|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[3.2DID] wymiana oleju w mostach, reduktorze |
Autor |
Wiadomość |
Mike87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 68 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 28-02-2011, 19:57 [3.2DID] wymiana oleju w mostach, reduktorze
|
|
|
Witam wszystkich na forum, posiadam Pajero, rocznik 2003, wersję long, silnik 3.2 DID.
Moje pytanie dotyczy oleju w mostach i reduktorze, przymierzam się do wymiany owego oleju, auto zakupiłem 2 lata temu, aktualny przebiej to 136.000 km (przejechałem ok. 20 .000 km), co ile tyś km przewiduje się wymiane takiego oleju? Jak mogę sprawdzic jakiego typu jest aktualnie olej i czy wogóle nadaje się do wymiany, danych oleju i kiedy był wymieniany w książce serwisowej nie posiadam, jakie mogą być koszta oleju (cena za litr) oraz przede wszystim jaka ilośc litrów oleju jest wymagana przy wymianie? proszę wszystkich o pomoc |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 28-02-2011, 20:33 Re: [3.2DID] wymiana oleju w mostach, reduktorze
|
|
|
Mike87 napisał/a: | Witam wszystkich na forum, posiadam Pajero, rocznik 2003, wersję long, silnik 3.2 DID.
Moje pytanie dotyczy oleju w mostach i reduktorze, przymierzam się do wymiany owego oleju, auto zakupiłem 2 lata temu, aktualny przebiej to 136.000 km (przejechałem ok. 20 .000 km), co ile tyś km przewiduje się wymiane takiego oleju? Jak mogę sprawdzic jakiego typu jest aktualnie olej i czy wogóle nadaje się do wymiany, danych oleju i kiedy był wymieniany w książce serwisowej nie posiadam, jakie mogą być koszta oleju (cena za litr) oraz przede wszystim jaka ilośc litrów oleju jest wymagana przy wymianie? proszę wszystkich o pomoc |
Ok 8 l powinno starczyć, 75W/90 dobrej klasy. wymienia się co ok. 100 tys. chyba ze dostała się woda przez np. odpowietrzniki podczas brodzenia. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
Mike87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD 2003
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lut 2011 Posty: 68 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 01-03-2011, 09:28