|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: lukasz12 12-02-2011, 01:46 |
Hamulce - dziwna usterka |
Autor |
Wiadomość |
Tomek210
Forumowicz
Auto: Sigma'96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-11-2006, 00:49 Hamulce - dziwna usterka
|
|
|
Nie było mnie przy tym, więc piszę z relacji ojca.
Podjechał Sigmą na parking, zatrzymał się, chciał zaparkować a Sigma nie chce ruszyć. Zablokowało prawe przednie koło. Po wezwaniu jakiegoś mechanika i odkręceniu koła okazało się, że zacisk trzyma i nie chce odpuścić nawet na widok młotka Odpuścił dopiero po popuszczeniu jakiejś śrubki od odpowietrzania czy coś (nie było mnie przy tym) i upuszczeniu płynu. Klocki się cofnęły ale mimo naciskania na pedał hamulca już sie nie zaciskały na tarczy.. Co to może być? Ojciec przejechał po tym zdarzeniu koło 100km. Nie wiem czy teraz hamuje tym kołem bo nie prowadziłem jeszcze ale chyba tak.. |
_________________ Sigma 24V'96r |
|
|
|
 |
grzess81 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-11-2006, 18:28
|
|
|
moze obruciła sie gumka w pompie hamulcowej odpowiadajaca za to koło i pora zajrzec do jej srodka i wymienic w niej gumki. |
|
|
|
 |
stani78
Mitsumaniak
Auto: Galant E33A 2.0 GLSi 92r
Pomógł: 4 razy Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 132 Skąd: szczecin
|
Wysłany: 06-11-2006, 21:34 hamulce-dziwna usterka
|
|
|
Sprawdził bym przewód elastyczny przy tym zacisku .Prawdopodobnie rozwarstwiła się guma wewnatrz. Miałem taką usterkę swego czasu w mercedesie przy ttlnym kole. |
|
|
|
 |
Tomek210
Forumowicz
Auto: Sigma'96
|
Wysłany: 06-11-2006, 23:10
|
|