|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zegary do colt'a???? |
Autor |
Wiadomość |
grabi_p
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V '97
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Wrz 2006 Posty: 40 Skąd: Barwice
|
Wysłany: 30-10-2006, 16:38 Zegary do colt'a????
|
|
|
Witam. Mam dwa pytanka:
1 Czy jest jakakolwiek możliwość aby do colt'a 1.3 CAO '92r wsadzić zegar z obrotomierzem???? Mam tylko prędkaściomierz a ten drugi zegarek bardzo by mi sięprzydał
2 Jak wyregulować obroty, bez prędkościomierza (poza metodą na ucho)???? |
_________________ grabi_p
 |
|
|
|
 |
K [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 16:48
|
|
|
Gdzieś coś na ten temat już było ale nie mogę znaleźć. Podobno można tylko nie pamiętam czy dużo z tym zabawy. Ale niech ktos znający się na rzeczy się wypowie. Ciężko jest znaleźć licznik z obrotomierzem. Szukam już od jakiegoś czasu bo sam bym chętnie wymienił. |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2006, 17:03
|
|
|
z tego co wiem lub mi się tak wydaje nie ma co regulować wkładasz i działa (zegary )jeśli u poprzednika działało oczywiście co do tematu regulacji obrotów to też jest sprawa nie rozstrzygnięta do końca - obrotomierze niektóre troszkę fałszują wskazania - tu muszę przyznać że metoda na palma jest jedną z najskuteczniejszych polecaja ja ci którzy palmy mają i chciało się im zrobić kabelek itd.
u ciebie jak widze pozostała metoda przez sprawdzenie co pokazuje obrotomierz zegarowy a co powinien pokazać czyli o ile fałszuje czy nie ( podjechać do znajomego mecha. który ma tester wpiąć zczytać w kilku pkt. tarczy zrobić sobie tabelkę i wiesz wszystko. nie proponuje
przekręcania wskazówki - różne są potem efekty
ten temacik był jakoś tak niedawno kilka m-c wstecz już poruszany więc trochę grzebania w historii lub wyszukiwania i gotowe |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|