|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA2A/W 2.0] Gumowa osłona kolumny kierowniczej |
Autor |
Wiadomość |
sebap
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Galant 2.0 16V 2000r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-04-2011, 19:20 [EA2A/W 2.0] Gumowa osłona kolumny kierowniczej
|
|
|
Witam
Bardzo potrzebuje informacji gdzie można dostać i jak się fachowo nazywa osłona gumowa (albo może plastikowa) która znajduje się wewnątrz autka na kolumnie kierowniczej za pedałami (gdzie owa kolumna wchodzi w podłogę) i oddziela wnętrze auta od komory silnika. Powoduje ona że brud i hałas nie przedostaje się do wnętrza. Starałem się opisać to jak najlepiej. Niestety nie mogę dodać zdjęcia na forum. Jeśli ktoś byłby skłonny pomóc wyślę foto na maila.
Gdzie tego szukać i jak to nazywać? A może ktoś z Was Szanownych forumowiczy posiada coś takiego. Bardzo chętnie odkupię.
Mitsubishi Galant 2,0 benzyna, rocznik 2000, skrzynia manualna |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 04-04-2011, 19:44
|
|
|
Wiem o co chodzi, ale jak to się fachowo nazywa. Ja bym to nazwał osłona gumowa przegubu kolumny kierowniczej przy grodzi. Szukaj używek allbo ASO.
Numer części:
MR289638 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 04-04-2011, 19:47
|
|
|
45136 Tłumaczenie z CAPS-a Osłona, kolumny kierowniczej deski rozdzielczej
 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
sebap
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsu Galant 2.0 16V 2000r.
|
Wysłany: 04-04-2011, 20:07
|
|
|
Ale element o numerze 45136 jest u mnie w podłodze/grodzi tylko że w miejscu gdzie do niego wchodzi drążek kolumny kierownicy - krzyżaka czy jak to nazwać to widzę komorę silnika. Czy nie powinno być jeszcze czegoś w rodzaju mieszka gumowego, jakiejś osłony gumowej na elemencie 45136 od strony kolumny kierownicy (element nr 45127A)?
[ Dodano: 04-04-2011, 20:46 ]
A może guma elementu nr 45136 powinna być przymocowana do maglownicy i wtedy jest to szczelne? U mnie patrząc od strony "pedałów" widać elementy komory silnika i może w tym tkwi problem? hmmmm.... pomóżcie jeśli wiecie coś w tym temacie.
[ Dodano: 05-04-2011, 11:03 ]
Witam
Udało mi się ustalić i już wiem, że potrzebuję części która na rysunku oznaczona jest nr 45136 (nr katalogowy MR289638). Przy naprawie maglownicy porozrywali gumę która tam jest. Gdyby ktoś miał coś takiego to chętnie odkupię. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|