|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:02 |
[I 2.0] CZUJNIKI ABS i LMPY Z WERSJI TURBO |
Autor |
Wiadomość |
Outek1
Nowy Forumowicz sir

Auto: OUTLANDER I 2.0 16V 4WD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lip 2011 Posty: 18 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 31-07-2011, 17:48 [I 2.0] CZUJNIKI ABS i LMPY Z WERSJI TURBO
|
|
|
WITAM
Czy ktoś może pomóc w sprawie czujników ABS chciałbym kupić 2 czujniki a w serwisie jak mi podali cenę to 4 krotnie droższe są do I niż do II za dwa czuje plus montaż ponad 2 tys. a z II nie pasuje do I niestety, to rozbój w biały dzień! Czy ktoś ma lub wie gdzie kupić taniej?
druga sprawa powszechne jest pękanie kloszy lamp przednich wada fabryczna czy lampy z wersji turbo maja ten sam problem bo wyglądają inaczej i czy by pasowały do I 2,0? zamienniki te tańsze się sprawdzają ale nie mają sterowania silniczkiem.
Proszę życzliwych MitsuManiaków o pomoc i poradę |
_________________ Potius sero, Quam nunquam! |
|
|
|
 |
desti
Forumowicz
Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Sty 2011 Posty: 327 Skąd: Chojnice
|
Wysłany: 01-08-2011, 10:35
|
|
|
Co do czujników ABS to nie wiem czy są jakieś tańsze zamienniki. Co do kloszy lamp to nie ma takiego problemu być może dlatego że w Turbo są standardowo soczewkowe a w twoim jakie co do zamienników to ktoś pisał że nie posiadają one silniczków ale podobno da się je tam przełożyć
[ Dodano: 01-08-2011, 10:38 ]
Co do tych lamp to nie ma znaczenia czy turbo czy nie, wszystkie pasują nawet powinny pasować do wersji sprzed liftu czyli do 2005r |
|
|
|
 |
Outek1
Nowy Forumowicz sir

|
Wysłany: 01-08-2011, 11:02
|
|
|
Dzięki serdeczne kolego
co do lamp to tam nie ma za bardzo jak podłączyć brak wnęki na silniczek i kabelków kości nic ,nie ma za bardzo do czego, chyba że jakiś elektryk samochodowy miałby czas i ochotę się pobawić w dorabianie kabli i kombinację ale dla mnie to troszkę za trudne.
a co do czujników ABS wymieniałem łożyska i przy wyciąganiu układu zniszczyli czujniki mechanicy na przód oba szukam już długo nie muszą być zamienniki, mogą być i oryginalne byle trochę tańsze z drugiej ręki albo od sprowadzonego egzemplarza na części byle taniej jak w serwisie bo jeszcze takich drogich czujów nie widziałem jak co najmniej w luksusowych autach klasy premium a przecież to nie Bentley żeby taki drogi czuj był Do II na allegro można już znaleźć po 145zl a tu do I prawie 7 razy tyle! w lecie nie ma różnicy ale w zimie jeżdżąc bez przednich ABS a z działającymi tylko na tył można się nieźle bokiem postawić szczególnie hamując na śniegu.
pozdr
radek z rzeszowa |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 01-08-2011, 15:24
|
|
|
Outek1 napisał/a: | w zimie jeżdżąc bez przednich ABS a z działającymi tylko na tył można się nieźle bokiem postawić szczególnie hamując na śniegu. | Jak nie ma jednego czujnika to ABS się w ogóle wyłącza. Z tego co widziałem w katalogach to czujniki są takie same we wszystkich wersjach O1. Katalogowo też każdy z czujników jest różnych, chociaż IMHO jakbyś dostał okazyjnie egzemplarz z drugiej strony to pewnie by dało się dopasować kabelek albo w najgorszym wypadku przeszczepić sam sensor. Możliwe że na tej samej zasadzie dałoby się dopasować z Lancera z podobnego rocznika, mają dużo elementów wspólnych. |
|
|
|
 |
Outek1
Nowy Forumowicz sir

|
Wysłany: 01-08-2011, 16:11
|
|
|
Acha tak też słyszałem, myślałem tak zrobić bo znajomy może od starego lancera zdobyć czuje ale gwarancji nie ma, czy to będzie hulać, co do działania ABS to nie wiedziałem ale rzeczywiście może tak być bo to całkiem brzmi logiczne, po co czujnik na np. 2, 3 trzech kołach nie mając na wszystkich i tak by zgłupiał, nie mając odczytu wszystkich kół, kontrolka świeci cały czas
dziękuję i pozdrawiam
radek z rzeszowa |
|
|
|
 |
|
|