Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CY3A] Seria niefortunnych zdarzeń
Autor Wiadomość
SoP-PeL 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 2010 Intense
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 07-11-2012, 07:34   [CY3A] Seria niefortunnych zdarzeń

Witam,

Mam pytanie, może ktoś już miał podobne problemy i z nimi zawalczył?

Mianowicie - ostatnio zauważyłem że fotel pasażera z przodu skrzypi jakbym jechał w starym Starze masakra jakaś. Co ciekawe jeździ nim tylko moja malutka żona (50kg żywej wagi) więc o wyeksploatowaniu być mowy nie może ( 2010 zakup auta ).

Drugie pytanie, od jakiś 3-4 dni czuję swąd z pod maski a dokładniej z wywietrzników przy szybie na zewnątrz. Zauważyłem że "wcięło" mi klapkę zamykająca zbiornik wlewu płynu do spryskiwacza - czy możliwe jest że owa klapka spadła gdzieś pod komorę silnika i smaży się leżąc na dolnej jego osłonie? Czy raczej szukać problemu w klimatyzacji/nagrzewnicy?

I pytanie które się łączy z powyższymi czy naprawa fotela i ew. naprawa układu nawiewu mogą być wykonane na gwarancji?
Lepiej czekać do przeglądu ( 5k km) czy raczej jechać od razu do ASO?

Pozdrawiam!
Maciek

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 07-11-2012, 08:08   

Jeśli coś by się paliło w nawiewie, to raczej byś to czuł wewnątrz auta a nie spod maski czy z okolicy wycieraczek. Lepiej to jednak zlokalizować jak najszybciej aby się nie zapaliło na całego.

April77 
Mitsumaniak
April77

Auto: Lancer
Wysłany: 07-11-2012, 09:51   

W mnie skrzypiał fotel kierowcy (od czasu do czasu)
Z tyłu jest zamek (w fotelu), po jego rozpięciu ukazują się sprężyny które czasem trzeszczą.
Podłożyłem je matą piankową i jest cisza.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 15-11-2012, 06:31   

SoP-PeL, jak korek spadł na jakiś element gorący to zanim sie wypali to trochę pośmierdzi.
Jednak dla pewności podjedź do pierwszego lepszego mechanika i znajdźcie ten korek (lub jego zwęglone resztki), żeby potwierdzić czy to on. Ze spalenizną nie ma żartów.

Co do fotela to Mitsubishi chyba nigdy tych foteli nie poprawi. Jak się zmienia pora roku (wilgotność podejrzewam) to zaczynają skrzypieć i nieważne czy auto jest z lat 80-tych, 90-tych czy nowe.
Czasem tak jak kolega podpowiedział trzeba cos podłożyć, czasem trzeba delikatnie przesmarować, a czasem dokręcić śruby mocujące oparcie z siedziskiem :wink:

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Wysłany: 15-11-2012, 08:31   

mkm napisał/a:
SoP-PeL, jak korek spadł na jakiś element gorący to zanim sie wypali to trochę pośmierdzi.
Jednak dla pewności podjedź do pierwszego lepszego mechanika i znajdźcie ten korek (lub jego zwęglone resztki), żeby potwierdzić czy to on. Ze spalenizną nie ma żartów.

Co do fotela to Mitsubishi chyba nigdy tych foteli nie poprawi. Jak się zmienia pora roku (wilgotność podejrzewam) to zaczynają skrzypieć i nieważne czy auto jest z lat 80-tych, 90-tych czy nowe.
Czasem tak jak kolega podpowiedział trzeba cos podłożyć, czasem trzeba delikatnie przesmarować, a czasem dokręcić śruby mocujące oparcie z siedziskiem :wink:

A czasem po prostu fotel do podłogi (ja tak miałem) Co prawda jestem ciężki, a nawet b. ciężki, ale w żadnym aucie do tej pory nie musiałem dokręcać fotela na drugi dzień po zakupie - a w lancerze musiałem ;-0 Dodam, że pomogło i nic nie skrzypi.

jaceksu79 
Forumowicz

Auto: actyon sports
Wysłany: 15-11-2012, 13:04   

czy ten swąd nie pochodzi od sprzęgła w użytkowaniu żony ? :wink: a czy korek był dobrze zamknięty po dolaniu płynu do spryskiwaczy? :wink:

Odpowiedz do tematu