|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
jak pozbyć się tego błędu z ECU |
Autor |
Wiadomość |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 11:35 jak pozbyć się tego błędu z ECU
|
|
|
No a teraz powtórka z rozrywki
Zapala się i gaśnie i (to kiedy sobie chce brak reguły) ta małpa CE występuje tylko i wyłącznie błąd 14
Podmieniłem ten czujniko - potencjometr i ta sama cholera ogłupiałem do reszty.
myśle sobie kondensatory w ECU ale niedawno wymieniłem ale co tam mają być na -45<->105 stopni (a ja włożyłem te na 85 stopni) więc wymiana - zrobione znowu nauka kompa ale niech tam - i co myślicie że już OK - nie powtórka z rozrywki znów błąd 14 jak się tego pozbyć a może komp walnięty i taki numer od.... wywala . |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24327 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-11-2006, 11:43
|
|
|
jedyne rozwiązanie, to pomirzyć TPSa - jak jest dobry, to możliwe, że zwarcie na jakimś przewodzie jest - sprawdź przy wtyczce ECU (również wbijając igły, nóżka 19 o ile pamiętam) jakie masz odczyty z niego i czy zmieniają się płynnie
przepustnicę masz wyczyszczoną? |
|
|
|
 |
tom65 [Usunięty]
|
Wysłany: 10-11-2006, 12:08
|
|
|
potencjometr pomierzyłem na wszystkie możliwe sposoby !!!
sprawdze jeszcze te kable według porady ale to dopiero po południu
wtyki do ECU wymyte zpsikane ( kontaktem)
pomiary robiłem ale tylko przy czujniku do tej pory i faktycznie w instrukcji od Gala jest żeby jeszcze przy ECU jeden krok zrobić
przepustnica od wymycia ma najechane jakieś 6 tyś. a filtr powietrza nówka był wtedy założony
[ Dodano: 11-11-2006, 16:25 ]
a jednak potencjometr
miał tyfus zimny lut
rozebrałem sprawdziłem nasmarowałem sprejem do potencjometrów złożyłem zlutowałem jak należy zalałem epoksydem i OK.
UWAGA
jak ktoś nie czuje się na siłach i nie ma podstawowego pojęcia -to nie polecam tej metody - lepiej kupić nowy jest to dość precyzyjna zabawa a przy tym czasochłonna |
|
|
|
 |
|
|