Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Orurowanie - boczny stopień
Autor Wiadomość
MadMax.PL 
Nowy Forumowicz

Auto: 2010 2.0 DID 6 MT Intense+
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2010, 16:28   Orurowanie - boczny stopień

Witam, jako że to mój pierwszy post to na wstępie chciałbym przywitać Sznowne Grono Forumowiczów :) Do rzeczy od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Outlandera, w a co za tym idzie chucham i dmucham na nowy nabytek i wpadłem na pomysł że zakładając boczny stopień uchronię drzwi od typowych parkingowych wgniotek. Przeszukałem nasze forum ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na to nurtujące mnie pytanie w związku z powyższym prosze o radę i informację czy mój misterny plan ma sens ;)

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-09-2010, 07:46   

MadMax.PL napisał/a:
czy mój misterny plan ma sens
musiałby być dość szeroki ten stopień, bo i tak drzwi uszkadzane są na wysokości klamki. Co do wyglądu takich wynalazków to nie dyskutuję - każda potwora znajdzie amatora - kwestia gustu.

bonito 
Forumowicz

Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Wysłany: 28-09-2010, 09:32   

Pewnie że ma - proponuję jeszcze do kompletu fest rury z przodu (zwane u naszych sąsiadów zza Odry pieszczotliwie Kuhfänger) - wtedy odpadną trakże zarysowania na zderzaku przednim... :lol:
bonito

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-09-2010, 09:34   

Rozwiązaniem są listwy ochronne na drzwi w kolorze nadwozia, takie jak na zdjęciu. Misia mam od 3 lat i jedyne co musiałem kilka razy robić to pomaloważ lakierem zaprawkowym właśnie 1 z listewek, po tym jak pani pod supermarketem niefortunnie szeroko otworzyla drzwi swojego auta i zarysowała listwę. Drzwi ocalały no i jakieś 1000 zł za malowanie zostało w kieszeni :D

http://img442.imageshack.us/i/dsc1756b.jpg/

Ja akurat mam oryginalne Mitsubishi, ale pewnie można tez zakupić piraty na Allegro.

Dominik

MadMax.PL 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-09-2010, 11:20   

mitsu00 napisał/a:
Rozwiązaniem są listwy ochronne na drzwi w kolorze nadwozia, takie jak na zdjęciu. Misia mam od 3 lat i jedyne co musiałem kilka razy robić to pomaloważ lakierem zaprawkowym właśnie 1 z listewek, po tym jak pani pod supermarketem niefortunnie szeroko otworzyla drzwi swojego auta i zarysowała listwę. Drzwi ocalały no i jakieś 1000 zł za malowanie zostało w kieszeni :D

http://img442.imageshack.us/i/dsc1756b.jpg/

Ja akurat mam oryginalne Mitsubishi, ale pewnie można tez zakupić piraty na Allegro.

Mitsu00, powiedz proszę czy listwy były fabrycznie czy "doklejali" je w ASO :?: Wcześniej miałem Peugota 307SW i jakość takiego doklejania w ich wydaniu była co najmniej mizerna :(

jmgmotocykle 
Forumowicz
marcin78

Auto: outlander 2.2 156ps
Wysłany: 28-09-2010, 15:19   

mam progi i...: od kolizji pargingowych nie ochronią , ale raz mi uratowały auto przed wjechaniem na takie małe stalowe paliki (obrzeża parkingóe(płotki)) które znacznie potrafią zniszczyć próg i drzwi... są bardzo praktyczne jeśli ktoś wozi dzieci - moje chłopaki mają teraz stopień - wcześniej musiałem ich podnosić bo auto jest dość wysokie.... nieocenione są podczas opadów deszczu - koniec z ubrudzonymi nogawkami (przy wsiadaniu) , czy ubłoconymi drzwiami po same okna... polecam.

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-09-2010, 18:59   

MadMax.PL napisał/a:
Mitsu00, powiedz proszę czy listwy były fabrycznie czy "doklejali" je w ASO Wcześniej miałem Peugota 307SW i jakość takiego doklejania w ich wydaniu była co najmniej mizerna

Listwy zamontowali mi w ASO przed odbiorem nówki. Jest to oryginalne akcesorium Mitsubishi i spasowanie jest idealne.

Dominik

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 28-09-2010, 19:12   

mitsu00 napisał/a:
Listwy zamontowali mi w ASO przed odbiorem nówki. Jest to oryginalne akcesorium Mitsubishi i spasowanie jest idealne.

Ja mam np. listwy do tego modelu COBRY

MadMax.PL 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-10-2010, 10:06   

Bardzo dziękuję wszystkim za wyrażone opinie, padło na listwy :)
Pozdrawiam i Szerokości ;)

wowo 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008 2.0 D Intense+
Wysłany: 02-10-2010, 12:14   

MadMax.PL, i chyba słusznie. Uważam, że OII jest za mały na progi i rury z przodu. Specjalnie przyglądałem się jednemu egzemplarzowi z progami i niestety wygląda to jakby OII "opadł" na zawieszeniu. Mnie się nie podoba :twisted:

13zbyszek13 
Forumowicz

Auto: 2,0 DID outlander 2009
Wysłany: 02-10-2010, 12:38   

MadMax.PL napisał/a:
Bardzo dziękuję wszystkim za wyrażone opinie, padło na listwy

Bardzo przydatny gadżet

MadMax.PL 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-10-2010, 13:43   

Panowie wyboru już dokonałem, dopytałem ASO są dostepne od ręki ale jedna rzecz mnie zastanawia na jakiej wyskości je przykleić, Gość z ASO twierdzi że można w dowolnej ale jakoś mi to podejrzanie brzmi :?: Obawiam się że przykleją byle jak tj. krzywo i będzie lipa bo odklejaniu tego raczej nie ma mowy a tzw. szablon podobno nie istnieje :(

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 04-10-2010, 15:09   

Zobacz jak to jest zrobione na zdjęciach w katalogu z akcesoriami. Albo jeśli chcesz mogę Ci pokazać zdjęcie swojego. :)

MadMax.PL 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-10-2010, 15:52   

KowaliK,
Super, wolałbym zobaczyć jak wygląda w realu a nie poprawione w Photoshopie, więc gdybyś tak uprzejmy to bardzo proszę. :wink:
Już wszystko wiem ,kliknąłem na fotkę poniżej...fajna galeria, czym pstrykasz :?: tak na marginesie, ja się bawię Eos500D + Sigma 18/200IS :lol:

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 04-10-2010, 17:59   

Fakt, w galerii jest kilka zdjęć, tutaj jeszcze jedno z profilu dorzucę:

Ogólnie jeśli zlecisz, żeby w ASO Ci to zrobili to powinno być tak jak wyżej. Jak schrzanią możesz pokazać to zdjęcie i niech poprawiają na własny koszt. :twisted:

Dzięki, pstrykam Canonem 50D + S10-20 + T17-50 + C50 f/1.8 + C85mm f/1.8 + S70-300.

Odpowiedz do tematu