|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: glina 29-05-2014, 13:32 |
[Cari 1.8 GDI] Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Koszalin |
Autor |
Wiadomość |
dru8d
Nowy Forumowicz
Auto: Jeszcze nie Carisma :-)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-05-2011, 10:40 [Cari 1.8 GDI] Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Koszalin
|
|
|
Witam kolegów. Bardzo spodobała mi się pewna Carisma. Czy moglibyście rzucić okiem i powiedzieć co nie co, na co zwrócić uwagę
http://otomoto.pl/mitsubi...-C18567435.html
Dodam to czego nie widać na zdjęciach. Wnętrze jest naprawdę super. Nie wierzę do końca, że ma taki przebieg, ale jeśli jest większy to nie więcej niż 50 tys wg mnie. Tapicerka siedzeń, boczki są wręcz idealnym stanie. Na kierownicy dopiero zaczynają się pojawiać ślady zużycia. Teściu, który obserwował jak odjeżdżałem powiedział, że widział za mną białą chmurkę. Nie wiem co to oznacza. Silnik pracuje ładnie i równo, obroty nie falują. Powyżej 2.5 tys obr wskazówka obrotomierza nagle dostaje werwy i żywiołowo startuje w górę. Bagażnik też jest zadbany nie zniszczony. Właściciel wspominał coś o simeringach przy prawym amortyzatorze z tyłu oraz o nie działającym przycisku ogrzewania siedzenia kierowcy. Wspomniał również, że silnik zjada mu 1 litr oleju na 20-30 tys.km.
Samochód naprawdę mi się spodobał, jednak obawiam się jak mi wyjdzie spalanie. Jeżdżę przede wszystkim po mieście na krótkich odcinkach. Jeśli zmieścił bym się w 9 litrach to byłbym naprawdę szczęśliwy. |
|
|
|
 |
volve
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Pomógł: 47 razy Dołączył: 31 Sty 2010 Posty: 4047 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 09-05-2011, 11:11
|
|
|
dru8d napisał/a: | Teściu, który obserwował jak odjeżdżałem powiedział, że widział za mną białą chmurkę |
A jaka była pogoda tego dnia ? Jeśli deszczowa to faktycznie lekko mógł kopcić na biało. Bo w pogodny dzień raczej nie powinien.
dru8d napisał/a: | Wspomniał również, że silnik zjada mu 1 litr oleju na 20-30 tys.km. |
To on zmienia olej co 20-30 tys ?? Poza tym warto byłoby się dowiedzieć, czym zalał Cari. Jeśli faktycnie jest taki niski przebieg, to tylko syntetyk, przy większym przebiegu dopuszczalny jest półsyntetyk. Jak zalany jest olej mineralny, to raczej trzymaj się zdala od tego auta
Zapytaj kogoś u nas na regionalnym, jest pare osób z Koszalina, może ktoś podjechałby z Tobą obejrzeć tą Cari, może znajdzie się ktoś z EvoScanem... |
_________________ Mitsubishi Carisma 1.8 GDI Elegance
 |
|
|
|
 |
dru8d
Nowy Forumowicz
Auto: Jeszcze nie Carisma :-)
|
Wysłany: 09-05-2011, 11:47
|
|
|
Z tym olejem to raczej zdaje mi się, że dobrze usłyszałem. Zalany jest Mobile 1 10W40, czyli półsyntetyk. Niestety nie pamiętam przy jakim przebiegu miał wymieniany olej. Jedynie tak jak na zdjęciach widać rozrząd był robiony 30 tys. km temu. Podobno. Dzień był słoneczny, ostatnio o dziwo mamy ładną pogodę w Koszalinie . Jedynie silnik był zimny, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Obecny właściciel ma ją od pół roku. Jak twierdzi chce kupić coś większego 4x4. Silnik pracował płynnie podczas przejażdżki, jedynie nie zdąrzył się rozgrzać bo to była krótka rundka - gdzieś 2 km. |
|
|
|
 |
|
|