Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:56
[Cari 1.8 GDI] Zakup carismy 1,8gdi
Autor Wiadomość
cariwroc 
Nowy Forumowicz

Auto: cari 1,8 gdi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-04-2011, 12:16   [Cari 1.8 GDI] Zakup carismy 1,8gdi

Witam
Chce kupic dla zony carisme , ale jako, ze jest to moje pierwsze spotkanie z miskami prosze o porade

na razie mam wybor

1. http://otomoto.pl/mitsubi...-C17799010.html

2. http://otomoto.pl/mitsubi...-C18397656.html

3. http://allegro.pl/mitsubi...1546924792.html

Wszelkie uwagi beda mile widziane i czytane :)

Jak to jest z tym spalaniem da sie utrzymac w granicach 8l w miescie czy to jest fantazja

Pozdrowienia z Wroclawia

Mario 
moderator
...............

Auto: Eclipse 3g RS
Wysłany: 15-04-2011, 15:24   

Co do spalanie w mieście, to moja opinia jest taka, że to raczej niemożliwe te 8l.
Ja bym liczył bliżej 10.

Co do
2: pęknięty zderzak, ale to pewnie widziałeś i brak listew z boku
3: silnik, aż razi ;) i nie podobają mi się za bardzo te chromowane listwy przy łączeniu zderzaka z błotnikami

kuzi
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2011, 18:40   Re: Zakup carismy 1,8gdi

cariwroc napisał/a:
Jak to jest z tym spalaniem da sie utrzymac w granicach 8l w miescie czy to jest fantazja

Mojej matce, która jeździ dość delikatnie GDIk pali 7,5l w mieście.

gigant87 
Mitsumaniak

Auto: BMW 3GT
Wysłany: 15-04-2011, 19:27   

Mi po Wrocku GDI paliło ok 9-14 litrów. Dystanse poniżej 5 km w ścisłym centrum. Jak tylko jechałem na Bielany lub Leśnicę to od razu spadało bliżej 8 :)

Obecnie: F34

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 15-04-2011, 21:00   

co do tej z gniezna, to raczej bym proponował nie napalać się na nią ;)
szczególnie jeśli chodzi o ten "komis", potrafią dziać się cuda

cariwroc 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-04-2011, 23:22   

[quote="MaRIo_"]Co do spalanie w mieście, to moja opinia jest taka, że to raczej niemożliwe te 8l.
Ja bym liczył bliżej 10.

Co do
2: pęknięty zderzak, ale to pewnie widziałeś i brak listew z boku

jakich listew ?

wojzi 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Wysłany: 19-04-2011, 01:15   

Jeśli idzie o spalanie, to ja właśnie przejeździłem bak cały i nalałem do pełna i wychodzi, że w Kraku spala ok 10.72 na 100 km. Przy czym jestem świeżym kierowcą więc może mi palić więcej.

Co do wozików: to zgadzam się z MaRIo co do 3. Ja do auta z mytym silnikiem bym nawet nie podszedł - choć znam takich co sprzedają i wiem, że myją silniki, nie koniecznie dlatego, że coś cieknie tylko dlatego, że jeden frajer z drugim nie mytego nie weźmie. Co nie zmienia faktu myty = obchodź jak pies jeża

Z samochodem jest jak z żoną. Kochasz go za to jaki jest, jak wygląda, jakie ma wnętrze i za przyjemność jaką Ci daje podczas jazdy :P , a nie za to że mało je.

cariwroc 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-04-2011, 17:34   Re: Zakup carismy 1,8gdi

cariwroc napisał/a:
Witam
Chce kupic dla zony carisme , ale jako, ze jest to moje pierwsze spotkanie z miskami prosze o porade

na razie mam wybor

1. http://otomoto.pl/mitsubi...-C17799010.html

2. http://otomoto.pl/mitsubi...-C18397656.html

3. http://allegro.pl/mitsubi...1546924792.html

Wszelkie uwagi beda mile widziane i czytane :)

Pozdrowienia z Wroclawia

Bylem, zobaczylem , dramat :)
Ad1 Cari zmasakrowana wizualnie, podrapana, powgniatana, falujace obroty ,gasnaca , silnikowi zostalo moze z 80KM ze 125KM
Ad2 Jesli chodzi o silnik zero zastrzezen, jesli chodzi o strone wizualna - lipa , malowana, zmatowione elementy, niedlugo pewnie bedzie klar schodzil, przetarty fotel kierowcy, falujace obroty
Ad3 jade chyba zobaczyc "stan idealny" :)

Czy falujacymi obrotami trzeba sie bardzo przejmowac czy da sie to wyeliminowac czyszczeniem przepustnicy ?

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 20-04-2011, 00:01   

Falujące obroty mogą oznaczać zepsuty krokowiec, lub coś gorszego np. zapowietrzający się układ chłodzenia lub kłopoty z paleniem na jednym z garów, nie daj się nabrać na pogawędki typu: wyczyścisz sobie przepustnicę ..., mechanik Ci to za grosze zrobi ... i tym podobne, wystarczy się zastanowić czemu tego nie zrobił skoro to takie tanie i proste. Na komisy w Gnieźnie uważaj bo lubią oszukiwać i nie mogę sobie przypomnieć czy jak kupowałem swoją to przypadkiem się o tą błękitną we wrześniu właśnie w Gnieźnie nie otarłem tylko kosztowała około 12 tys. i komis był już zamknięty.
Sprawdź czy zapala się i gaśnie SRS i kontrolki wszystkie, powąchaj olej i obmacaj te 140 tys. przebiegu :?:
Na realne 8 litrów we Wrocku raczej się nie napalaj, ale jak dostaniesz tę gwarancję co wspominają o niej na piśmie to warto to przemyśleć
A i jak już pojedziesz oglądać to zapytaj jak się zmienia wskazania komputera pokładowego (spalanie/dystans/śr. prędkość) bo zauważyłem, ze radio ma nieoryginalne :mrgreen:

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi