|