Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3.2 DiD] Tempomat
Autor Wiadomość
shutter 
Mitsumaniak

Auto: Pajero'02 3.2DiD v78
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-08-2010, 14:17   [3.2 DiD] Tempomat

Oczywiście jest jak zawsze: działało, działało i nie działa :(
Do tej pory nie miałem żadnych problemów i tempomat działał tak jak należy i jak stoi w instrukcji obsługi samochodu. Teraz po prostu się nie włącza. Czasami mignie na ułamek sekundy kontrolka po próbie włączenia, ale generalnie nic się nie dzieje.
Oczywiście nie oczekuję, że znajdzie się zaraz jakaś złota rada, ale nie mam nawet pojęcia od czego zacząć poszukiwania niesprawności. Może ktoś kiedyś miał coś w tym temacie do czynienia i nada odpowiedni kierunek.
Dodam tylko w temacie, że 3.2 DiD 2002 w manualu.
Pozdrawiam Szymon

Edit: raz się włącza, raz nie. Generalnie nie ma zależności od prędkości - wg. instrukcji tempomat działa chyba od 50km/h. Zauważyłem że jak się nie włączy, to tak zostaje do momentu ponownego odpalenia autka - wtedy loteria :(

Medicuss 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3.2 DID Short
Wysłany: 07-08-2011, 15:14   

kolego padla ci taśma airbagu pod kierownicą. Tam są dwie taśmy- jedna przenosi impuls z airbagu i klaksonu a druga jest od tempomatu. Mozesz wymienić całość albo jesli urwala sie blisko to odciac ten kawalek i dolutować do kostki (ja tak zrobiłem i dziala).

viki 
Nowy Forumowicz

Auto: Shogun 3,2DID auto LWB 2001
Kraj/Country: UK
Wysłany: 13-04-2012, 05:20   

a u mnie nie zalapuje w calej rozpietosci i bez wyjatkow:( ktos ma pomysl od czego zaczac sprawdzanie/ szukanie przyczyn niedzialania? Moj to model z Marca 2001 Auto.

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 13-04-2012, 09:47   

viki napisał/a:
a u mnie nie zalapuje w calej rozpietosci i bez wyjatkow:( ktos ma pomysl od czego zaczac sprawdzanie/ szukanie przyczyn niedzialania? Moj to model z Marca 2001 Auto.

Kurcze ludzie, ale macie refleks temat sprzed 2 lat. Właściciel pewnie jeździ już innym autem a tu odpowiedź :mrgreen:

viki 
Nowy Forumowicz

Auto: Shogun 3,2DID auto LWB 2001
Kraj/Country: UK
Wysłany: 13-04-2012, 10:33   

sorry za refleks ale 2 lata temu jezdzilem MK II V6 3.0 i nie mialem bladego pojecia ze to forum istnieje ;)

TangoKK 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero III Long 3.2
Wysłany: 13-04-2012, 11:16   

viki napisał/a:
sorry za refleks ale 2 lata temu jezdzilem MK II V6 3.0 i nie mialem bladego pojecia ze to forum istnieje ;)

To ja sorki źle zrozumiałem :oops:

Odpowiedz do tematu