|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
zalalo mi miska |
Autor |
Wiadomość |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-12-2006, 13:42 zalalo mi miska
|
|
|
panowie ratujcie!!!
moja kobieta pojechala miskiem do niemiec do siostry, przed wyjazdem zasugerowalem jej umycie autka i tak tez zrobila, co sie okazalo: w niemczech po zajechaniu na miejsce znalazla 3 cm wody za siedzeniem kierowcy (opcje z niedomknietym oknem juz odrzucilem woda stala tylko na podlodze i zadna inna czesc tapicerki nie byla mokra. nie wiem co robic tam nie ma jej kto pomoc dojsc przyczyny a ja nie majac tego przed soba nie jestem w stanie tez nic zrobic, prosze o pomoc moze ktos mial juz takie cos lub wie ktoredy ta woda mogla sie dostac. dla scislosci nigdy tak sie nie dzialo nawet po deszczu ani podwozie tez nie bylo myte. mam nadzieje ze misiek jest dobrze zakonserwowany bo inaczej katastrofa.
pozdrawiam i z gory dziekuje. |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 13-12-2006, 13:55
|
|
|
Prosty test:
- jedna osoba wsiada do auta
- druga osoba leje woda ze szlaufu na uszczelki i klamki w drzwiach
- osoba w srodku sprawdza dokladnie ktoredy dostaje sie woda do srodka pojazdu
Ja mialem problem z uszczelka w lewych tylnych drzwiach. Polegalo to na tym, ze na dolnym rogu drzwi przy zawiasach uszczelka byla wyrobiona i jak ojciec puscil wode to az strumien sie polal.
W moim przypadku wyrobienia uszczelki nie bylo widac patrzac na nia wiec test z laniem wody jest idealnym wyjsciem |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2007, 20:38
|
|
|
niestety ten test nic nie dal nawet jak pozdejmowalem (gdzie sie dalo, na szybko) tapicerki i lalem woda to nic nie wykrylem nawet zostawilem w warsztacie to powiedzieli ze nie wiedza co jest. niech ktos mnie poratuje bo juz powoli czuc w moim misku zgnilizna
poza tym juz raz pisalem ze nie wchodzi mi 5 bieg i to wina tulejki z tym ze nikt nie wie o co chodzi u mnie w miescie nie ma dealera ani mitsu ani volvo (od ktorego volvo wogole???) i nikt nie chce mi zalatwic takiej czesci. wie ktos gdzie moge dostac taka tulejke wysylkowo?? |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2007, 21:00
|
|
|
Woda wejdzie nawet w najmniejszą mikroskopijną szczelinę, miałem ten problem w moim 1 aucie, tragedia!!!
Woda po kazdym srogim deszczu lub po myjni stała z przodu , wszystko pływało, okazało się , że to pdszybie, a nic nie wskazywało, że leci właśnie tam.
Co do pomocy koledze w zbiórce na internet chętnie dorzucę parę złotych od siebie:)
Pozdr, |
|
|
|
 |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2007, 21:08
|
|
|
no wlasnie zapomnialem dodac ze woda na tyl dostala sie od przodu bo przod pod pedalami tez zalany i podejrzewam ze woda dostaje sie wlasnie z przodu tem gdzie sa pedaly bo mokro jest dosc wysoko ale nie wiem czy to ten filc tak nasiaknal czy moze z tamtad leje sie bezposrednio. Bastek a u Ciebie skad dokladnie lala sie ta woda??? |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2007, 21:13
|
|
|
po słupkach przednich, pokleiłem wszystko silikonem i jaks ustało
[ Dodano: 03-01-2007, 21:16 ]
rdzewiec nie bedzie ale co z elektryka, kablami, wysusz auto jak najszybciej! |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-01-2007, 01:35
|
|
|
yetti768 napisał/a: | niestety ten test nic nie dal |
Postaraj sie polac woda szpary w drzwiach kierujac strumien od dolu. Mialem wlasnie takie objawy jak pisales - mokro po lewej stronie auta z tylu i az pod pedalami. Winna byla uszczelka w tylnych drzwiach (wyrobiona na dolnym rogu przy zawiasie).
Koniecznie sprawdz czy masz mokra wykladzine od gory, czy moze woda dostala sie pod wykladzine - u mnie problem byl z tym drugim dlatego troche sie nameczylem zanim znalazlem przyczyne 'niemilego zapachu' w samochodzie. Wykladzina od dolu jest gumowa co powoduje, ze jesli woda sie tam dostanie to ciezko z odparowaniem. Pod wykladzina sa czesci filcu, ktore po porzadnym nasiaknieciu woda zaczynaja gnic
yetti768 napisał/a: | nikt nie chce mi zalatwic takiej czesci. wie ktos gdzie moge dostac taka tulejke wysylkowo?? |
Poszukaj na forum kontaktu do Marka Malika, nick Japaneze. Skontaktuj sie, zamow, poczekaj, zmien, ciesz sie Koszt ~70zl. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
yetti768 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2007, 14:14
|
|
|
niestety u mnie tez od gory wykladzina jest sucha dlatego moze byc ciezko z wykryciem tego przcieku. a filc dokladnie tak jak mowisz caly mokry i zaczyna gnic. mozna go wyrzucic i wstawic nowy?? na z marketu budowlanego czy musi to byc jakis specjalny?? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-01-2007, 16:19
|
|
|
yetti768 napisał/a: | mozna go wyrzucic i wstawic nowy?? na z marketu budowlanego czy musi to byc jakis specjalny?? |
Ja u siebie zamienilem go na cos innego i teraz w aucie jest glosniej - okazalo sie, ze jest to mata wygluszajaca. Nie popelnij tego bledu i uzupelnij wlasciwym wkladem - mnie czeka ponownie demontaz siedzen ale czasu ciagle na to brak. Niestety mat tez nie kupilem. |
|
|
|
 |
|
|